Genap 5tahun pemergian ayahanda ku...

masa ni thn 2004 dekat melaka

Pagi ni bangun tdo mimpi ape ntah...sambil mandi leh nyanyi...pastu masa semayang subuh tringat kat arwah ayah aku...rupanya 28/10/10 genap 5tahun arwah ayah meninggalkan kami sume...Masih tringat lagi saat arwah ayah menghembuskan nafas terakhirnya...masa tu bulan puasa 28/10/2005...lepas solat jumaat...sedeynye tiap kali ingatkan saat arwah ayah pergi meninggalkan aku sekeluarga...sekarang da genap 5tahun..walaupon arwah ayah da tak ade..tp aku sentiasa tringatkan dan merasa arwah ayah ttp bersama aku...smoga roh arwah ayah dcucuri rahmat dan dtempatkan bersama golongan orang-orang yang beriman...berbahagiala arwah ayah dsana...anak-anakmu sentiasa mendoakan untuk ayah,....kami sentiasa merindui saat-saat bersama hayat ayah..kini hanya doa yang mampu aku titipkan buat ayah...kepada yang masih punya ibu bapa..balik-balik kampung jenguk mak ayah tu..kang bla da xde baru nyesal..luangkan masa dgn dorg...Al-Fatihah untuk arwah ayah...

Ingat Tak Tabung Giro???

Tetbe pagi2 yang mendung nih aku teringat plak kt tabung giro yang gambar gajah tu...tabung tu xsalah aku around 90an kot...ala y siap de lagu nyanyi2..tiap kali masuk duit je sure de nyanyi2 kan...lebih kurang cam gini la lagu dia...korang msuk duit je de lagu ..."mesti simpan duit...mesti simpan duit..mesti simpan duit dengan tabung giro..." haaa ingat x..aku dulo-dulo masa kecik suka tOl..bukan suka menabung tapi suka nak dengar tabung gajah tu nyanyi...yang paling xleh lupa tiap kali masuk duit je...pastu korek balik n masukkan blk..hahaha...semata-mata nak dengar lagu tu...den y paling effisen lagik...guna pisau jolok-jolok kt lubang tabung tu sebab nak bagi nyanyi...hihihihi....memang masa tu kalo de tabung tu siap eksen lagi kt skolah...yelaa tabung leh nyanyi kan...tapi sekarang tabung tu da xde...mayb sbb slalu pindah randah kot..sume barang2 byk ilang n buang...kalo de sure jd old skool la..hehehe...aku try google pica tu tp xde..so saper2 yang de tu leh la share...sekarang aku menabung xguna tabung yang comel2 jual kt kedai tu haa.aku guna botol air gas..hehehe...simple n mudah..abih je minum botol air tu..tebuk wat lubang..da siap kan senang n jimat kan....

ni bukan tabung aku..ni aku google jer..nak tunjuk cth..hehehe

zzzZZZZZZZZZZ

Arini kat opis da bape kali aku hentam tdo....mengalahkan orang yang bejaga malam..ngalahkan zaman study..kalo study dolu2 memang kuat tdo...tapi yang pelik malam tadi aku da tdo awl..gler ngantok...matila camni kalo ari2 penyakit tdo ni ada...adusss...jenuh jugak kan..dari semalam masa tunggu incik suami balik keje...(incik suami mggu ni keje sampai malam yer..noted sangat gigih)...sambil layan tb aku tetdo...then bile incik suami balik aku trus menonong masuk bilik tdo..sampaila tebawak-bawak kat opis nih...pagi tadi aku da hentam tdo..(ni kes bos2 xde kt opsi yer..sume tikus2 pon kuar)..then after lunch dalam kol 4 lebey tdo lagik...jenuh n kompom balik keje japg aku tdo lagik...orang kata tdo banyak malam nnt da xngantok..tapi bagi aku sama je..aku tdo banyak siang..malam kang kol 9lebih da tebongkang balik dah.untuk kesekian bape juta kali ntah aku dok menguap xabih2..ni kalo letak kepala kompom tdo balik nih...orang cakap kuat tdo banyak toksin dalam badan..Tol Ke????

bila sume boss xde........


muka aku skrg ni ...rsnye de la cam2..sbb bos xde kan...hahaha...sambil2 makan rempeyek kacang ngan layn lagu bila cinta....ceh feel la konon xde makna nak sedey2 weh..

