Ingat Tak Tabung Giro???

Tetbe pagi2 yang mendung nih aku teringat plak kt tabung giro yang gambar gajah tu...tabung tu xsalah aku around 90an kot...ala y siap de lagu nyanyi2..tiap kali masuk duit je sure de nyanyi2 kan...lebih kurang cam gini la lagu dia...korang msuk duit je de lagu ..."mesti simpan duit...mesti simpan duit..mesti simpan duit dengan tabung giro..." haaa ingat x..aku dulo-dulo masa kecik suka tOl..bukan suka menabung tapi suka nak dengar tabung gajah tu nyanyi...yang paling xleh lupa tiap kali masuk duit je...pastu korek balik n masukkan blk..hahaha...semata-mata nak dengar lagu tu...den y paling effisen lagik...guna pisau jolok-jolok kt lubang tabung tu sebab nak bagi nyanyi...hihihihi....memang masa tu kalo de tabung tu siap eksen lagi kt skolah...yelaa tabung leh nyanyi kan...tapi sekarang tabung tu da xde...mayb sbb slalu pindah randah kot..sume barang2 byk ilang n buang...kalo de sure jd old skool la..hehehe...aku try google pica tu tp xde..so saper2 yang de tu leh la share...sekarang aku menabung xguna tabung yang comel2 jual kt kedai tu haa.aku guna botol air gas..hehehe...simple n mudah..abih je minum botol air tu..tebuk wat lubang..da siap kan senang n jimat kan....

ni bukan tabung aku..ni aku google jer..nak tunjuk cth..hehehe

No comments: