CUTI UMUM...31/12/2010

Yeayyyyyyy sok adalah coti-coti malaysia umum sempena Malaysia menang menentang Indonesia perlawanan akhir piala aff suzuki.....suka aku sok cuti..pagi tadi masa bukak tv..masa tu siaran MHI ally iskandar de baca keratan akhbar yang mengatakan sok adalah cuti umum....waahhh sok leh feeling bangun lambat...tapi ya xbest adalah incik suami berkobar-kobar tuk pegi keje????APAKAH????nyampah trus mood down....

Selamat Berjuang Skuad Malaysia

Hari ni de game bola kan...erkk sejak bila aku begitu taksub sangat bab bola???b4 ni ada aku kisah!!!..tapi sebabkan aku nyampah tengok komen-komen dari orang yang mentality rendah ni..isu laser jadikan isu..trus aku jadi menyampah...bodoh punya alasan...pasni meh panggil aotomen...gaban..power rangers n seangkatan dengannya ke Stadium Bung Karno di Jakarta..kasi laser 1 stadium..hakhakhak....eh julia perez nak pakai coli laser kan???xdan nak guna aku rasa da kene terkam ngan orang indon sendirik...hamik xpasal2 kang ilang tetek tu...hahahhahahaha....................
pe2 pon pada skuad Malaysia GUD LUCK N ALL THE BEST....pepon saya sayang negara saya MALAYSIA
GUD LUCK

SAP E2E100,200 n 300

Hazab aku dah lepas tuk sume training yang aku attend...lega bile sume exam tuk 3 course tu aku da lepas...tunggu cert je la..hehehe...feeling dah jadi expert SAP la konon...hahahahaha...padahal kalo suh amik exam lagi kompom xlulus....kehazaban tuk 3course ni da lepas..sekarang tengah biol nak isi SKT kat hrmis plak....hadoi....nyampah sungguh aku...ujung-ujung tahun ni memang bz je....eh lagi 4ari nak ke tahun baru kan...adoiyaiiii......da xperasan aku rupenye dah d penghujung 2010.....daaaaaaaaaaaa

Piala AFF Suzuki Malaysia 3 Indonesia 0

Tahniah pada skuad Malaysia sebab berjaya benamkan garuda 3-0....tapi yang aku 10sion semalam...aku bukan fanatik bola pon...tapi incik suami adalah sangat superb..siap jerit-jerit macam kat stadium jugak..stress weh...tengok sorang-sorang tapi aku rasa cam dah at stadium umah aku tu....hover okay...i dont loike!!!pe-pe pon tahniah la pada skuad harimau...

nota kakiku:29/12 ni buat yang tersuperb yer pada skuad Malaysia...jangan jadi jaguh kampung plak...tempat sendiri menang..tempat lawan trus ilang taring....All the best

Sangat SETERES!!!!

google source
Seyes gua sangat seteres!!!!..da xpaham apa rajnikanth ni cakap...perasaan aku sekarang adalah hentuk kepala kat monitor kuat-kuat...seteres woooo...

nota kaki aku:mak aku cakap kalo seteres-seteres susah nak pegnen....wooooooo aku nak pegnen...tapi asyik seteres jer...

Rajnikanth oh Rajnikanth

seteres minggu ini...sume ini adalah gara-gara tarining e2e200...da nak muntah ijau aku rasa dengar si rajnikanth ni dok bebel....aku panggil rajnikanth coz trainer ni dari obesea yer dari endeya...huh serabut...2wek asyik ngan traing SAP e2e jer...hidup penuh sengsara..da la xreti-reti nak break....

p/s:pas abih training gua mau cuti bos!!!

bz memanjang

Arini bz lagi..training e2e200 plak...off kejap blogging

Training E2E300 SAP

Minggu ini aku adalah superb bz lagi...2wek berkursus yer..n paling nyampah de exam tuk dapatkan cert...
mood adalah suwa suwe kemoning....

finally home sweet home

At last aku selamat melanding di rumah aku sendirik bersama incik suami...mak n kakak aku......fuhh lega rasanya setelah berkenduri di kedah....nanti rajin aku upload pic kenduri.........ish ramai plak membe bloglarian yang dtg menyinggah....maap la yer xdapat nak pEgi jalan ke blog korang...........lastwek agak bz......so minggu ni akan ku belari ke blog korang sume........daaaaaaaaaaaa

off balik kampung

aku akan off balik kampung untuk beberapa hari..n of course blog tidak akan berupdate jugak..xsempat lah anak buah nak kawen...aku superb bz...so nxtwek baru update balik..jgn lupa singgah selalu yer...





Tag Dalam Segmen bloglarian

pepagi nan ujan nih..tetbe kene tag oleh cik nisa plak...hadoi.....tag nih dari segmen bloglarian....meh nak jawab tag tu...

BlogLarian
 Cam karangan la plak aku rasa...hehehe..pepon meh aku nak menjawab soklan nih...
1) Lengkapkan Slogan "Saya suka berblogwalking kerana...." (tidak lebih 30 patah perkataan)
  Tengok blog yang cute-cute dan boleh belajar nak buat blog secomel diaorang selain boleh berkenal-kenalan dengan blogger-blogger yang lain....n paling penting  suka baca entry-entry y kreative  yang best2 sebab mcm2 style dorang menulis 

2) Follow BlogLarian - sudah diikuti
3) Tag rakan kemudian beritahu mereka
 

BE Oh Buffer earning...

Haa kan baru-baru ni aku de story pasal be yang aku dapat...so arini aku nak story lagi...ni kes semalam aku leh mimpi pasal BE nih..kompius kejap...betul-betul addicted nih..hahahaha..sampai masuk dalam mimpi..tapi yang pelik tue bukan BE aku..tapi BE kawan aku...padahal dia xde la plak blog nih...hahaha...dalam mimpi tu aku pegi jalan umah dia then siap ternampak be yang dia dapat tu display kat board...hahahaha..bongoks punya mimpi...ni kes BE aku semalam la ni..asyik dok tengok BE je sampai termimpi-mimpi..hover plak mak....mimpi BE padahal laki dok tdo kat sebelah...meh aku display BE baru yang aku dapat semalam...

Mimpi BE je pon..bukan mimpi basah...hahaha...erkk de ke pompuan mimpi basah jugak????

Graf Analitik

hehehe saja nak berlagak n takbur skit...walaupon lobang idungmu blog aku ni xdak la pemes cam hanis zalikha,irine marcello ke n seantero dengannya....tapi im proud to be me....oohh yeahh!!!..hahahaha..nak kato apo lae...cam xcayo je tengok lokasi tu...korang punya sure gempak gila babeng punya la...kalo nak dibandingkan dengan blog cabuk aku nih..waahh tetbe rendah diri plak..hahahaha....xkisahla eh.....

