Anniversary pertama

Semalam genap 365 hari aku sah menjadi isteri incik mohamad sofi.....pejam celik kejap je aku rasa....baru usia setahun perkahwInan kami....mmmmm.......bila kenangkan balik rasa cam xcayo pon ada...maklumla aku kenal incik suami sekejap je xsampai sebulan trus decide bertunang.....giler gelojoh kiteorang nih.....hahaha.......jumpe xsampai saploh kali trus ajak tunang.......rasa cam mimpi aku plak bole je trus terima.....inilah dinamakan jodoh.kalo da jodoh tu sume yang berlaku sepErti air yang mengalir.......kenal incik suami bulan mei then jun bertunang n nov nikah......xsempat aku nak berfeeling lebey ngan incik suami.....sumenyer bercinta lepas kawen.memang betul la bercinta pas kawen lagi heaven........layan pic dulu


ni masa kali kedua dating
ni plak peg kenduri kwn inciksuami

kali ketiga kuar

hamik da bertunang
muka mak terover plak........









semoga kasih sayang kita berkekalan sepanjang hayat........n semoga Allah permurahkan rezeki kita untuk menimbang cahayamata....pas kawen barula kiteorang bercinta bagai nak rak......setiap hari de sayang......hehehehe

Maybank Group

Your account have been blocked

Da banyak kali da aku dapat email nih...mula tu aku xlayan..tapi makin banyak plak dah masuk inbox aku nih...ishh..menyemak tOl..n mujur aku da tau dah ni sume pishing email...so xde la aku nak click bagai...Opismate aku penah kene..habih duit..meh cni aku show up skit..yang besnye accaunt da kene block padahal aku leh je bukak..hahaha..bongok...
ni la yang notice tu...

saja click..then kuar page ni..hahahaha...





 Pada kawan-kawan sume berhati-hati yer...ni sume tipu...






Semalam adalah hari makan sedonia.....balik keje ajak cikbiku ke kamdar cari baju...tapi hampa harapan...sume xde yang menarik.....so suh biku kol fida ajak kuar makan sama....yang aku xpaham...keje kat cni dah lama..tapi selalu sesat..mana taknyer nak cari opis fida tu pon puas memutau-mutau kat presint15 nih....huh...apekah???so puas memusing dekat 5minit jumpe fida...rupenye opis dia dekat restoran arab tu jer...ceh....nyah biku nih nak kene nih...tu pon xtau...so decide makan kat MAEP...yang steamboat tu....soka ati mak noks!!!...makan time...so gerak pegi maep...dengan penuh konfiden menuju ke sana bersama 2  ekor anak ayam dara...aku adalah  mak ayam dara la weh.....da sampai maep tu masalah pulak dah...nak cari restoran steamboat tu xjumpa-jumpa...fida kol kawan dia tanya...yang kawan bagi direction suruh kteorg ni straight je jalan sampai jumpa pintu 5....haaaa lupa nak mention kteorg masuk pintu 2 oaky...aku xtau plak maep ni banyak pintu...so da terus jer last-last pintu apa kiteorg jumpa????hamik ko pintu 1..so sayonara la steamboat tu...nan ado haaa pintu 5...carik xjumpe...sebabkan kesian cikbiku berpose maka trus carik kedai len..eh aku lupa plak tanya biku berbuka macam mana sebabnye masa da azan tu kiteorg still dalam kete gerak balik ke putrajaya...korek idung kah???hahaha....

last-last skali hamik ko...kat cni jugak tempat dituju.....


(google yer)




 Ni ajo la yang nampak pon sebabkan ujan...so sampai sana solat trus terjah nak makan..fida plak ajak ke elianto...aku n biku yang beria nak beli last-last fida lagi hover okay...part makan xhenggat-henggat okay..da makan kuewtiaw aku balsah plak waffle...tetbe leh plak meja sebelah aku tegur wahhh banyaknye makan...erk..malu siot..tapi mujur yang tegur tu opismate jugak..hahaha...da kenyang cuci mati...n semalam aku beg handbag baru...diam-diam sebab incik suami xtau..tidak mau hangin kat aku...yang besnye sale 50% okay..maka tercapaila hasrat hati nak memiliki beg itu...


p/s:biku n fida pasni i da xmeroyanla tengok beg tu..hehehe

Thank to nuffnang...

hehehe xsangka cek habaq mai...dapat jugak haaa BE dari Incik Nuffnang ni haaa...jadikla 5 no...dari xdak langsung..lenkali boh maila banyak-banyak lagi..leh la cek senyum lebaq naaaa.....hehehehe.....teruja la bagik budak baru sunat belajar cam aku nih haa....ayooo kene standby ini malam...da la tadi budak-budak opis dok crita citer antu kat astro semalam....matik aku takot....

