Nasi Lemak

Ni story pasal malam senin baru2 nih...aku rs cam rajin skit nak masak.sbbnye kili opismate aku de bagi aku udang yg dia bw blk dr kapit..so haruslah aku masak kan..kalo x, sure2la udang tu jadi batu dlm peti ais..bkn sbb kene sumpah ngan mak tanggang..tp sbb aku malas masak..meh aku tunjuk sambal udang y aku wat


Abaikan kuali aku y itam tu..sbb tu kuali zaman study dl

Telur goreng

Of course la nasi lemak..


Perh..sedap siot..tp masa da siap aku xmakan lg sbb tgh tggu incik suami blk keje..kan isteri mithali..padahal da cm org Parkinson aku rs tahan lapa..hahahaha…Bla ingat blk masa study dl..aku ddk umah sewa..ms tu aku plg otai kt umah tu..so bab masak aku y akan slalu masak..y paling suka request adalah bff aku mcsue..tp ms tu aku rs cam chef je kt umah..kalo weken nak masak mest aku akn masak.n y paling bes mcsue akan jd asst chef..sume dia y sedia bahan2..aku masuk dapur bla sume ingredients da siap.hehehe..ms tu bes gler...bln pose plg bes aku masak tomyam+telur bungkus+kangkung belacan..perh..mmg gler superb ms tu...tp bla da kawen...mmgla aku masak..xde la pemalas sgt pon..kdg2 aku mls jgkla..hehehe..jrg2 da masak..mayb sbb aku keje n jrg mkn mlm..lagpon bla time incik suami kene keje smpai mlm..tggl aku sorg2, nak masak pon mls..kdg2 tu aku xmakan langsung bla sorg2 nih..de 1 ari aku rs cam nak masak kari sbb incik suami sgt2la suka kari..so aku dgn bangga masak kari..mmg aku jrg2 masak kari..slalu tgk mak aku je y masak..aku juz tlg2 kaco n mkn je..hehehe..pe lag dgn skill chef ms study dl n ingat2 lupa cara mak aku masak..aku pon dgn bangga wat kari..bla da siap aku hidang nak makan aku ty incik suami.

aku:ok x kari tu bang?masin x?(haruslakan pggl abg..xkan aku nak pggl nama plak)

incik suami:ok je..

aku:yeke..kalo xmasin bgtaula(dlm ati aku da rs something nih)

Incik suami:ok bole makan je

ok fine.aku pon cedok kuah kari letak dlm pggn nasi aku..pe lag suap la...1st pe aku rs...tawar siot kari aku..rs rempah je...hahahahaha...aku trus marah2la..

aku:pasaipa xhabaq kari tawaq?kan syg ty..

incik suami:malas nak ckp...biaq rs sendiri..(aku tau kalo komen nnt kompom aku majok da xmo masak kan) harusla incik suami tdk menyatakan pendapat tentang masakan aku tu..hehehe...sbb utama mungkin jg ati aku y gigih memasak...n da slalu tekena bla aku ty dia jwb dgn jujur aku akn marah2 blk…adakah aku tdk dpt menerima kritikan…hahahahaha…nasib ko la incik Sofi dpt bini cam gini….

Mata kena infection..

Semalam punya cite berjangkit ke hari ini...mula-mula story ni kes spek aku patah 2..kira da 3 ari la aku idup tanpa spek...so cam org buta la idup aku skrg..

camnila mata aku sekarang gara-gara pakai lens..smlm masuk opis ok lag..merah xtruk..blk umah pon leh tahan lg..tp pag td masa nak mand dlm bilik air..mak aii aku tgk kt mirror cam kene sakit mata..da la betaik..mula tepk sakit mata ok gak dpt mc..hehehe...tp aku tau ni sbb infection lens tu..nak kata xcuci bersih...da mcm2 aku wat..tggl x berus je lg lens tu...so arini peg opis aku pakai lens..sampai je trus bukak..so seharian aku xpakai spek kt opis...kira aku buta la arini..1 lag aku suka baju yang aku order kat Wardah Wardrobe da sampai..pasni leh meralam ngan baju baru la nampaknye...reunion incik suami nnt leh pakai baju baru..hehehehe...k la aku da mls nak menaip panjang2 sbb mata da pedih n kepala pusing2...nnt rajin aku continue lag...