Bola Sepak

Meh cni aku nak story pasal semalam....ni kes incik suami yang sangat ketagihan  ganja menengok bola...maknanye semalam aku dengan kegigihan ikut incik suami ke mamak stall la tuk tengok bola..umah aku xdak astro okay...da banyak kali request kat incik suami tapi slalu kene reject!!!..alasan dia xtengok...huh!!!...cam broadband dulu jugak...mintak pasang alasan dia jarang on..alih-alih sekarang...lagi hover pada aku..kalo time ada kat umah tu jangan harap aku nak leh guna...okay2 aku da melalut..nak citer pasal bola...so semalam aku da malas nak kuar..siap bukak online nih suruh tengok..tapi alasan xde feel sebab buffering...suara kuar dulu gamba kejong!!!...so aku ni kan isteri setia..so gagah jugak la ikut...dalam hati sangat tidak ikhlas okay...hehehe...so sampai kat kedai mamak amik port cun punya...order air tapi hampas gas air aku adalah tidak sedap...layan bola malaysia vs indon...cam hampas gas jugak...aku rasa wat rugi masa aku ikut jer..kalo menang tu okay jugak..ni 5-1..indon2 yang kat kedai mamak tu sure tekinja-kinja dalam ati..sebab dorang menang..tapi aku tengok muka dorang steady je kalo hover kang xpasal-pasal kene halau plak ngan mamat-mamat yang de kat ctu...hahahaha...pepepon semalam adalah sangat rugi aku ikut incik suami..
(source google)

Mabuk-mabuk..

Sekarang aku adalah lalok kerana telebih ganja apa pon aku xtau...memang weng-weng sekarang nih...adakah kerana roti cheese yang aku makan tadi????atau mamak tu masukkan pil kuda dalam roti aku???hahahaha...memandai jer..tapi seyes masa menaip ni pon aku terasa sangat lalok!!!....(*_*)..

Bayi hidap 11 penyakit

tadi baca paper harian metro...siannye la baca..tabahnye ibubapa bayi tu...kita yang membaca ni pon dah rasa sedih..apatah lagi bagi yang menanggungnyer...hanya Allah yang tahu kesedihan hati ibubapa faiz...smoga adik faiz cepat sembuh....xnak la sory panjang2..sedih rasa..korang baca la sendiri...

Anniversary pertama

Semalam genap 365 hari aku sah menjadi isteri incik mohamad sofi.....pejam celik kejap je aku rasa....baru usia setahun perkahwInan kami....mmmmm.......bila kenangkan balik rasa cam xcayo pon ada...maklumla aku kenal incik suami sekejap je xsampai sebulan trus decide bertunang.....giler gelojoh kiteorang nih.....hahaha.......jumpe xsampai saploh kali trus ajak tunang.......rasa cam mimpi aku plak bole je trus terima.....inilah dinamakan jodoh.kalo da jodoh tu sume yang berlaku sepErti air yang mengalir.......kenal incik suami bulan mei then jun bertunang n nov nikah......xsempat aku nak berfeeling lebey ngan incik suami.....sumenyer bercinta lepas kawen.memang betul la bercinta pas kawen lagi heaven........layan pic dulu


ni masa kali kedua dating
ni plak peg kenduri kwn inciksuami

kali ketiga kuar

hamik da bertunang
muka mak terover plak........









semoga kasih sayang kita berkekalan sepanjang hayat........n semoga Allah permurahkan rezeki kita untuk menimbang cahayamata....pas kawen barula kiteorang bercinta bagai nak rak......setiap hari de sayang......hehehehe

Maybank Group

Your account have been blocked

Da banyak kali da aku dapat email nih...mula tu aku xlayan..tapi makin banyak plak dah masuk inbox aku nih...ishh..menyemak tOl..n mujur aku da tau dah ni sume pishing email...so xde la aku nak click bagai...Opismate aku penah kene..habih duit..meh cni aku show up skit..yang besnye accaunt da kene block padahal aku leh je bukak..hahaha..bongok...
ni la yang notice tu...

saja click..then kuar page ni..hahahaha...





 Pada kawan-kawan sume berhati-hati yer...ni sume tipu...






Semalam adalah hari makan sedonia.....balik keje ajak cikbiku ke kamdar cari baju...tapi hampa harapan...sume xde yang menarik.....so suh biku kol fida ajak kuar makan sama....yang aku xpaham...keje kat cni dah lama..tapi selalu sesat..mana taknyer nak cari opis fida tu pon puas memutau-mutau kat presint15 nih....huh...apekah???so puas memusing dekat 5minit jumpe fida...rupenye opis dia dekat restoran arab tu jer...ceh....nyah biku nih nak kene nih...tu pon xtau...so decide makan kat MAEP...yang steamboat tu....soka ati mak noks!!!...makan time...so gerak pegi maep...dengan penuh konfiden menuju ke sana bersama 2  ekor anak ayam dara...aku adalah  mak ayam dara la weh.....da sampai maep tu masalah pulak dah...nak cari restoran steamboat tu xjumpa-jumpa...fida kol kawan dia tanya...yang kawan bagi direction suruh kteorg ni straight je jalan sampai jumpa pintu 5....haaaa lupa nak mention kteorg masuk pintu 2 oaky...aku xtau plak maep ni banyak pintu...so da terus jer last-last pintu apa kiteorg jumpa????hamik ko pintu 1..so sayonara la steamboat tu...nan ado haaa pintu 5...carik xjumpe...sebabkan kesian cikbiku berpose maka trus carik kedai len..eh aku lupa plak tanya biku berbuka macam mana sebabnye masa da azan tu kiteorg still dalam kete gerak balik ke putrajaya...korek idung kah???hahaha....

last-last skali hamik ko...kat cni jugak tempat dituju.....


(google yer)




 Ni ajo la yang nampak pon sebabkan ujan...so sampai sana solat trus terjah nak makan..fida plak ajak ke elianto...aku n biku yang beria nak beli last-last fida lagi hover okay...part makan xhenggat-henggat okay..da makan kuewtiaw aku balsah plak waffle...tetbe leh plak meja sebelah aku tegur wahhh banyaknye makan...erk..malu siot..tapi mujur yang tegur tu opismate jugak..hahaha...da kenyang cuci mati...n semalam aku beg handbag baru...diam-diam sebab incik suami xtau..tidak mau hangin kat aku...yang besnye sale 50% okay..maka tercapaila hasrat hati nak memiliki beg itu...


p/s:biku n fida pasni i da xmeroyanla tengok beg tu..hehehe

Thank to nuffnang...

hehehe xsangka cek habaq mai...dapat jugak haaa BE dari Incik Nuffnang ni haaa...jadikla 5 no...dari xdak langsung..lenkali boh maila banyak-banyak lagi..leh la cek senyum lebaq naaaa.....hehehehe.....teruja la bagik budak baru sunat belajar cam aku nih haa....ayooo kene standby ini malam...da la tadi budak-budak opis dok crita citer antu kat astro semalam....matik aku takot....

CHECKOUT....Bayaran Gaji 2011.......

click utk lebih jelas

Tengok-tengok semua orang kampung.....da kuar dah list bayaran gaji tahun 2011...so da leh membajetla yooo......utk org gomen n badan berkanun sajo la yooo..