11:25 pm @ opis

Tengok tu kol 11:25pm tu dok kt opis lagi aku...gler gigih kan...betapa tabahnye aku ddk opis..ikut ati nih xtabah mana pon..mana la org nak tdo opis..nak plak tggl laki tdo sorg2 kan...xsggp weh!!!....tp d sebabkan SAYA YANG MENURUT PERINTAH...dengan rela yang xberapa nak rela dtg keje jugak mlmni...adoiyai...seyes sadiskan..memikirkan korang2 sume tdo d atas katil nagn tilam y empuk..walhal aku pon xde la tilam y empuk kt umah tu...sure incik suami suka sbb dapat konker sume keluasan tilam malam nih..ciss....aku jugak la y tdo atas kerusi mlmni...hangin weh!!!..
Sambil wat keje layan lagu n makan roti canai...pagi-pagi buta dok makan roti canai..siang tadi skit punya diet..nah skrg balun roti canai...uwaaaa.....kalo camni kompom mengembang lagi la....so sok sape2 nak ikut aku lagi dtg keje sok..sila kembangkan hidung anda..cepat kembang sekarang.........ok sekarang mau wat keje...FOKUS!!!

Meh sume dapatkan Blackberry Torch 9800 smartphones very d BOOM dari Celcom

Jakun kan aku pasal blackberry torch 9800 ni...bukan pe sbb aku kan xpakai bb ni..so kalo org len pakai jeling-jeling je kan...nak beli xtau bla tahun...(ayat cam sodih je kan..hahaha)...ble tgk iklan kat nuffnang ni terasa bebunga-bunga la mana tau kot2 rezki dapat pakai jugak kan bb torch ni kan....

As ussual bb ni kan byk sangat2 kelebihan...b4 pihak reasearch in Motion ni kuarkan model blackberry Torch 9800 ni hati aku ni dok bekenan ngan iphone4...tapi bla tgk bb torch 9800 trus...zasssssttt...cantas abih minat aku kt iphone4..trus tegoda diot ngan bb nih....reason is:

1. Blackberry Torch 9800 bukan ajo de tourch skrin yang berukuran 3.2 inchi..tapi jugak de keyborad tuk anda menulis...siap de dwi fungsi lagik haaa..kalo rasa jari tu xcukup mulus(jari gedabak cam aku nih..kompom nak guna keyboard asyik tekan huruf len) leh guna touch skrin...tp kalo jari mulus bak buluh runcing tu guna keyboard pon bole... Maximized multimedia haa tengok memroy dia plak..nagis weh...dari 8gb boleh tambah maxkan ke 32gb..haaa amik ko gler tamak kan...hahaha....tengok tu betol2 tegoda n cantik tetarik mmg da BOOOMMMM la...

2.Kamera bb torch ni plak weh 5 megapixel tu...so kalo bejalan xyah nak bw camera dah..guna je bb ni kan..siap de mode tangkap gambo 11 jenis tu...leh la aku menggedik2 tangkap gambo kalo dapat nnt...hehehe...kompom gambo aku lagi cun kalo guna bb nih..hehehe...kalo camera tepon aku skrg nih..kalo mlm prob tol xde flash..kalo siang cun la mlm hampeh..tapi dgn bb torch 9800 ni setiap masa xkira la waktu apa pon kompom gambo jadi cun plus de continuous auto-focus dan image stabilization....waaa aku nak2...
3.pastu da abih gedik2 amik gambo leh trus upload kt facebook ke...twitter ke..blog ke..xyah la nak transfer2 cam tepon aku skrg nih...ni kalo yang jenis tiap saat dok hupdate status kt fb n twitter tu haa bagus sangat-sangatla...kompom tiap waktu gambo dok betukar je..hehehe....nak beremail pon cepatkn..sesuaila kat org y bebisnes2 nih...kalo mls nak bukak latop tu...guna bb torch 9800 pon bole... 


Haaaa nak ke???kalo nak meh checkout kt CELCOM pakej Celcom Exec 50 sure sume mampu milik la...tapi kalo dapat y nuffnang bagi free nih lagi la cek suka noo...saper yang reg 100 org 1st dpt  FREE Jabra Bluetooth Headset Jabra Cliper (worth RM125),8GB Micro SD Card (worth RM68),Energizer Portable (worth RM58), pastu 1000 customer plak leh dapat free limited edition BlackBerry Torch Battery Door xkan xmau lagi kot....pe lagi cepat2 la rebut peluang tu....


jatuhnye seorg hero....