Addicted Bawang n Kuaci

(pic dr pakcik google)

Penah dengar syampoo bawang??...ni meh cni nak intro skit..ala y jackie chan jd model tu...ni plak kes kakak n mak aku y addicted syampoo bawang..laswek aku blk kg..bese la blk kg mest singgah umah mak aku dl..so sampai mlm tu kalo xsilap aku dlm kol 12 lebih...so incik suami trus tdo..aku plak lepak2 dl ngn mak n kakak aku kt dpn sambil tgk tv..pas 2 mak aku la bukak story dl pasal syampoo tu..d support plak oleh kakak aku..mmg psngn ideal la dorg nih...siap promote kt aku...y bes siap suh aku bli bg husben aku pakai...hahahaha....nmpk sgt mak aku concerned y menantu dia xbape nk de rambut..hahahahaha..nasib la mak oii dpt menantu y xbape nk de rambut...so siap promote cam promoter kt shopping mall...sok tu bla nk mandi siap suruh aku pakai syampoo tu...aku pon try la..ok jugak rambut lembut n x gatai2 kulit kepala..for y pakai tudung tu mmg sesuaila...mmg kulit kepala xgatai...n bermula episod pencarian syampoo bawang dalam idup aku...skrg nih tgh beralih arah kepada syampoo bawang...
Malas nk bukak n3 baru..ni plak kes kuaci..skrg ni opis aku sume addicted kuaci..kalo ddk je mest bunyi cam hamster mkn kuaci..mulut sorg2 xpnh lekang ngn kuaci..bak kata org kalo gler bola tu tdo+mkn+mandi sume bola..kt cni pon sama jugak ddk ngadap pc mest atas meja sorg2 de je kuaci...sume da cam hamster da aku nengok..da la siap beli sekilo kuaci...aku rs kalo hamster tgk pon kompius...sbb kteorg leh makan pagi2 buta pon melantak kuaci lag..faz la yang mula2 bawa virus kuaci tu..sekarang kak ika plak tambah ngan kuaci labu...ari2 masuk opis kuaci-kuaci-kuaci....konon dietla makan kuaci..hahahahaha...

Arini balik kampung....

Rasa sangat2 bahagia coz arini balik kg...yeaaa...da lama rasanya xbalik kg..Tp sedey gler sbb appetite da ilang...rsnye nikmat makan makin kurang...tu ler ms melantak xhinggat2..skrg rs kan da xleh nak mengkedarah lebey2...silap skit jwbnye bluek la....sshnye mkn nasi kuar nasi..so skrg solution oleh incik suami mkn buah...kalo camni mau turun berat badan aku..suke2 dalam penyeksaan...oit faz ko nak kan..nnt ko rs plak..nak sgt...hahaha...urmm...time ni kt luar tu aku dgr daboom...guruh da bunyi...mak aku ckp kalo time2 ujan lebat..de guruh xleh gn brg letrik so aku da nak stop menaip..n nk off pc nak tggu incik suami dtg amik...

Tetbe Incik Suami menjadi Rajin..

Wekend yang sangat mengujakan...bukan pe sabtu aku kene keje..incik suami plak xkeje..so pepagi lg aku wat bekpes tuk dia..n ms aku wat bekpes tu incik suami peg joging...gler rajin konon nak fit..tp aku tgk bdn je slim perut boyot jugak..hahaha...pas 2 siap kutuk2 aku lag...ckp aku suda gumuks...oit2 aku gumuks sbb slalu kene pam la..da transfer segala bagai lemak kt aku nih...camne x jd gumuks...

Blk joging aku serve la bekpes tu..aku da tau da kalo wat nasi goreng kompom mkn lebey punya la..sia2 je p joging wahai suamiku..mkn aku tgk bertambah2 jgk..ahahahaahaha...da siap sume aku pon ckp nak p keje...ok fine tgh aku besiap2..aku kuar bilik je tgk da tdo blk dah laki aku tu...ceh..mmg xde hasil la pulun joging td..b4 kuar umah aku da pesan arini kn tlg aku buang sawang,sapu sampah,mop lantai..bese la org laki nih ngaku je..so aku pon peg opis...kejap je pon wat keje tu..Blk opis aku hrp umah da cun la...buka je pintu umah ish..ni hangin 1 badan nih...bole plak men game..tau la da nk world cup xyah la pulun men game FIFA tu...bla aku ty leh plak menjawab tgh xcercise jari..hoi!!!!...sgt panas ati gua beb..