ANAK SAPA LA NIH???????

Anak sapa yang sihat teramat nih.......kalo dapat mau peluk-peluk feeling bear kan........xpon mau cubit pipi yang tembam tu..........tengok badan memang mantop giler.............haaaaaaaaaaaaaaaaa nak tau ke aku hamik mana pic tu??????meh cni aku story....

Pic tu aku jumpe dalam lappy aku...saja tetbe plak teringat zaman dolu-dolu,so godek-godek gambo lama...makanya terjumpa la this picture.....waaaa gedamboom kan...sangat la sihat ini budak...nak tau kan sape tu ler aku masa kecik-kecik dulu...mengikut cakap mak aku....kalo zaman tu de contest baby sihat ke cute ke...(wahh tetbe prasan cute)....kompom aku adalah juara menanti..mau tahun tu aku pegang jer....cam dato ct tu...hahahahaa.....agak-agak de blogger wat contest baby cute leh x aku masuk letak pic aku zaman kecik-kecik dolu-dolu....mesti sapu bersih la..hahahahaha.....masa ni mak aku cakap aku dalam 4-6bulan kot...masa ni xleh duduk lagi tapi sebabkan aku ni cam bluehyppo so automatiknye aku leh duduk....hahahahaha...nak anak macamni???yang preggy tu slalu-slalu usha gambo aku...xpon jadikan wallpaper desktop tu....(waaahhh xhenggat donia)bajet ko tu mia sara ke??....aku n kakak aku selalu bising kat mak aku..sebab tu la kiteorg ni payah nak kurus sebab dah de gen gumoks padahal ko sendirik yang malas nak xcercise okay!!!!!

p/s:agak-agak la kan...anak aku nanti dapat x jadik cam aku dolu-dolu???ke renjong(bhs kedah okay) cam incik suami????

PENANTIAN YANG TELAH BERAKHIR............

Setelah tiga bulan tiga hari aku tunggu...............n finale nye YESSSSSSSSSS muncul juga kamu...........maka berakhirla penantian itu dan bertukar menjadi pengharapan............apa yang aku tunggu n apa yang aku harap??????adalah................................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

RAHSIA AKU BERSAMA INCIK SUAMI............

Rentung Macam KEtul Arang...

Scary day!!!!!!...pepagi lagik aku dah menspoilkan diri aku sendiri..n yang paling xleh blah aku rasa...hampir-hampir bunuh diri sendiri.....what the fish tol la....camno dah bepuluh tahun bawak kete..tetbe pagi yang indah ini aku leh telupa turun kan handbreak?????jawab-jawab!!!!...scary giler aku rasa...sebabnye adalah kereta sudah berbau hangit......seyesly aku memang xprasan....patutla masa memecut rasa berat semacam...cam gear xtukar....ok untuk pemberitahuan bukan siOrange yer yang aku bawa..tapi MR.PET....lagik la scary okay....kang jadik pe-pe nak bersoal jwb ngan incik suami...mau pasni xbagi aku bawak dah MR.PET tu...

Masa kejadian:7.45am
Kawasan:Dari blok A umah cik biku ke traffic light depan Wisma Putera...
pelakon Utama:aku a.k.a cikcoklat
pembantu:cik Biku....(hehehe pelakon tambahan sudaaaa)

aku:nape kete ni cam berat je...cam gear xlepas...
biku:a'aah mcm mengaum la....
aku:tu la..(asal time aku bawak je de problem...-ni ckp dlm ati okay!!!!)
tapi masa ni aku tetap pecut beria-ria nih..sebab xnak bagi kete iswara tu potong aku...(hamik ko skali kete ko sendirik hangit!!!!!)..masa kat traffic light aku tengok de segijik kete bekepul-kepul asap kuar...then dang!!!!!kete aku bau hangit....seyesly da cuak...
(source pakcik google..camnila muka aku tadik..tp lebih cun la pada nih)
aku:Ya Allah...akak (akak okay sebab biku muda pada aku)...lupa turun handbreak.....ayoooooo suda hangit ini kereta...
biku:urmmm....kalo bgtau cik boss dia marah x?
aku:xmarah la mesti dia suka..cakap xpe-xpe rosak kite beli baru....(ok ni aku tipu....de ke nak jawab camtu...silap-silap mau xbagik trus aku pegang kete dia...
Tapi syukur Alhamdulillah..xde jadik pe-pe..sebabnye aku n biku tetap truskan perjalanan ke opis cam bese n selamat sampai....pada MR.PET...i mintak sorry okay....i betul-betul telupa la laling....cik Orange duduk diam-diam kat umah..awak sedang sakit....

P/S:pasni kene letak checklist kt depan cermin...cek dulu before tau jalan je....n

Kala Rindu berlabuh..........

Cewah pepagi tajuk da berjiwang karatzzzz....hehehee....seyes aku memang tengah rindu yang teramat-amat tuk balik kampung...ingat kat mak aku....lambatnye masa berlalu..cepatla bulan 12..aku da xsabar-sabar nak balik kampung terchenta.....hopefully dapatla lepaskan rindu kat mak aku..hehehe...






p/s:dah2 p wat keje..aku nak sambg monitor system plak...

M.A.L.A.S

Da bape ari xupdate blog nih....lastwek 2 ari kene attend kursus kt amcorpmall..sonok jugak skali skala dapat kuar dari bilik kaca tu..n yang paling sronok incik bos xkeje malam...so giler epy dapat luangkan masa lebih panjang...ma maknanyer minggu tu aku xkekurangan kasih sayang la..hahahahaha......da la patutnye minggu ni kene attend kursus tapi bley plak batal..sebabnye trainer admitted...sume yang diplan da xjadik...menyampah..jangan time aku balik kampung baru nak tehegeh-hegeh nak buat balik....tak sabarla nak balik kampung..merindui ibuku yang da la xjumpa...okay mau sambg kilije..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA....





Pada sume rakan-rakan cikcoklat mengucapkan selamat menyambut hari raya Aidiladha...kalo wat korban tu jemput-jemput la yer...cikcoklat xbalik kampung tahun ni...1st time raya xdapat balik kampung..uwaaaaaaaaaaaaa...agak-agak pagi raya de rupa aku camni????
(sumber google)


Perut Berapi!!!!....

Walaupon opis aku sekarang ni sejuknyer tahap gaban..tapi sikalang haaa pewut wa banyak berapi woooo....rasanya dalam perut aku camni la kot..da rupe gunung berapi merapi dah....seyes berapi...
(source dari incik google)





Pelik tapi benar....

