Mood Raya....

Diam x diam da nak raya rupenye.....urmm...tahun ni agak len skit raya...sebabnye thn2 sebelum aku raya single-mingle lagi...tp tahun ni berdua...dgn incik suami terchenta la....sume preparation da setel...list kelengkapan raya tahun ni agk2 da setel..mek spotchcek skit:

  • baju raya incik suami -done (mmgla pau aku punya parkson voucher...huhuhu...)



  • baju raya puan isteri  - done (ni aku pau blk duit incik suami)



  • kasut raya - half done sbb br dpt sepasang...hehehe..kn cr lg 1..br feel raya lebey2 kan..gler tamak..



  • tudung - done tp xleh tahan menanah telinga kn sound ngn incik suami..sbbnye thn ni bajet nak beli tudung y cam trend skrg tu la kan..tp tetbe incik suami sound mcm "INDON" mmg menanah telinga aku..



  • baju casual - done y ni mmg tiap2 kali raya mest aku beli jgk..tamak kan aku..da baju kurung da de nak jgk baju casual..feel krimas je kan nak baju camtu..hahaha...



  • kuih raya - done y ni aku ske sbb thn ni aku wat kuih raya sendiri..tp hampeh cubaan pertama fail..terhangit plak..siot je...2nd berjaya tuuuuu....


  •  
    Aku rs tu je kot list raya tahun ni...y penting raya 1st kt umah mak aku..hehehe...jd xde la aku nak malalak smpai hingus2 idung kol mak aku pg2 ry kan..sbb aku ry ngan mak aku..tp thn ni ry sedey skit ler coz incik suami br je kehilangan org tersyg...ayah nyer merangkap bapak mertua aku...n tok incik suami jugak...so kn ingatkan diri aku ni jgn nak berjimba-jimba sgt...hahahaha....tapi...bape byk tapi daaa...thn ni ry umah mak aku xbape meriah la sbb ninja-ninja warriors kakak sulung aku xdpt blk....sedey (sob...sob..sok)..kalo tak umah tu akan riuh dgn ninja-ninja tu jer..meh kasi layan pic ry last year...


    ni la ninja warriors tu de lg sorg xmasuk pic...de lg sorg xmasuk)

    ni 3 dara kakak aku


    ni hero2 akak aku(xleh blah safaruddin dgn otomen)

    ni dgn opah(mak aku sm bsr ngn cucu2 dia jer..huhuhu)

    aku xtau nape tiap kali ry mest kakak aku no.3 wat kek..cam krimas plak
    aksi gediks aku ngn kakak aku...(abaikan ank2 buah aku tgh mkn..n pahar kt blakang tu mak aku stndby tuk kenduri aku..huhuhu...)
    ok ni aku..buruks gler muka...sbb camera xcun..so aku pon jd xcun..
    tgk aksi ninja2 ni...
    ok tu je la pic aku nak tunjuk ms ry last year..masa tu aku single lg tp tgh bertunang...raya thn ni dgn incik suami ler..hihihihi...xsabonyer rs....ble nak beraya bertiga ntah...thn ni kasi chance dl berdua..insyaAllah de rezki thn dpn bertiga ler kot...k la nak sambg wat keje plak..aku kt opis nih..gigih 2ari asyik dtg opis je...see sape ckp org gomen mkn gaji buta weiii......tgk aku cuti2 pon kn keje....incik suami ddk umah plak..slalu dia y tggl aku p keje..kali ni aku plak kn dtg opis...daaaaa


    No comments: