Kenangan lagu nespray...

salam pd sume..arini tetbe je ms bgn tdo trus otak aku teringat 1 lagu ni..aku xtau tajuk lagu ni tp lagu ni mmg mmberi makna y amat2 mendalam pd aku...lagu ni kalo xclap aku ms aku form 3 ke form 2..mmg dh agk lm lagu ni...lagu iklan nespray...kalo korang dgr n tgk lirik ni mest korang pon suka..sbb lirik ni byk mmberi makna dlm idup aku smpai skrg..bla aku belek2 blk buku aku skolah dl2..mest kt tiap2 kulit buku tu de lirik lagu nih...puas aku cr lagu ni kt utube xde..ni aku share lirik lagu ni..hopefully lagu ni pon dpt mmberi inspirasi kt korang specially adik2 skolah..sbb bg aku lagu ni byk bg aku pengajaran n semangat tuk bejaya..ok kt bwh ni aku share lirik lagu nespray...


"Sayalah permata anak kesayangan,
kebanggaan ayah dan ibu,
saya dbesarkan dengan kasih sayang,
hanyalah yang terbaik untukku,
menjadi harapan di masa hadapan,
sayalah anak yang CEMERLANG............"




cayalah..mmg tiap2 kali nyanyi lagu ni mest aku besemangat gler...pd kwn2 seantero ngn aku tu mest korang pon rs cam aku rs kan...

Aku dpt C dlm ujian memandu...

ish2..cam xcaya je nih..aku leh dpt C..pdhal da bekurun aku drive..kihkihkih...but it's okay lo..dpt C kan dr fail..hahaha...
How dangerous of a driver are you?

Created by The Car Connection

Berym dgn jah...

arini aku xthu nape mata asyik rabak je..ngantok seyh!!!..ni dsbbkn bihun goreng n sambal sotong punya pasal la nih...bler da kenyang mata pon mula la rs berat je...pg ni slow je rs..tetbe kwn aku jah ty soklan cam n3 kt bwh tu kt aku..so tu jwpan aku pd jah...e2 menunjukkan y aku mmg tgh bahagia..YA 100% im very epy now...bkn tuk menunjuk2...tp itulah hakikat sbnrnye prasaan aku skrg....







p/s:moga kebahagiaan ini kekal selama-lamanya.............

GUA PANAS ATI


Pagi2 ni aku da hangin....mmg aku rasa cam nk sepak je org y bukak surat aku...plz la respect privacy aku woi...de gak makhluk bodoh y suka baca surat org len!!!!..nk kata xskolah mmg xskolah la tu..aku mmg hangin thp GABAN..

bukit tinggi

12 n 13 baru ni aku p bukit tinggi..de trainning firewall...jauh nun atas bukit..hehehe..betolak dr opis dlm kol 11 lebey..aku sampai awl tp p mydin p14 ngn ewa..xsangka plak ramai makhluk2 kt ctu..so kak nat da sms ty kt mn...aku ngn ewa pe lg da gabra la..hehehe..smpai2 aku kn ddk dpn plak..erk..mati kutu la xtau nk sembg pe..tmpt okay la not bad..sesuai la tuk y nk honeymoon(huahuahua)..tp bg aku nk stay lm2 kompom boring..smlm pon da xtau nk watpe..



ni awek2 cun y p bukit tinggi..sume solo tau..

ni la pose istimewa tuk fans..hehehe

nk upload pic byk2..da kene warning ngn pakcik aku..xleh gatai2..ish cam tau2 je..hehehe...
dnt worry la pakcik..makcik xgatai2 pon..kalo gatai pon skit2 jer..huhuhu..k la nk ber barn buddy...kang kene rembat plak tanaman aku..



boHsan!!!



arini xde pe2..saje2 nk nulih even xde idea nk cite..hehe..smlm aku kuar p secret recipe p mkn kek sbb tetbe rs tingin.pakcik aku plak ode chicken blackpapper pe ntah xngat blakang dia..hahahha...sedap seyh tp ms tu aku full already la..so tgk dia mkn jer la...
sj letak pic ni hehehehe..ni ms kt secret recipe..(ckp pakcik aku nmpk telinga sj..yolaa telinga tu kan da cam parabola...huhuhuhu)..td lang kol ckp nk sponsor baju kt aku..aku ni siap ode 2 pasang..hampeh rupa2nye..dia tlg ode je y bayarnye aku jgk..adeh..ckp je nk sponsor tuk aku..tp aku gak kn byr...ni bkn sponsor nih...ni lebey kureng amik ode dr aku jer....huhuhu...k la nk sambg men facebook barnbuddy..