Arini walaupon weken...aku tetap bangun awal weh...xcayo????cayolah kan bangun subuh..mestila bangun awal...tapi superb xtido balik ok...ulang taip x tido balik...takjub aku kejap...slalu weken pas semayang aku mest tdo balik..tapi arini tetbe jadik superb rajin...buat bekpes then mesin baju...sebabnye incik suami aku adalah keje..kadang2 tepk jugak aku..incik suami aku ni keje sampai ke weken xpenat ke????kalo macamni consistence sepanjang tahun..agak-agak tahun depan dapat apc x incik suami aku tu????hahahaha.....memang workerholic la,sampai aku stress duduk umah sorang-sorang..tapi arini aku suka sebab nyah fida n nyah biku ajak aku pegi jusco..mau mak xmau pegi nyah...lepas je incik suami kuar keje..aku plak kuar ke jusco....eh kejap aku de story nak cakap..tapi aku da lari dari track asal...ok-ok reverse balik....
xceli pagi tadi aku wat nasik goreng...giler subuh-subuh dah menumbuk lesung batu...matiklah orang bawah umah aku yang dengar..mau hangin kan...ada aku kisah!!!!...hahahahaha.....aku ni dah banyak kali jadik camni..tiap kali aku makan makanan yang aku masak mesti aku kene sakit perut....tapi orang yang makan xsakit perut plak..musykil aku...so adakah aku ni memang xboleh memasak???atau perlukah aku mengambil pembantu untuk memasak kat aku?????pelik tapi tu ler jadik kat aku...

Shamrin Fotograf Meninggal!!!

Apaaaaaaaaaaaa??????????masa tengok berita kat tv,...tetbe kuar berita yang menyatakan shamrin kumpulan fotograf meninggal dunia...Innalillah....arwah shamrin ni glamour masa tahun 90an, masa tu aku skolah rendah lagi la...lagu kumpulan ni best-best jugak..paling best di alam fana cintamu lah...apa-apa pon moh ler kita ramai-ramai sedekahkan Al-Fatihah pada roh arwah shamrin nih..semoga beliau ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.....Yang hidup pasti akan mati....cuma bila,dimana dan bagaimana Wallahua'lam...

(source dari pakcik google)

1st giveaway kasut tumit tinggi

ni 1st timer aku join ga camnih..bukan pe sebab aku tetarik ngan kasut tumit tinggi..walaupon aku peminat tegar..pantang tengok musti tergoda..so aku nak try...cuba...test tengok kot-kot rezki aku kan..so layanzz.......


Kasut tinggi giveaway ni dianjurkan oleh Leenasaffee. tunggu apa lagik..nak join moh ke blog cik leena kasut tinggi tu....tarik tutupnye pada 24 NOV 2010  ingat pada 24 NOV 2010 siap ulang tayang lagik haaa...sooo terjah jangan x terjah

UPSR KUAR ARINI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HOHOHOHO...scary pada adik-adik yang amik upsr tu..result korang sume kuar arini.....pe lagik pegi skolah cepat-cepat...pegi amik result tu...ingat masa aku dolu-dolu....pegi amik result tanpa perasaan...hahaha...orang lain dapt 4A aku rilek jer...yela aku bukan kategori budak bijak pandai okay....kalo exam tu xde la listed naik pentas..kalo naik pon takat wat persembahan...hahaha.......arini anak buah aku yang sulung akan amik result dia...aku as makcik wish abang iskandar dapat result flying colour k.....dapat 5A tu sume da janji adiah macam-macam..hohohoho.....heaven weh..aku dolu arwah ayah siap janji nak bagi rm100 tuk setiap subjek yang dapat A...tapi tu la sebab terlalu bijak sampai xterbagi bapak aku tu kat anak dia sorang nih.....


So pada adik-adik...(wah adik-adik ke???) GUD LUCK yer...ingat yang xberjaya tu xsemestinye akan gagal selama-lamanya..percaya pada diri n yakin setiap kejayaan tidak akan mudah diperolehi..sebabnyer aku da alami sume tu...aku bermula dari bawah untill berjaya dapat degree....so doa-doa kan lah aku d murahkan rezki tahun depan untuk further study wat master k...ta-ta-ta-ta

TRAGEDI KISAH CINTA PART I

Disebabkan bulan ni adalah bulan aku akan sambut anniversary aku y pertama skali.....of course la sebabnye aku kawen pon tahun lepas.....so sure la kan tahun ni agak very d xcited kan........n aku de cakap nak story pasal chenta aku sama incik suami.......kisahnyer bermula............: terseButla kisah........tinggal la seorang puteri yang kesepian.....oit!!!!poraahh cit tu aku tipu je.........huHuhu........manala de kisah aku jadik tuan puteri.......kalo jadik puteri fiona tu mungkinla....badan pon da rUpe bluehyppo berangan jadik princess.........bluek...........ok stop aku da merapu ke laut mediteranian(tol ke aku spelling??) da  nih........before aku ke kutub utara better aku citer y betul punye story.........hehehe

xceli aku kenal incik suami ni melalui seorang opismate aku fida.....dia la yang jadik matchmaker aku ngan incik suami.......yang aku ingat masa tu aku single mingle lagik.......(sebab single adalah putus chenta pertama....sedey woooo)aku kenal fida ni masa barU join keJe gomen before ni aku keje lain..........masa tu bulan mei (harap maklum keyboard aku tengah meroyan kalo tekan nombot kuar simbol.so dengan kegigihan aku nak hupdate blog jugak.jadiknye dengan gigih kene tulih yer nombor tu sekian harap maklum)sambung citer.......masa tu aku slalu la wat luahan prasaan kat fida..lagipon fida ni da kawen n duduk cni pon jauh dengan husben n anak....makanye selalu terjadi sesi luahan perasaan la.....walaupon kami ni satu opis.tapi kami level berbeza...so nak communicate guna ym la weh.....tengah rancak ym ngan c fida tetbe dia ty aku

fida : pssstt nak kenal x dengan kawan fida
aku : erk......bule je.......tapi malula (pdahal dalam hati yariba..yariba dah...aku memang gediks hokey)
fida : ala xpe.......dia kawan sudy fida......fida bagi ym kat dia k
aku : ok bagi je la...aku memang tengah sanggap nak bf hahahaha (ok tu aku tipu)

agaknye de camtu x rupe aku masa fida nak kenalkan aku ngan incik suami????xceli aku xkisah pon fida bagi....sebabnya masa tu aku cam da malas nak pikior bab cinta nih..maklumla frust sepat ronggeng xabih lagi kan........so fida ni beriya sungguh nak kenalkan aku dengan incik suami....so fida la yang jadik orang tengahnye besungguh bagi ym aku n friendster incik suami kat aku masa tu xaktif fb lagik.....mula aku tengok tu not bad la smart jugak mamat nih.......pastu ym pon cam shy-shy miow ngan incik suami.....kontrol beb.....eh pe kes nak kontrol dalam ym???motip sebenar memang giler la kan kalo depan ym pon nak kontrol-kontrol......hahahaha......so masa ym tu sembang-sembang kenal n tindakan drastik oleh incik bos ajak jumpa....ayak!!!!memang superb gelojohkan xdan panas dah nak ajak jumpe!!! motipnye aku pon sampai sekarang xdapat jawapan tu..lagipon bukan incik bos sorang yang nak jumpe.....aku pon sama gediknye..so dengan kelajuan erl xpress xsampai seminggu trus ajak jumpa.......hahahaha.......giler gelojoh kan.......masa ajak jumpe tu aku still duduk kt puchong lagik n incik suami s.alam so decide jumpe kt puchong la kan.......aku pon xtau angin gedik mana ntah leh je stuju nak jumpe ngan incik suami tanpa ada prasangka.......mayb sebab fida dah baik punya lobi incik suami kat aku kot...huhuhuhu...so bermula la episod perjumpaan aku ngan incik bos yang pertama pada 17.05.2009 kat mana?tunggu episod cinta aku part II plak........ok dah aku nak layan berita kejap........