CHECKOUT....Bayaran Gaji 2011.......

click utk lebih jelas

Tengok-tengok semua orang kampung.....da kuar dah list bayaran gaji tahun 2011...so da leh membajetla yooo......utk org gomen n badan berkanun sajo la yooo..

ANAK SAPA LA NIH???????

Anak sapa yang sihat teramat nih.......kalo dapat mau peluk-peluk feeling bear kan........xpon mau cubit pipi yang tembam tu..........tengok badan memang mantop giler.............haaaaaaaaaaaaaaaaa nak tau ke aku hamik mana pic tu??????meh cni aku story....

Pic tu aku jumpe dalam lappy aku...saja tetbe plak teringat zaman dolu-dolu,so godek-godek gambo lama...makanya terjumpa la this picture.....waaaa gedamboom kan...sangat la sihat ini budak...nak tau kan sape tu ler aku masa kecik-kecik dulu...mengikut cakap mak aku....kalo zaman tu de contest baby sihat ke cute ke...(wahh tetbe prasan cute)....kompom aku adalah juara menanti..mau tahun tu aku pegang jer....cam dato ct tu...hahahahaa.....agak-agak de blogger wat contest baby cute leh x aku masuk letak pic aku zaman kecik-kecik dolu-dolu....mesti sapu bersih la..hahahahaha.....masa ni mak aku cakap aku dalam 4-6bulan kot...masa ni xleh duduk lagi tapi sebabkan aku ni cam bluehyppo so automatiknye aku leh duduk....hahahahaha...nak anak macamni???yang preggy tu slalu-slalu usha gambo aku...xpon jadikan wallpaper desktop tu....(waaahhh xhenggat donia)bajet ko tu mia sara ke??....aku n kakak aku selalu bising kat mak aku..sebab tu la kiteorg ni payah nak kurus sebab dah de gen gumoks padahal ko sendirik yang malas nak xcercise okay!!!!!

p/s:agak-agak la kan...anak aku nanti dapat x jadik cam aku dolu-dolu???ke renjong(bhs kedah okay) cam incik suami????

PENANTIAN YANG TELAH BERAKHIR............

Setelah tiga bulan tiga hari aku tunggu...............n finale nye YESSSSSSSSSS muncul juga kamu...........maka berakhirla penantian itu dan bertukar menjadi pengharapan............apa yang aku tunggu n apa yang aku harap??????adalah................................
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v

RAHSIA AKU BERSAMA INCIK SUAMI............

Rentung Macam KEtul Arang...

Scary day!!!!!!...pepagi lagik aku dah menspoilkan diri aku sendiri..n yang paling xleh blah aku rasa...hampir-hampir bunuh diri sendiri.....what the fish tol la....camno dah bepuluh tahun bawak kete..tetbe pagi yang indah ini aku leh telupa turun kan handbreak?????jawab-jawab!!!!...scary giler aku rasa...sebabnye adalah kereta sudah berbau hangit......seyesly aku memang xprasan....patutla masa memecut rasa berat semacam...cam gear xtukar....ok untuk pemberitahuan bukan siOrange yer yang aku bawa..tapi MR.PET....lagik la scary okay....kang jadik pe-pe nak bersoal jwb ngan incik suami...mau pasni xbagi aku bawak dah MR.PET tu...

Masa kejadian:7.45am
Kawasan:Dari blok A umah cik biku ke traffic light depan Wisma Putera...
pelakon Utama:aku a.k.a cikcoklat
pembantu:cik Biku....(hehehe pelakon tambahan sudaaaa)

aku:nape kete ni cam berat je...cam gear xlepas...
biku:a'aah mcm mengaum la....
aku:tu la..(asal time aku bawak je de problem...-ni ckp dlm ati okay!!!!)
tapi masa ni aku tetap pecut beria-ria nih..sebab xnak bagi kete iswara tu potong aku...(hamik ko skali kete ko sendirik hangit!!!!!)..masa kat traffic light aku tengok de segijik kete bekepul-kepul asap kuar...then dang!!!!!kete aku bau hangit....seyesly da cuak...
(source pakcik google..camnila muka aku tadik..tp lebih cun la pada nih)
aku:Ya Allah...akak (akak okay sebab biku muda pada aku)...lupa turun handbreak.....ayoooooo suda hangit ini kereta...
biku:urmmm....kalo bgtau cik boss dia marah x?
aku:xmarah la mesti dia suka..cakap xpe-xpe rosak kite beli baru....(ok ni aku tipu....de ke nak jawab camtu...silap-silap mau xbagik trus aku pegang kete dia...
Tapi syukur Alhamdulillah..xde jadik pe-pe..sebabnye aku n biku tetap truskan perjalanan ke opis cam bese n selamat sampai....pada MR.PET...i mintak sorry okay....i betul-betul telupa la laling....cik Orange duduk diam-diam kat umah..awak sedang sakit....