Tetbe aku rasa nyentap...hehehe

nk hupdate2 blog xleh aku pon xphm pe kes ntah..pc aku y bengong agaknye...da mmbiak2 virus dalam pc ni..(as razak kata kt aku..ko kn penternak y berjaya...)hehehe....eh lupa nk wish..epy father's day...pd bapak2 sume yer..so sementara org tua de ni la baik korang blk jenguk2..nnt da xde da xgn dah!! ms tue..cayola ckp den ni haa...pg ni kt opis cam bese la berbloger2 nih..aku tetbe tgk lirik Demi Cinta by Kerispatih..waaa nyentap seyh..tetbe rasa syahdu gilos...pe kes ni beb nk syahdu2..hahaha...tp nk sharing gak lirik ni..sharing is caring kan...

Maaf ku telah menyakitimu
Ku telah kecewakanmu
Bahkan ku sia-siakan hidupku
Dan ku bawa kau seperti diriku
Walau hati ini terus menangis
Menahan kesakitan ini
Tapi kulakukan semua demi cinta

Akhirnya juga harus ku relakan
Kehilangan cinta sejatiku
Segalanya tlah kuberikan
Juga semua kekuranganku
Jika memang ini yang terbaik
Untuk diriku dan dirinya
Kan ku terima semua demi cinta

Jujur
aku tak kuasa
Saat terakhir ku genggam tanganmu
Namun yang pasti terjadi
Kita mungkin tak bersama lagi
Bila nanti esok hari
Kutemukan dirimu bahagia
Ijinkan aku titipkan
kisah cinta kita selamanya

sedeykan lirik lagu nih..tp da xde pe2 meaning da pon...cuma bes tgk lirik tu jer...aku kn da gumbira skrunk..
p/s:pakcik sekarang da terbukti sape y gelojoh n xpress kan2?

StOrY mInGgU nI...

dis wek aku nk story 2 benda y jd kt aku..hehehe..mmg ble pk2 blk lawak pon de..bengkek pon de..n mcm2 prasaan aku rs..bermula ngn kes makanan aku ilang...waaaaa mmg sadis ble aku ingat balik..da la aku pose ari 2..da la dr kt opis lag aku da tebygkn isi ketam tue..aku plan ms bebuka aku nk masak letak dlm megi aku..hukhukhuk...tp bila blk umah xsilap aku dlm kol 7 lebey la..aku bukak peti ais tgk2...WHAT THE FISH!!!..ilang...huh!!!mmg xbley blah tOl sape y curi aku punya makanan tu..da la aku pose..mau nangis rasa masa tu...siap ty osmate aku cda..kot2 la dia nmpk ke..dia pon xthu y besnye cda siap pujuk aku..ni antara dialog dia kt aku...
cda:la ilang ke..xpe2 jgn sedey2..nnt kita beli byk2 eh...
aku:xmo2..nak y tu gak..
cda:xpe la sok je kita beli..

ish2..bla tgk blk dialog tu rasa cam cda pujuk aku cam budak2 jer..hahaha...tp smpai skrunk still menjadi misteri aku n cda..ke mana ilangnye makanan aku itu...

