Renungan Kata Pengisian Jiwa

ni aku ciplak jer tau...tp aku ske tul ayat dia..cam bes jer n kelepek ler gak kt muka aku...tp aku rs bkn tuk aku..but 4 some1 else...huhuhu...saper2 y alami tue arap2 korang paham n jgn wat kt pd org len..orite beb..

Renungan Kata Pengisian Jiwa

Jika kamu memancing ikan, setelah ikan itu terlekat di mata kail hendaklah kamu mengambil terus ikan itu. Janganlah sesekali kamu lepaskan ia semula ke dalam air begitu sahaja kerana ia akan sakit oleh kerana bisanya ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan menderita selagi ia masih hidup…

Begitulah juga setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang. Setelah ia mula menyayangimu hendaklah kamu menjaga hatinya. Janganlah sesekali kamu terus MENINGGALKANYA begitu sahaja kerana dia akan TELUKA oleh kenangan bersamamu dan mungkin tidak dapat melupakan segalanya selagi dia mengingatimu…(aku ske part nih..n hope saper2 y dok bg harapan tu pk2 n renung2kan n slamat beramal..hehehe...)

Jika kamu menadah air biarlah berpada. Jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia begitu teguh. Cukuplah sekadar memenuhi keperluanmu. Kerana apabila sekali ia retak, tentu sukar untuk kamu menampalnya semula. Akhirnya ia dibuang sedangkan jika kamu cuba membaikinya, mungkin ia masih boleh digunakan lagi…

Begitu juga jika kamu memiliki seseorang terimalah seadanya. Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu istimewa. Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan kesilapan, bukan mudah bagi kamu untuk menerimanya. Akhirnya kamu kecewa dan meninggalkannya. Sedangkan jika kamu memaafkannya, boleh jadi hubungan kamu akan berterusan hingga ke akhirnya…(n dis part also i luv it)

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi yang kamu pasti baik untuk dirimu. Mengenyangkan. Berkhasiat. Mengapa kamu berlengah dan cuba mencari makanan yang lain. Terlalu ingin mengejar kelazatan. Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya lagi. Kamu akan menyesal…

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan yang kamu pasti membawa kebaikan kepada dirimu. Menyayangimu. Mengasihimu. Mengapa kamu berlengah dan cuba membandingkannya dengan yang lain? Terlalu mengejar kesempurnaan. Kelak, kamu akan kehilangannya apabila dia menjadi milik orang lain. Kamu juga yang akan menyesal……

TeSt LiDaH KoRang



she eat sixty six sticky stick of satay stick…


*****************************************************


peter piper pick a pack of pickle paper
a pack of pickle paper peter piper pick
if peter piper pick a pack of pickle paper
where’s a pack of pickle paper peter piper pick?

Ad Hoc Task..ntah pe2..


arini aku bgn pag dgn semangat waja..eh2 bkn aku xske perkataan 'WAJA'..bak kata Wafi semangat kental..huahuahua..bkn pe arini plan nk peg site..so planning punyer baik ngan opismate aku si ahmad yaye 2 (aku memandai tmbh ahmad nm die..) pe lag ngan jeans n tshirt n tudung ala2 binda..tp hampagas razak blasah ala bendi..skit punyer cun aku belit..huahuahua...
tetibe sampai opis ckp kt bos nk peg site xleh..sbb tetiba de adhock task..adus..camno nih..dh ler aku blasah slipper jer..nk peg site mn leh pakai highheel..wat everler..aku ni siap besengkang bijik mata siapkan keje..tetibe xbg peg....
so arini ni dgn keje y betimbun2 aku berjaya siapkan..waaaaaaaaaaaaaaaaaaa...sangat suke maaa..n sakit ati jgk sbb aku book otel mule2 smlm tp jd 2mlm...reasons is aku dh mls nk tukar2 date book so bajet aku pon lari ler..camno den nk kojar nih...alamatnyer kene pau kakak aku ler skit konvo nnt..huhuhuhu...
K ler aku nk sambg keje..pdhal rule opis aku xleh nulih blog..tp akukn ske langgar perintah nih...aku wat blog n nulis blog sbbnyer terpengaruh ngan cikchokilala punyer psl...ku dh terjebak..tidakkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk....

testing...............


Alohaaa....dis my 1st blog..beside cikcokilala dh de..so aku pon cam terpanggil2 ler nk wat gak..d reason is nk promote brg2 y aku nk jual kt korang..huhuhuhu...................