KREATIF TAK AKU????

Hari ni aku rajin update blog..........meh nak marathon update..........ari ahad baru ni de aura pe ntah incik suami aku ajak pegi nilai.......tapi seblom pegi da kene warning dengan incik suami........pegi saja jalan bukan untuk bershoping.......uuuwwaaaaaa da agak dah........so masa jalan jalan tu aku n incik bos tebekenan dengan satu bakul ni.........tapi problemnye kalo beli bakul kene de bunga........kat cni bermulanya konflik aku ngan incik suami.....layan dialog aku tu

aku : ala kalo beli bakul ni kene letak bunga..
incik suami : beli je la bunga yang da siap.......kalo nak suh bini xdak seNi langsung.........
aku : bukan xdak seni la.......xreti nak beli bunga apa ok!!!

then trus kuar kedai tu naik kete geRak pegi kedai lain tengok-tengok lagi.......lastly incik bos bersuara beli je la bunga tadik.aku ni da rasa cam geram pon ada,yang tadi xde plak suh beli...so dengan penuh kegigihan aku aku ke kedai bunga tuk beli bunga........pilih punya pilih lastly aku decide nak gubah sendiri...........hahahaha.........giler gempak aku yang nak menggubah.........tapi sebabkan xtahan asyik kene kutuk ngan incik suami so aku nekad nak tunjuk skill kat incik suami..........so mula nak pilih bunga tu matik kutu gak........da banyak sangat bunga harus la kepeningan otak aku mikir nak pilih kan........bila aku tanya kene smash.........so sangatla berbisa bila keNe smash.......lagikla menambah semangat nak tunjuk skill..........da beli sume dalam kete kene smash lagik weh!!! "balik nanti jangan dok simpan bekas ngan bunga nih" aku deNgan riak n takbur jawab "balik ni trus gubah la...ingat bini ni tangan kayu golf ke????now tengok je  hasil tangan aku ni..cam xcayo den...rupanya aku jugak ada bakat dalam menggubah..hahahaha....sendiri masuk lift..sendiri tekan...pada sape y nak order tu leh la yer...erk..pe kes tetbe nak berbisness bagai...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 v

 


LU PIKIR LA SENDIRI TAJUKNYER

da bape ari xupdate blog aku nih..bukan pe sebab tengah blur xde idea nak nulih pe..lately agak kemalasan yang melampau untuk update...bercerita weken y sume cuti 3ari tu...aku nih cam bese ler..tak balik kg kan..so dudukla teperuk kt umah..xceli khamis tu de sale jcard kt jusco cheras selatan...aku ngn opismate aku sanggup time off pagi semata-mata nak ke jcard sale..gler gigih..dengan high heel tekedek pegi...asalnye aku just nak tengok-tengok je..ntah aura pe ntah y meresap trus capai barang kompius aku kejap....tapi memandangkan q yang terlalu panjang tuk bayar so aku matikan niat a.k.a kill trus niat nak soping sakan......lagipon troli da abih sume org amik.so aku ngn opismate aku dengan penuh kegigihan pegang je barang yang kteorg beli........memamg rakyat malaysia ni suka beshopping la.pantang de sale da rupe semut kerumun gula aku nengok........termasukla aku jugak.geram je aku tengok rege comforter.........ikut napsu yang gler membara mau angkut je,tapi kang nak bawak camne mau aku heret je kalo da penuh tangan........xceli incik suami xtahu pon yang aku pegi jcard nih...kalo tau matik kutuk mak noks!!!!kaki aku nih xyah dok cakapla gler babeng sakit sebab berdiri tuk beratur bayar skit punya lama dengan pakai heel lagik..nyesal aku xpakai slipper pink aku masa tu.........abih shopping singgah makan kat restoran ulam bangi.sebab kelaparan blasah makan nasik xhenggat donia aku n opismate aku nih............bayangkan gler gigih shopping lapo n dahaga pon sanggup tahan........hahahaha......malas nak amik gambo sebab masa tu mood da low gler penat...........memandangkan jumaat tu coti coti malaysia (depavali macha) so baet leh rilek la malam tu.....aku malas nak memasak so aku ajak incik suami ngan anak buah dia kuar makan steamboat antarabangsa kt bangi........bagi aku ok la tapi aku lebih prefer redwok lagik.......da kenyang isi tank incik suami aak plak pegi downtown cheras......mak aiii gler malas aku sebab kaki da sakit xlarat nak bejalan......tapi incik suami xtau kan kang kalo cakap mau kene fire so gagah ugak pegi sana......as ussual la kalo pegi tu cuci mata je la....beli haram la....heheHeHe......like incik suami cakap mula kita usha je dulu....pastu bajet.......cukup bajet kite beli......tengokla incik suami aku nih......nak kata akauntan bukan........mujurla aku da paham bebenor kan.....mula kawen dolu muncung bedepa jugak la.....now da imune so paham sangatla......hehehehe.........ish da xlama nak anniversary aku....aku de ani nak story pasal aku n incik bos kan.....so tungggggguuuuuuuu

Anda Gilerrrrrr KEJU???????

Nampak tak tajuk n3 aku tue...specially pada sape-sape yang giler keju a.k.a cheezzzzeeeeee....kalo korang sume gile chesse pe kata jom ramai-ramai ke PIZZA HUT untuk menikmati Extreme Cheesy 6 Pizza memang superb la rasa cheese dia...sekarang pizza hut tengah promotion extreme cheesy 6 pizza yang baru tu...tengok tak iklan yang kt tv tue..memang superb giler la budak-budak tu punya nak makan extreme cheesy pizza sanggup buat keje rumah...hahahaha....
Xceli bukan budak-budak je yang suka..aku pon suka jugak extreme cheesy pizza nih...nak plak memang aku giler chesse..kalo makan mest tamak nak cheese lebih...hahaha....wooo bes wooo pegi makan ramai-ramai..sure berebut-rebut n 1 morething is sape-sape yang de credit card maybank tu dapat plak 30% diskaun weh!!! haaa pe tunggu lagik..ajak ler kawan-kawan korang sume yang de credit card bank rimau tu...sure berbaloi-baloi lah....da makan plak de lagik y best siap leh join contest yang bermula dari 1 Nov - 31 Dec 
bahgianye makan je leh join plak sms contest nih..nak tau sume tu double click pic tu...n more detail lagi masuk web pizza lagi detail korang dapat....So what r u waitting for???waahh cam lagu miss nina plak kan..hihihi...jom serbu pizza hut n make it crazzy there...GILER KEJU punya pasal.....

and pastikan korang sume “I’m crazy about Cheeeeeeeeeeeeeeeeeese!”