kes ke-2 plak br je jd smlm..y ni pon wat aku sedey n trasa hangin 1 badan...ntah tetbe rs nk baca blog "sipakcik" aku nih...pas2 gatai tol tgn nak baca komen..tetbe...mata aku tebaca 1 komen dr kwn dia..ni trus wat aku rs ish..xleh nk gambarkan prasaan aku ms tue..sape kah y d maksudkan itu..aku da rs cam nk nangis dah ms tu..tp kt opis kn..aku kontrol jer..then aku ym ngn "pakcik" aku..ty sape tu n etc..dia besggh2 yakinkan aku...mula2 cam xbape nk caya gak la kan..yela da kt2 ujng bln ni tetbe kuar STATEMENT MAUT camtue..ofcourse la aku rs cam pe2 ntah..so aku kool blkla..tdk mau makan mggu aku majok tau....hehehe..pe2 pon pd "KWN" dia tu kenyataan lu bikin gua panas beb!!!!...

im become older than yesterday..

mlm senin aritue aku kuar ngn sue..tujuan utama nk anta makcik tu blk bkt jalil..de ptt mc ari senin..melepak kt umah aku..hehehe..mls tol makcik nih..pas blk keje amik sue kt umah then meronda2 ngan sue..y besnyer..aku y nk beli kasut..tp mcsue plak y p beli..hahahaha...aiyak sue da bape byk kasut daaa...urmm..sbb aku aku berpose ari2 p mkn kfc y baucer petronas tue la..helmi(husband kinah) bg 1 buku kt aku..jenuh la nk perabih..hehehehe..sbb ramai org aku suh mcsue p cr tmpt dl..den aku q la..y bes smpai turn aku..bdk cashier tue da cuak sbb aku muka ketat..hahahaha..aku tgk dia nk senyum pon x,nk seyes pon x..las2 aku sian aku pon sengihla kt dia..br aku tgk muka dia ok blk..kompom takot la tue..tgh aku q tetbe de sorg plakon dlm cite pe ntah..aku pon xngat..mcsue pe lag..ngn geletisnye tesengih2 tgk aku..hahaha..pas mkn kenyang2..anta sue blk..aku pon blk umah...
sampai umah dlm kol 11 lebih..b4 tdo dpt sms dr sue..cet wish awl gler kt aku..tau la besday aku.alasan takot dia tetdo awl..hahaha...hampeh tol sue..pas2 sms ngn buah ati aku..hehehe..tpt kol 12 dpt wish dr kwn2 aku n my luvly hehehehe...thanks "awk"..really luv u..hehehe...
sok plak peg opis waa kili lupa beli adiah kt aku..smpai ati kili..huhuhuhu...cam bese xde celebrate pon kt opis juzt clicks wish jer..but kili nk beli kek tp aku xnak..aku nak adiah la kili..nk jgk..smpai skrg aku tuntut..huhuhu..xsaba nk blk keje sbb mlm nak kuar mkn2 ngn *** hehehe..even bkn candle light dinner pon..tp ckp2 wat aku rs bahgia..de dpt adiah dr cik abg syg..hehehe..blk dr mkn..nk tdo tpat kol 11.59 pm tgh aku dok sms ngn cik abg n mcsue..tetbe....mesj aku bebunyi ngat kn kwn2 aku y msj..tp no tu cam aku knl..hehehe..it make me suprise..haaaa dpt wish dr some1 y pnh aku rpt dl..urmm..anyway thanks for d wish..we still friend yaaa...
k la mls nk melalut..lupa nk snap adiah dr cik abg..hehehe..eh2 lupa mcsue bg gak adiah kt aku..tp lg gns da la xwrap men bantai bg cam 2 jer..hahahaha..pe2 mcsue time ksh byk2..wey mai umah aku ujng bln ni wajib...

<<<>>>

Woi aku hangin nih..gaji aku stuck lag..hampeh tOl la..da sanggap giloss..nih..even de some1 y baik ati nk meminjam kan uwangnyer pada aku...(time ksh yer wak)..tp aku kn seorg y sabaq..(sabaq ke aku nih...)hahaha...bosan tol la..smlm aku mc..arini msk opis cam mls2 jer..ngt mggu nih nk blk kg..tp....waaaaaaaaaaaaa.....terpaksa cancel cuti haku...windu sm ibu ku d kampung...ish2..da lm aku xjumpe ibu ku y seorg itu...rindu sama kamu ibu ku...erk..tetbe kuar bahasa indon la plak...cam bese ujng mggu lepak umah kinah lag..wey sue aku dpt tgk citer peberet kiter nanghin tue..hahahaha...aku lyn ngn kinah...