P/S:pasni kene letak checklist kt depan cermin...cek dulu before tau jalan je....n

Kala Rindu berlabuh..........

Cewah pepagi tajuk da berjiwang karatzzzz....hehehee....seyes aku memang tengah rindu yang teramat-amat tuk balik kampung...ingat kat mak aku....lambatnye masa berlalu..cepatla bulan 12..aku da xsabar-sabar nak balik kampung terchenta.....hopefully dapatla lepaskan rindu kat mak aku..hehehe...






p/s:dah2 p wat keje..aku nak sambg monitor system plak...

M.A.L.A.S

Da bape ari xupdate blog nih....lastwek 2 ari kene attend kursus kt amcorpmall..sonok jugak skali skala dapat kuar dari bilik kaca tu..n yang paling sronok incik bos xkeje malam...so giler epy dapat luangkan masa lebih panjang...ma maknanyer minggu tu aku xkekurangan kasih sayang la..hahahahaha......da la patutnye minggu ni kene attend kursus tapi bley plak batal..sebabnye trainer admitted...sume yang diplan da xjadik...menyampah..jangan time aku balik kampung baru nak tehegeh-hegeh nak buat balik....tak sabarla nak balik kampung..merindui ibuku yang da la xjumpa...okay mau sambg kilije..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA....





Pada sume rakan-rakan cikcoklat mengucapkan selamat menyambut hari raya Aidiladha...kalo wat korban tu jemput-jemput la yer...cikcoklat xbalik kampung tahun ni...1st time raya xdapat balik kampung..uwaaaaaaaaaaaaa...agak-agak pagi raya de rupa aku camni????
(sumber google)


Perut Berapi!!!!....

Walaupon opis aku sekarang ni sejuknyer tahap gaban..tapi sikalang haaa pewut wa banyak berapi woooo....rasanya dalam perut aku camni la kot..da rupe gunung berapi merapi dah....seyes berapi...
(source dari incik google)





Pelik tapi benar....

Arini walaupon weken...aku tetap bangun awal weh...xcayo????cayolah kan bangun subuh..mestila bangun awal...tapi superb xtido balik ok...ulang taip x tido balik...takjub aku kejap...slalu weken pas semayang aku mest tdo balik..tapi arini tetbe jadik superb rajin...buat bekpes then mesin baju...sebabnye incik suami aku adalah keje..kadang2 tepk jugak aku..incik suami aku ni keje sampai ke weken xpenat ke????kalo macamni consistence sepanjang tahun..agak-agak tahun depan dapat apc x incik suami aku tu????hahahaha.....memang workerholic la,sampai aku stress duduk umah sorang-sorang..tapi arini aku suka sebab nyah fida n nyah biku ajak aku pegi jusco..mau mak xmau pegi nyah...lepas je incik suami kuar keje..aku plak kuar ke jusco....eh kejap aku de story nak cakap..tapi aku da lari dari track asal...ok-ok reverse balik....
xceli pagi tadi aku wat nasik goreng...giler subuh-subuh dah menumbuk lesung batu...matiklah orang bawah umah aku yang dengar..mau hangin kan...ada aku kisah!!!!...hahahahaha.....aku ni dah banyak kali jadik camni..tiap kali aku makan makanan yang aku masak mesti aku kene sakit perut....tapi orang yang makan xsakit perut plak..musykil aku...so adakah aku ni memang xboleh memasak???atau perlukah aku mengambil pembantu untuk memasak kat aku?????pelik tapi tu ler jadik kat aku...

Shamrin Fotograf Meninggal!!!

Apaaaaaaaaaaaa??????????masa tengok berita kat tv,...tetbe kuar berita yang menyatakan shamrin kumpulan fotograf meninggal dunia...Innalillah....arwah shamrin ni glamour masa tahun 90an, masa tu aku skolah rendah lagi la...lagu kumpulan ni best-best jugak..paling best di alam fana cintamu lah...apa-apa pon moh ler kita ramai-ramai sedekahkan Al-Fatihah pada roh arwah shamrin nih..semoga beliau ditempatkan dikalangan orang-orang yang beriman.....Yang hidup pasti akan mati....cuma bila,dimana dan bagaimana Wallahua'lam...