PB...Oh..PB

Lately kalo aku baca blog ramai plak promote pasal PB nih...maksudnye premium beautiful...bila aku tengok orang-orang yang pakai tu sume da jadi slim melim..xcited plak rasa..sbbnye aku pon de gak PB nih..tapi rasanya dok berhabuk je kot da lm dok simpan...lately je y aku start pakai balik...maka bermula la episod kegigihan bangun pagi tuk pakai pb nih..nak mintak tulun dari incik suami...harap MAAF bukan apa kang incik suami aku tu banyak plak mengkondemkan aku..bukan mengkondom yer....last wek aku de la pakai dalam 2ari..pastu da xpakai sebab basuh..yela aku de pon 1 je..lenla kalo aku cam ct nurhaliza nun..blasah 5 pasang ko..mau meroyan aku kalo nak membeli sampai 5 pasang...so d sebabkan de 1 je..harusla dbasuh selalu kang bau hapak plak..tapi aku nak story pasai aku pakai pb nih...aku start pakai masa zaman anak dara..sebab dperkenalkan oleh kawan aku..n smpai sekarang xabih bayo lagik..hehehe...tapi aku pakai tu sebab nak kawen punya pasai..so masa tu badan cun la kan..sumenye mencanak je...tapi pas kawen aku xpakai dah..sebab da malas nak gigih pagi-pagi..n da kawen da jaga diet2 nih..n sekarang aku start balik nak pakai pb nih..sebabnye da stress asyik kene smash ngan incik suami jer...badan naik mencanak-canak...diet pon da xajalan sekarang nih..

Agaknye sebab badan naik jugakla de kaitan dengan hormon aku yang tunggang-langgang nih aku rasa...kalo aku diet n start pakai pb nih agak-agak de harapan tak untuk aku preggy?????haraplakan dengan segala bagai usaha yang aku n incik suami cuba...de la rezki untuk kami...eh bulan ni da bulan nov kan..waaa da dekat la anniversary aku...nant next n3 aku story kisah cinta aku plak..camno den leh kenal itu jejaka yang dalam hati gua sekarang

Genap 5tahun pemergian ayahanda ku...

masa ni thn 2004 dekat melaka

Pagi ni bangun tdo mimpi ape ntah...sambil mandi leh nyanyi...pastu masa semayang subuh tringat kat arwah ayah aku...rupanya 28/10/10 genap 5tahun arwah ayah meninggalkan kami sume...Masih tringat lagi saat arwah ayah menghembuskan nafas terakhirnya...masa tu bulan puasa 28/10/2005...lepas solat jumaat...sedeynye tiap kali ingatkan saat arwah ayah pergi meninggalkan aku sekeluarga...sekarang da genap 5tahun..walaupon arwah ayah da tak ade..tp aku sentiasa tringatkan dan merasa arwah ayah ttp bersama aku...smoga roh arwah ayah dcucuri rahmat dan dtempatkan bersama golongan orang-orang yang beriman...berbahagiala arwah ayah dsana...anak-anakmu sentiasa mendoakan untuk ayah,....kami sentiasa merindui saat-saat bersama hayat ayah..kini hanya doa yang mampu aku titipkan buat ayah...kepada yang masih punya ibu bapa..balik-balik kampung jenguk mak ayah tu..kang bla da xde baru nyesal..luangkan masa dgn dorg...Al-Fatihah untuk arwah ayah...

Ingat Tak Tabung Giro???

Tetbe pagi2 yang mendung nih aku teringat plak kt tabung giro yang gambar gajah tu...tabung tu xsalah aku around 90an kot...ala y siap de lagu nyanyi2..tiap kali masuk duit je sure de nyanyi2 kan...lebih kurang cam gini la lagu dia...korang msuk duit je de lagu ..."mesti simpan duit...mesti simpan duit..mesti simpan duit dengan tabung giro..." haaa ingat x..aku dulo-dulo masa kecik suka tOl..bukan suka menabung tapi suka nak dengar tabung gajah tu nyanyi...yang paling xleh lupa tiap kali masuk duit je...pastu korek balik n masukkan blk..hahaha...semata-mata nak dengar lagu tu...den y paling effisen lagik...guna pisau jolok-jolok kt lubang tabung tu sebab nak bagi nyanyi...hihihihi....memang masa tu kalo de tabung tu siap eksen lagi kt skolah...yelaa tabung leh nyanyi kan...tapi sekarang tabung tu da xde...mayb sbb slalu pindah randah kot..sume barang2 byk ilang n buang...kalo de sure jd old skool la..hehehe...aku try google pica tu tp xde..so saper2 yang de tu leh la share...sekarang aku menabung xguna tabung yang comel2 jual kt kedai tu haa.aku guna botol air gas..hehehe...simple n mudah..abih je minum botol air tu..tebuk wat lubang..da siap kan senang n jimat kan....

ni bukan tabung aku..ni aku google jer..nak tunjuk cth..hehehe

zzzZZZZZZZZZZ

Arini kat opis da bape kali aku hentam tdo....mengalahkan orang yang bejaga malam..ngalahkan zaman study..kalo study dolu2 memang kuat tdo...tapi yang pelik malam tadi aku da tdo awl..gler ngantok...matila camni kalo ari2 penyakit tdo ni ada...adusss...jenuh jugak kan..dari semalam masa tunggu incik suami balik keje...(incik suami mggu ni keje sampai malam yer..noted sangat gigih)...sambil layan tb aku tetdo...then bile incik suami balik aku trus menonong masuk bilik tdo..sampaila tebawak-bawak kat opis nih...pagi tadi aku da hentam tdo..(ni kes bos2 xde kt opsi yer..sume tikus2 pon kuar)..then after lunch dalam kol 4 lebey tdo lagik...jenuh n kompom balik keje japg aku tdo lagik...orang kata tdo banyak malam nnt da xngantok..tapi bagi aku sama je..aku tdo banyak siang..malam kang kol 9lebih da tebongkang balik dah.untuk kesekian bape juta kali ntah aku dok menguap xabih2..ni kalo letak kepala kompom tdo balik nih...orang cakap kuat tdo banyak toksin dalam badan..Tol Ke????

bila sume boss xde........


muka aku skrg ni ...rsnye de la cam2..sbb bos xde kan...hahaha...sambil2 makan rempeyek kacang ngan layn lagu bila cinta....ceh feel la konon xde makna nak sedey2 weh..