Tajuk n3 kali ni xagak2 kan...ni story pasal ank buah aku...mean ank abg aku namanye hakimi...baru2 ni kn warded sbb tuan doktor suspek ank buah aku kn H1N1...still de lagi eh virus tu..aku ngat da xde...sian kt ank buah aku tu..yela umo baru setahun...den kn warded...da la kn cucuk la..ank buah aku ni plak de skit pobia ngan org pakai baju putih...specially doktor ngan cik misi la...tapi y xtahan ngan ank buah aku sorg nih...pantang tgk pompuan mula la gatai...famili aku ckp ank buah aku ni tekenan ngan katon sin chan tu..hahahahaa...sbb ms mama dia preggy...SIL aku ni suka sgghla tgk citer tu...so bila si kimi kimon (panggilan aku n kakak aku y sorg lg kt dia...)tgk budak pompuan je automatik dia akn jadi malu2 cam sinchan tu..ngan akan wat mata...mmg sah kecik2 da gatai...nasib ko la my SIL dpt ank y gatai cam sin chan tu..hahaha...

Tapi sedih bla dgr dia kn warded...meraung2la kimi kimon tu tgk cik misi ngan tuan dokter tu...tp smlm Alhamdulillah kakak aku bgtau ank buah aku da discharge...tapi still x bape nak xtive lg la...senang je ubatnye bw je bdk2 pompuan cantik kompom trus baik sakit...hehehe....

Ni plak ms aku wat n3 aku still kt opis...sbb tu korang tgk xde karangan y bejela-jela tanpa titik...sbb aku masih kt opis coz de xtvt hupdate database...stress wey kalo kn keje smpai mlmni...da la malam jumaat...rugi besar tu wey.....huhuhuhu.....sambil wat keje sambil layan muvie..sambil mkn2..nasibla incik suami juga bekerja mlmni..bak kata kakak opismate aku ko kan suami isteri workerholic...hahaha...kalo da sm2 dok keje bla masanye nak produce ank kak weh...rugi jgk xguna 90hari tu..hehehe....sok malam pon sama jugak...kene tdo kt opis..sian incik suamiku y d tinggalkan keseorgn..pdhal sian kt aku sm....ok la nnt sambg len..nak memantau xtvt kejap...

xtau nk letak tajuk pe......

lately ni aku bz skiT sbb kn attend course SAP e2e..seminggu ulang alik putrajaya ke kl nun........penat n sakit otak xyah ckp la........da la de exam nyampah tol aku.......sume org stress sbb pk exam..kalo fail kn reseat sape nak nyah.........mak xsggp noks!!!!so arIni merupa lastday n exam day n Alhamdulillah aku lulus.......n yang paling xtahan tu siap sama markah ngan ngan dak an........hahaha......camne x sama siap meniru lagi........hahaha..nasib ko la park oiii...abih ni de lagi dua training.....eee...nyampah aku.......
Nxtwek masuk opis............urmmmm.........xtau la keje apa y menanti seminggu xde.....y surenye weken dpn kn keje wey!!!!!da la kn tdo opis.....sian cik suami tdo sorg(padahal sian kt aku hahahaha)......byk keje weh mls nak pk.........bajet arini nmpknye xde bonus lag.......asyik dpt bantuan kewangan jer rm500........tp okla dr xde kan.....y paling best cuti bersalin dpt 90hari n PTK dimansuhkan mulai jun thn dpn.........yahoOOOOOOOOOOOO.........so pd sape y plan nk tambah anak tu da leh start produce tahun ni.heheHe........k la mls nak melalut.........kang kalo rajin aku sambg merapu lagi......dadadadada........

keyboard tgh menggila

Da lama aku xhupdate blog.Bukan apa mls n keyboard lappy ni da benggong.so tu yang aku mls nk menaip sbb sume ayat aku kn letak titik sbb nak guna koma xleh geram tol.kalo tekan nombor lg gila babeng kuar simbol.so pd incik suami tersayang tlg pahamla yer de y mntk ditukar baru.hehehehehe..sakit ati aku xceli nak menaip pon ssh so pd kwn (tlg baca dua kali yer kwn tu)sbb aku nk letak nombor kang kuar simbol @ ni plak sori yer kalo aku xbls korang punya chat kt fb.sbb keyboard aku tu da kn sawan gila babeng.titik ni pon aku gagah copy paste je.kalo tak mau aku wat karangan berjela-jela tanpa titik.so agak gigih aku menaip dan tiap abih ayat kn paste titik tu.hahahaha..phm(tlg tmbh no dua blkg phm tu so korang bc nnt ganda la perkataan paham tu sebut dua kali)hahahaha skali lg aku menyusahkan korang.peduli hape aku.ada aku kisah!!!!!!
eh ok gak kan kalo aku taip je pastu korang pandai pandai la letak titik sendiri ala cam zmn skolah rendah dl time bm kena letak titik kt tmpat y sesuai hahahaha k la stress keyboard tgh meroyan so nnt aku smbg story la yer