(source dari pakcik google)

1st giveaway kasut tumit tinggi

ni 1st timer aku join ga camnih..bukan pe sebab aku tetarik ngan kasut tumit tinggi..walaupon aku peminat tegar..pantang tengok musti tergoda..so aku nak try...cuba...test tengok kot-kot rezki aku kan..so layanzz.......


Kasut tinggi giveaway ni dianjurkan oleh Leenasaffee. tunggu apa lagik..nak join moh ke blog cik leena kasut tinggi tu....tarik tutupnye pada 24 NOV 2010  ingat pada 24 NOV 2010 siap ulang tayang lagik haaa...sooo terjah jangan x terjah

UPSR KUAR ARINI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

HOHOHOHO...scary pada adik-adik yang amik upsr tu..result korang sume kuar arini.....pe lagik pegi skolah cepat-cepat...pegi amik result tu...ingat masa aku dolu-dolu....pegi amik result tanpa perasaan...hahaha...orang lain dapt 4A aku rilek jer...yela aku bukan kategori budak bijak pandai okay....kalo exam tu xde la listed naik pentas..kalo naik pon takat wat persembahan...hahaha.......arini anak buah aku yang sulung akan amik result dia...aku as makcik wish abang iskandar dapat result flying colour k.....dapat 5A tu sume da janji adiah macam-macam..hohohoho.....heaven weh..aku dolu arwah ayah siap janji nak bagi rm100 tuk setiap subjek yang dapat A...tapi tu la sebab terlalu bijak sampai xterbagi bapak aku tu kat anak dia sorang nih.....


So pada adik-adik...(wah adik-adik ke???) GUD LUCK yer...ingat yang xberjaya tu xsemestinye akan gagal selama-lamanya..percaya pada diri n yakin setiap kejayaan tidak akan mudah diperolehi..sebabnyer aku da alami sume tu...aku bermula dari bawah untill berjaya dapat degree....so doa-doa kan lah aku d murahkan rezki tahun depan untuk further study wat master k...ta-ta-ta-ta

TRAGEDI KISAH CINTA PART I

Disebabkan bulan ni adalah bulan aku akan sambut anniversary aku y pertama skali.....of course la sebabnye aku kawen pon tahun lepas.....so sure la kan tahun ni agak very d xcited kan........n aku de cakap nak story pasal chenta aku sama incik suami.......kisahnyer bermula............: terseButla kisah........tinggal la seorang puteri yang kesepian.....oit!!!!poraahh cit tu aku tipu je.........huHuhu........manala de kisah aku jadik tuan puteri.......kalo jadik puteri fiona tu mungkinla....badan pon da rUpe bluehyppo berangan jadik princess.........bluek...........ok stop aku da merapu ke laut mediteranian(tol ke aku spelling??) da  nih........before aku ke kutub utara better aku citer y betul punye story.........hehehe

xceli aku kenal incik suami ni melalui seorang opismate aku fida.....dia la yang jadik matchmaker aku ngan incik suami.......yang aku ingat masa tu aku single mingle lagik.......(sebab single adalah putus chenta pertama....sedey woooo)aku kenal fida ni masa barU join keJe gomen before ni aku keje lain..........masa tu bulan mei (harap maklum keyboard aku tengah meroyan kalo tekan nombot kuar simbol.so dengan kegigihan aku nak hupdate blog jugak.jadiknye dengan gigih kene tulih yer nombor tu sekian harap maklum)sambung citer.......masa tu aku slalu la wat luahan prasaan kat fida..lagipon fida ni da kawen n duduk cni pon jauh dengan husben n anak....makanye selalu terjadi sesi luahan perasaan la.....walaupon kami ni satu opis.tapi kami level berbeza...so nak communicate guna ym la weh.....tengah rancak ym ngan c fida tetbe dia ty aku

fida : pssstt nak kenal x dengan kawan fida
aku : erk......bule je.......tapi malula (pdahal dalam hati yariba..yariba dah...aku memang gediks hokey)
fida : ala xpe.......dia kawan sudy fida......fida bagi ym kat dia k
aku : ok bagi je la...aku memang tengah sanggap nak bf hahahaha (ok tu aku tipu)