11:25 pm @ opis

Tengok tu kol 11:25pm tu dok kt opis lagi aku...gler gigih kan...betapa tabahnye aku ddk opis..ikut ati nih xtabah mana pon..mana la org nak tdo opis..nak plak tggl laki tdo sorg2 kan...xsggp weh!!!....tp d sebabkan SAYA YANG MENURUT PERINTAH...dengan rela yang xberapa nak rela dtg keje jugak mlmni...adoiyai...seyes sadiskan..memikirkan korang2 sume tdo d atas katil nagn tilam y empuk..walhal aku pon xde la tilam y empuk kt umah tu...sure incik suami suka sbb dapat konker sume keluasan tilam malam nih..ciss....aku jugak la y tdo atas kerusi mlmni...hangin weh!!!..
Sambil wat keje layan lagu n makan roti canai...pagi-pagi buta dok makan roti canai..siang tadi skit punya diet..nah skrg balun roti canai...uwaaaa.....kalo camni kompom mengembang lagi la....so sok sape2 nak ikut aku lagi dtg keje sok..sila kembangkan hidung anda..cepat kembang sekarang.........ok sekarang mau wat keje...FOKUS!!!

Meh sume dapatkan Blackberry Torch 9800 smartphones very d BOOM dari Celcom

Jakun kan aku pasal blackberry torch 9800 ni...bukan pe sbb aku kan xpakai bb ni..so kalo org len pakai jeling-jeling je kan...nak beli xtau bla tahun...(ayat cam sodih je kan..hahaha)...ble tgk iklan kat nuffnang ni terasa bebunga-bunga la mana tau kot2 rezki dapat pakai jugak kan bb torch ni kan....

As ussual bb ni kan byk sangat2 kelebihan...b4 pihak reasearch in Motion ni kuarkan model blackberry Torch 9800 ni hati aku ni dok bekenan ngan iphone4...tapi bla tgk bb torch 9800 trus...zasssssttt...cantas abih minat aku kt iphone4..trus tegoda diot ngan bb nih....reason is:

1. Blackberry Torch 9800 bukan ajo de tourch skrin yang berukuran 3.2 inchi..tapi jugak de keyborad tuk anda menulis...siap de dwi fungsi lagik haaa..kalo rasa jari tu xcukup mulus(jari gedabak cam aku nih..kompom nak guna keyboard asyik tekan huruf len) leh guna touch skrin...tp kalo jari mulus bak buluh runcing tu guna keyboard pon bole... Maximized multimedia haa tengok memroy dia plak..nagis weh...dari 8gb boleh tambah maxkan ke 32gb..haaa amik ko gler tamak kan...hahaha....tengok tu betol2 tegoda n cantik tetarik mmg da BOOOMMMM la...

2.Kamera bb torch ni plak weh 5 megapixel tu...so kalo bejalan xyah nak bw camera dah..guna je bb ni kan..siap de mode tangkap gambo 11 jenis tu...leh la aku menggedik2 tangkap gambo kalo dapat nnt...hehehe...kompom gambo aku lagi cun kalo guna bb nih..hehehe...kalo camera tepon aku skrg nih..kalo mlm prob tol xde flash..kalo siang cun la mlm hampeh..tapi dgn bb torch 9800 ni setiap masa xkira la waktu apa pon kompom gambo jadi cun plus de continuous auto-focus dan image stabilization....waaa aku nak2...
3.pastu da abih gedik2 amik gambo leh trus upload kt facebook ke...twitter ke..blog ke..xyah la nak transfer2 cam tepon aku skrg nih...ni kalo yang jenis tiap saat dok hupdate status kt fb n twitter tu haa bagus sangat-sangatla...kompom tiap waktu gambo dok betukar je..hehehe....nak beremail pon cepatkn..sesuaila kat org y bebisnes2 nih...kalo mls nak bukak latop tu...guna bb torch 9800 pon bole... 


Haaaa nak ke???kalo nak meh checkout kt CELCOM pakej Celcom Exec 50 sure sume mampu milik la...tapi kalo dapat y nuffnang bagi free nih lagi la cek suka noo...saper yang reg 100 org 1st dpt  FREE Jabra Bluetooth Headset Jabra Cliper (worth RM125),8GB Micro SD Card (worth RM68),Energizer Portable (worth RM58), pastu 1000 customer plak leh dapat free limited edition BlackBerry Torch Battery Door xkan xmau lagi kot....pe lagi cepat2 la rebut peluang tu....


jatuhnye seorg hero....

Tajuk n3 kali ni xagak2 kan...ni story pasal ank buah aku...mean ank abg aku namanye hakimi...baru2 ni kn warded sbb tuan doktor suspek ank buah aku kn H1N1...still de lagi eh virus tu..aku ngat da xde...sian kt ank buah aku tu..yela umo baru setahun...den kn warded...da la kn cucuk la..ank buah aku ni plak de skit pobia ngan org pakai baju putih...specially doktor ngan cik misi la...tapi y xtahan ngan ank buah aku sorg nih...pantang tgk pompuan mula la gatai...famili aku ckp ank buah aku ni tekenan ngan katon sin chan tu..hahahahaa...sbb ms mama dia preggy...SIL aku ni suka sgghla tgk citer tu...so bila si kimi kimon (panggilan aku n kakak aku y sorg lg kt dia...)tgk budak pompuan je automatik dia akn jadi malu2 cam sinchan tu..ngan akan wat mata...mmg sah kecik2 da gatai...nasib ko la my SIL dpt ank y gatai cam sin chan tu..hahaha...

Tapi sedih bla dgr dia kn warded...meraung2la kimi kimon tu tgk cik misi ngan tuan dokter tu...tp smlm Alhamdulillah kakak aku bgtau ank buah aku da discharge...tapi still x bape nak xtive lg la...senang je ubatnye bw je bdk2 pompuan cantik kompom trus baik sakit...hehehe....

Ni plak ms aku wat n3 aku still kt opis...sbb tu korang tgk xde karangan y bejela-jela tanpa titik...sbb aku masih kt opis coz de xtvt hupdate database...stress wey kalo kn keje smpai mlmni...da la malam jumaat...rugi besar tu wey.....huhuhuhu.....sambil wat keje sambil layan muvie..sambil mkn2..nasibla incik suami juga bekerja mlmni..bak kata kakak opismate aku ko kan suami isteri workerholic...hahaha...kalo da sm2 dok keje bla masanye nak produce ank kak weh...rugi jgk xguna 90hari tu..hehehe....sok malam pon sama jugak...kene tdo kt opis..sian incik suamiku y d tinggalkan keseorgn..pdhal sian kt aku sm....ok la nnt sambg len..nak memantau xtvt kejap...

xtau nk letak tajuk pe......