cuti skolah nih ramai tol la y nk menamatkan zaman bujang nih..besusun2 kad smpai kt umah..kakak n mak aku da bising2...kad org jer smpai...bla thn ntah nk wat kad sendri..hahaha...lek la mak oii..kalo nk kad leh jer ank mak nih wat..huhuhu...kompom hanginla mak n kak aku baca nih...pd mak aku...saba je ler ngan ank mak y sorg nih..hehehe....wokey..mau lyn muv kejap...Ting..Tong..byeeeeeeeeeee...

Wekend yang sronok..

urmm..wekend baru nih aku melepak umah kwn aku kt seri kembangan...bkn sng nk dpt rilek y bes..slalu wekend jer mest de keje..dala ari bese pon sm gak..so wekend br2 nih aku mmg spend time kt umah dia d smping menjimatkan uwang aku y da kempis nih..ari sab2 pas mand mmbsh baju..aku pon ke bukit jalil mengambil kekasih ku...saper lag kalo bkn mcsue..(kompom ngt aku nih......)oit2...aku msh lag wanita sejati y masih menyukai kaum adam tau....cam bese ler amik bes prend aku..trus ke seri kembangan..so smpai jer..aku ngn sue da tesengeh2..dpn pin2 umah kinah...hehehehe...nsbla helmi aku da book tv umah hang nak tgk final AF...

ni aku share gamba ank kinah...ank angkat aku jgkla si umairah nih...cam org gler aku rs ngn sue..dok ngasuh ank da..bdk tue xgelak sgt..y overnyer auntie2 dia..hahaa




bes tOl layan bb nih..y besnyer..time umairah nangis sume wat dek jer..marah la kinah...hehehe....pas2 ari ahad blk puchong..urmm..ni aku tau mcsue p dating kan2...sbb tue ajk aku blk awl..hehehe...aku plak..hehehe..rahsia....samb nnt..daaaaaaaaaaaaa

B.E.R.G.A.N.T.I.H.A.T.I

Tetbe aku rs cam nk share jer lirik lagu Anggun tajuk "berganti hati" nih...Cam bes jer lirik dia..so aku pon nak share ler ngn korang2 sume kan..


Pas2 tgk lirik dia..bes tue..cam kelepek gak kn kt muka nih..hahaha..pe2 pon citer lm..nothing else..juz for sharing wit u all...

Satu persatu telah kuhapus
Cerita lalu di antara engkau dan aku
Dua hati ini pernah percaya
Seribu mimpi tanpa ragu tanpa curiga
Reff:
Ku tak ingin lagi
Menunggu, menanti
Harapan tuk hidupkan cinta yang telah mati
Ku tak ingin coba
Hanya tuk kecewa (Ku telah kecewa)
Lelah ku bersenyum lelah ku bersandiwara
Aku ingin pergi
Dan berganti hati
Satu persatu telah kuhapus
Nada dan lagu yang dulu kucipta untukmu
Rasa yang dulu pernah ada
Kini berdebu terbelenggu dusta dan noda
Back to Reff:
Kini ku sadari diri ini
Ingin berganti hati
Cinta yang tlah pergi
Harus berganti hati
Harus ku ganti hatiku kini
Ini harus ku ganti
Tak perlu ini lagi harus berganti…

arini time off peg JPA..pas2 da apply cuti ujng bln nih...weeehooooo....lastly dpt blk kg..da lm xjumpe mak aku..ske2..yeeeaaa..4 ari 2 aku hamik cuti..mmg kompom bes gilos ddk umah ngn mak..pas2 nak hangkut brg2 umah kakak aku y dia da bg free2 kat aku...ikut mak haku siap suh angkut sofa skali..adoi mak kete ank mak nih bukan lorry pon..kete comel cam ank mak gak..hehehe..kompom de y dengki ngan aku tue..k la nk wat keje...

hari yang rajin berblogger

arini aku cam rs rjn skitla nk berblogger..so aku dgn rjnyer berblogger sbb da lm xupdate pon blog aku nih...nk wat camne..semenjak2 "SEDIA BERKHIDMAT" n "SEDIA MENURUT PERINTAH"..cam mls nk berblog..tp arinih rajin skitla..sedeynyer gaji xdpt lagi nih..aku da sanggap tahap dewa nih..tabung pon da berseredak jer..hahaha..abih mak,kakak,abg aku kn pow ngn aku..y paling byk loan kt mak aku ler..hahaha..umah pon bler ntah leh msk..geramnyer...ari2 da semangat dgr fida da dpt umah..konon2 lehla ddk ngn dia jap..while nk dpt umah..tup2..depa koling2 kt fida xbg plak msk..hampas gas tOl la..mmg mengahnginkan aku y mmg byk hangin nih..huhuhu..doe kol td dia de kt picc..ish nk jumpe camno doe oiii..akak de keje ler..tdk leh jumpe kan..kan..kan...hehehe..arini nk amik my best friend aku nih..y tu pon asyik menempek ngn aku jer..hahahahaa...mmg xdpt dpisahkan tOl la aku ngn mcsue nih..dr zmn poli smpai la ke U..da keje pon even x keje sm pon still 2gether2 kan..kan..kan..sue kan..hehehe..pe2 pon tue ler kwn bek aku y sgt2 baik..even blk kg aku pon siap tdo sblh mak aku..xadil2..aku tlh d ketepi kan...bla kite nk keje sm2 kan sue kan..
pe pon aku sgt2 bertuah sbb de kwn y amat2 memahami aku n leh kongsi suka n duka...
k la nk smbg baca notes..aiyak..ngtkan zmn study jer bc note..keje pon sm gak

TuKaU KeJe LaGi?????

haaaa..kompom tekezut nih..adakah aku akn tukar keje lg ke x...hehehehe...urmmm..ari2 kol umah ty mak n kakak aku psl surat...lambat tOl la aku rasa..keje cam bese ler.ngan cik bos aku y ckp kejap camni..tetibe xsampai 5minit cakap cam gini plak...ades..fenin2..tu yang wat aku terseksa tggu surat nih...naper la lambat bebenor..akhirnyer tercapai gak ler cita2 aku..hehehe...ntah pe2 aku merapu nih...

p/s:nisah n fauzan dah jad recording artis..huahuahua...nsb bek aku menolak tawaran itu...

BiLa BaTuK iLaNg DeMaM pLaK

dh lm tul aku berblogger2 nih...quit long i think..so arini mood even dmm pon..year 2009 nih aku dh kt tmpt keje baru..ngn bdk2 opis baru..sonok jgk sbb bos jrg2 de..so pe lag ngular le lebey2..nk plak sblh opis aku ni tropicana mall baru bukak..leh kata tiap2 ari ler bersidai muka aku nisah n fauzan.....br blk cuti CNY ngat batuk dah baik..ati pon senangla rupe2nyer kene plak demam..ades...pe kesla asyik kene penyakit jer bak kata pja penyakit 5serangkai BATUK+SAKIT TEKAK+DEMAM+SELSEMA (wey pja baru 4 nih mn 1 g???)ni bkn 5 tp 4 serangkai..huhuhu...keje byk tp mls nk wat..mls nk pikior..tad lunch p mkn sup kt kerinchi..perhh...sedap tue...y bes nisah pose leh pose sekerat ari..(oii nisah ngt budak2 ke pose sekerat ari...hihihi)..ms blk park kt tropicana mall..aku ckpla kt dorg kalo alarm kete xnak berfungsi or ms nk tekan alarm tu ssh bebenor letakkan alarm kt kepala n tekan..kompom alarm tu berfungsi..tp hangin tul fauzan ngn nisah siap gelak2 kan aku..cet..xcaya kn aku..xpe2..t korang buat sendiri n buktikan..pe2 pon mmg bestla..k la dh kt kul 5.30..arini aku nk chow awl..so de ms aku berblogger lag okies..adios...