Nak wat camne sbb da mls aku pon mls jgk mogok xmo kemas umah..biar je..so ptg dia ajk kuar mkn sate kajang..bab mkn sume aku suka...mulut ni asyik ckp nak diet..tp bla ajk mkn sume aku blasah beria2..tp d sbbkan aritu aku punya nafsu xbape nak ok gara-gara ubat aku amik..so aku xbape nak melantak sgtla..aku biar je la laki aku tu pulun sorg2...seyes aku rs cam nak muntah bla aku mkn ubat stabil kan hormon tu..sape penah amik bgtau aku side effect dia..n bla aku thn mkn...ishh...mmg xleh blah rs cam parkinson da aku rs...bla aku ckp kt incik suami ..bole plak dia ckp..berkorban la skit..(xleh blah betOl...cam nak berjuang la plak)..ni pon da start pening2 blk dah...arghhh..agknye ubat tu tgh melawan2 ngan hormon jantan aku tu kot..sbb ms aku jmpe doktor..dia ckp kemungkinan hormon jantan aku da lebey dr hormon pompuan...hahahahaha...pttla segala bagai bulu naik xtermasuk bulu2 y sedia ada la...
.tp nasib ari ahad tu tetbe trus jd rajin kemas umah..xyah aku nak request2..tp y aku hangin skali2 aku kn wat keje jugak...siap kemas bilik+stor+buang sawang+tukar cadar mmg superb rajin la ahad tu...dlm ati aku ni mest nak upah lebeyla nih...ishh...mmg kn bg upah la jwbnye...(hahahhaha...)

Smlm punya cite lg la..sbb ms lunch aku teman k.jaja p MAS tukar tiket..so konon2 dlm ati nak diet..hamik ko 1 bdn rs meroyan...blk umah trus aku msk nasi,wat asam rebus+sotong kering goreng sambal...dan hasilnya 2pinggan nasi aku balun tanpa rasa bersalah..hahahaha....padan muko nak diet konon..kalo da tau dlm treatment tu jgn ngada-ngada nk diet2...mkn je la...so arini pg2 lag aku da masak nasi goreng..even nasi goreng aku xmasin..tp aku bedal jugak sbb nak menjaga perut aku n lemak2 aku nih...hahahahahaha....mggu ni blk kg..so sgt keterujaan...daaaaaaaaa

ThAnKs FoR ThE WiShEs....

Aku nak ucapkan berjuta2 time kasih pd y wish besday aku...ingat jgk kan korang kt aku..ke sbb kt fb de notice besday????hahahahaha...wat ever la..janji korang2 sume mendoakan y terbaek tuk aku....

HaPPy BesDAy To ME!!!!


"Happy birthday to me Happy birthday to me Happy birthday to me Happy birthday to me"

Waaaahhh suke-suke sbb today is my birthday...yeay!!!yeay!!!...da makin meningkat umo nih...tp still rasa young forever..bluek mau muntah ijau..perasan lebey minah nih..tp pada kak jaja y sgt2 pemalu thanks for the wishes..hehehehe...aku tau ko de mmbaca blog aku secara diam2 n mest ko admire gler kt aku kan..hahahahaha.....smlm nak kata suprise xde la sgt coz incik suami da bgtau awl2 kat aku y dia da beli adiah...cis xhappening langsung...tepaksa plak aku belakon wat2 tekezut credit pd pakcik google

ble incik suami bg present kt aku..hahahahahaa...gler xiklas kan aku nih...mn x nyer.aku kan puan isteri y paling rajin,..so smlm kt opis aku ym bgtau y aku da bli mkn siap2 kt laki aku tu..so aku ckp xyah kuar la...bkn pe sbb aku ni mls skit nak kuar mlm2 kalo time keje...so smlm de psr tani aku pon psn kat opismate aku beli laksa 2..senang kan aku beli siap2 mkn tuk mlm..hahahhaa...then aku bgtau incik suami..y aku xtahan tu dia reply ckp kt aku "laa kata nak kuar..abg da beli adiah pon"...adoi mmg xreti nak bepura2 tol laki aku nih...direct trus bgtau...nak teruja camne???da tau mmg dpt adiah pon.hahaha...cume tak xpect dapat adiah y special..hehehe...pe2 pon thanks yer abg..mmuuaahh25x...(psstt...k.jaja n juni ingat x ayat tu?)hahahahaha....pe2 pon thank pd y wish besday kt aku tu...

EsOk BeSdAy SaYe!!!!!

Sok adalah besday aku..xsabo nak celebrate ngan incik suami...bkn ape sbb ni dikira 2nd time celebrate besday aku..last year we all celebrate still couple2 lag..n ms tu br kenal xsampai sebulan...
this year aku rs agak keterujaan lebih sbb 1st time celebrate esday as wife n de husben..mood pon still honeymoon lg..hehehee..pasan tol la minah nih.mujurla mggu nih husben aku x kn standby tdk mau meraung la aku sorg2...xtually aku hrp besday this year leh bg special adiah kt husben n diri aku..tp blom rezki kami lg..pe2 ponaku harap hidup aku sentiasa dirahmati,dmurahkan rezki n sentiasa dikelilingi insan2 tersayang...