lately ni aku bz skiT sbb kn attend course SAP e2e..seminggu ulang alik putrajaya ke kl nun........penat n sakit otak xyah ckp la........da la de exam nyampah tol aku.......sume org stress sbb pk exam..kalo fail kn reseat sape nak nyah.........mak xsggp noks!!!!so arIni merupa lastday n exam day n Alhamdulillah aku lulus.......n yang paling xtahan tu siap sama markah ngan ngan dak an........hahaha......camne x sama siap meniru lagi........hahaha..nasib ko la park oiii...abih ni de lagi dua training.....eee...nyampah aku.......
Nxtwek masuk opis............urmmmm.........xtau la keje apa y menanti seminggu xde.....y surenye weken dpn kn keje wey!!!!!da la kn tdo opis.....sian cik suami tdo sorg(padahal sian kt aku hahahaha)......byk keje weh mls nak pk.........bajet arini nmpknye xde bonus lag.......asyik dpt bantuan kewangan jer rm500........tp okla dr xde kan.....y paling best cuti bersalin dpt 90hari n PTK dimansuhkan mulai jun thn dpn.........yahoOOOOOOOOOOOO.........so pd sape y plan nk tambah anak tu da leh start produce tahun ni.heheHe........k la mls nak melalut.........kang kalo rajin aku sambg merapu lagi......dadadadada........

keyboard tgh menggila

Da lama aku xhupdate blog.Bukan apa mls n keyboard lappy ni da benggong.so tu yang aku mls nk menaip sbb sume ayat aku kn letak titik sbb nak guna koma xleh geram tol.kalo tekan nombor lg gila babeng kuar simbol.so pd incik suami tersayang tlg pahamla yer de y mntk ditukar baru.hehehehehe..sakit ati aku xceli nak menaip pon ssh so pd kwn (tlg baca dua kali yer kwn tu)sbb aku nk letak nombor kang kuar simbol @ ni plak sori yer kalo aku xbls korang punya chat kt fb.sbb keyboard aku tu da kn sawan gila babeng.titik ni pon aku gagah copy paste je.kalo tak mau aku wat karangan berjela-jela tanpa titik.so agak gigih aku menaip dan tiap abih ayat kn paste titik tu.hahahaha..phm(tlg tmbh no dua blkg phm tu so korang bc nnt ganda la perkataan paham tu sebut dua kali)hahahaha skali lg aku menyusahkan korang.peduli hape aku.ada aku kisah!!!!!!
eh ok gak kan kalo aku taip je pastu korang pandai pandai la letak titik sendiri ala cam zmn skolah rendah dl time bm kena letak titik kt tmpat y sesuai hahahaha k la stress keyboard tgh meroyan so nnt aku smbg story la yer

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI...


aku nak mengucapkan selamat hari raya aidilfitri....semoga selamat sampai ke kampung halaman dengan selamat....
harap dimaafkan segala salah dan silap yer kwn2...

Mood Raya....

Diam x diam da nak raya rupenye.....urmm...tahun ni agak len skit raya...sebabnye thn2 sebelum aku raya single-mingle lagi...tp tahun ni berdua...dgn incik suami terchenta la....sume preparation da setel...list kelengkapan raya tahun ni agk2 da setel..mek spotchcek skit:

  • baju raya incik suami -done (mmgla pau aku punya parkson voucher...huhuhu...)



  • baju raya puan isteri  - done (ni aku pau blk duit incik suami)



  • kasut raya - half done sbb br dpt sepasang...hehehe..kn cr lg 1..br feel raya lebey2 kan..gler tamak..



  • tudung - done tp xleh tahan menanah telinga kn sound ngn incik suami..sbbnye thn ni bajet nak beli tudung y cam trend skrg tu la kan..tp tetbe incik suami sound mcm "INDON" mmg menanah telinga aku..



  • baju casual - done y ni mmg tiap2 kali raya mest aku beli jgk..tamak kan aku..da baju kurung da de nak jgk baju casual..feel krimas je kan nak baju camtu..hahaha...



  • kuih raya - done y ni aku ske sbb thn ni aku wat kuih raya sendiri..tp hampeh cubaan pertama fail..terhangit plak..siot je...2nd berjaya tuuuuu....


  •  
    Aku rs tu je kot list raya tahun ni...y penting raya 1st kt umah mak aku..hehehe...jd xde la aku nak malalak smpai hingus2 idung kol mak aku pg2 ry kan..sbb aku ry ngan mak aku..tp thn ni ry sedey skit ler coz incik suami br je kehilangan org tersyg...ayah nyer merangkap bapak mertua aku...n tok incik suami jugak...so kn ingatkan diri aku ni jgn nak berjimba-jimba sgt...hahahaha....tapi...bape byk tapi daaa...thn ni ry umah mak aku xbape meriah la sbb ninja-ninja warriors kakak sulung aku xdpt blk....sedey (sob...sob..sok)..kalo tak umah tu akan riuh dgn ninja-ninja tu jer..meh kasi layan pic ry last year...


    ni la ninja warriors tu de lg sorg xmasuk pic...de lg sorg xmasuk)

    ni 3 dara kakak aku


    ni hero2 akak aku(xleh blah safaruddin dgn otomen)

    ni dgn opah(mak aku sm bsr ngn cucu2 dia jer..huhuhu)

    aku xtau nape tiap kali ry mest kakak aku no.3 wat kek..cam krimas plak
    aksi gediks aku ngn kakak aku...(abaikan ank2 buah aku tgh mkn..n pahar kt blakang tu mak aku stndby tuk kenduri aku..huhuhu...)
    ok ni aku..buruks gler muka...sbb camera xcun..so aku pon jd xcun..
    tgk aksi ninja2 ni...
    ok tu je la pic aku nak tunjuk ms ry last year..masa tu aku single lg tp tgh bertunang...raya thn ni dgn incik suami ler..hihihihi...xsabonyer rs....ble nak beraya bertiga ntah...thn ni kasi chance dl berdua..insyaAllah de rezki thn dpn bertiga ler kot...k la nak sambg wat keje plak..aku kt opis nih..gigih 2ari asyik dtg opis je...see sape ckp org gomen mkn gaji buta weiii......tgk aku cuti2 pon kn keje....incik suami ddk umah plak..slalu dia y tggl aku p keje..kali ni aku plak kn dtg opis...daaaaa


    Si Biru Bertukar Menjadi Oren!!!!

    Ingat x  aku de cakap pasal suprise ari2...meh cni nak bgtau..ingat x pada kekasih gelap aku si biru tu ala...xkan x ingat kot...meh aku letak pic si biru skit...
     Sibiru a.k.a kekasih gelap
    dah ingatkan...da bape bulan sibiru masuk spital sbb sakit..then incik suami bg suggestion tuk upgrade sibiru aku y cumel ni kepada new version...mmg aku suke la kan coz da lm sibiru tu pakai baju sama jer..so ry tahun ni sibiru dapat baju raya baru..horeyyy...ni plak new version of sibiru yer...
    sila skroll kebawah...

























     kasi tunjuk skit itu sibiru..Oppsss...sioren da

     tunjuk depan plak...hehehehe...


    tadaaaaa....sibiru da tukar jadi si oren...so inlah baju raya si oren tahun ni...ayakkk...suda dpt baju baru yer...tuannye blom dapat baju raya lagi....perhtian pada incik suami yer...bila mau beli baju raya isteri anda y cumel ini????..jwb2...eh aku lupa tgh wat inti murtabak..so nxt time aku story pasal inti murtabak aku buat plak...byeeeeeee