agaknye de camtu x rupe aku masa fida nak kenalkan aku ngan incik suami????xceli aku xkisah pon fida bagi....sebabnya masa tu aku cam da malas nak pikior bab cinta nih..maklumla frust sepat ronggeng xabih lagi kan........so fida ni beriya sungguh nak kenalkan aku dengan incik suami....so fida la yang jadik orang tengahnye besungguh bagi ym aku n friendster incik suami kat aku masa tu xaktif fb lagik.....mula aku tengok tu not bad la smart jugak mamat nih.......pastu ym pon cam shy-shy miow ngan incik suami.....kontrol beb.....eh pe kes nak kontrol dalam ym???motip sebenar memang giler la kan kalo depan ym pon nak kontrol-kontrol......hahahaha......so masa ym tu sembang-sembang kenal n tindakan drastik oleh incik bos ajak jumpa....ayak!!!!memang superb gelojohkan xdan panas dah nak ajak jumpe!!! motipnye aku pon sampai sekarang xdapat jawapan tu..lagipon bukan incik bos sorang yang nak jumpe.....aku pon sama gediknye..so dengan kelajuan erl xpress xsampai seminggu trus ajak jumpa.......hahahaha.......giler gelojoh kan.......masa ajak jumpe tu aku still duduk kt puchong lagik n incik suami s.alam so decide jumpe kt puchong la kan.......aku pon xtau angin gedik mana ntah leh je stuju nak jumpe ngan incik suami tanpa ada prasangka.......mayb sebab fida dah baik punya lobi incik suami kat aku kot...huhuhuhu...so bermula la episod perjumpaan aku ngan incik bos yang pertama pada 17.05.2009 kat mana?tunggu episod cinta aku part II plak........ok dah aku nak layan berita kejap........

KREATIF TAK AKU????

Hari ni aku rajin update blog..........meh nak marathon update..........ari ahad baru ni de aura pe ntah incik suami aku ajak pegi nilai.......tapi seblom pegi da kene warning dengan incik suami........pegi saja jalan bukan untuk bershoping.......uuuwwaaaaaa da agak dah........so masa jalan jalan tu aku n incik bos tebekenan dengan satu bakul ni.........tapi problemnye kalo beli bakul kene de bunga........kat cni bermulanya konflik aku ngan incik suami.....layan dialog aku tu

aku : ala kalo beli bakul ni kene letak bunga..
incik suami : beli je la bunga yang da siap.......kalo nak suh bini xdak seNi langsung.........
aku : bukan xdak seni la.......xreti nak beli bunga apa ok!!!

then trus kuar kedai tu naik kete geRak pegi kedai lain tengok-tengok lagi.......lastly incik bos bersuara beli je la bunga tadik.aku ni da rasa cam geram pon ada,yang tadi xde plak suh beli...so dengan penuh kegigihan aku aku ke kedai bunga tuk beli bunga........pilih punya pilih lastly aku decide nak gubah sendiri...........hahahaha.........giler gempak aku yang nak menggubah.........tapi sebabkan xtahan asyik kene kutuk ngan incik suami so aku nekad nak tunjuk skill kat incik suami..........so mula nak pilih bunga tu matik kutu gak........da banyak sangat bunga harus la kepeningan otak aku mikir nak pilih kan........bila aku tanya kene smash.........so sangatla berbisa bila keNe smash.......lagikla menambah semangat nak tunjuk skill..........da beli sume dalam kete kene smash lagik weh!!! "balik nanti jangan dok simpan bekas ngan bunga nih" aku deNgan riak n takbur jawab "balik ni trus gubah la...ingat bini ni tangan kayu golf ke????now tengok je  hasil tangan aku ni..cam xcayo den...rupanya aku jugak ada bakat dalam menggubah..hahahaha....sendiri masuk lift..sendiri tekan...pada sape y nak order tu leh la yer...erk..pe kes tetbe nak berbisness bagai...

v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
 v

 


LU PIKIR LA SENDIRI TAJUKNYER

da bape ari xupdate blog aku nih..bukan pe sebab tengah blur xde idea nak nulih pe..lately agak kemalasan yang melampau untuk update...bercerita weken y sume cuti 3ari tu...aku nih cam bese ler..tak balik kg kan..so dudukla teperuk kt umah..xceli khamis tu de sale jcard kt jusco cheras selatan...aku ngn opismate aku sanggup time off pagi semata-mata nak ke jcard sale..gler gigih..dengan high heel tekedek pegi...asalnye aku just nak tengok-tengok je..ntah aura pe ntah y meresap trus capai barang kompius aku kejap....tapi memandangkan q yang terlalu panjang tuk bayar so aku matikan niat a.k.a kill trus niat nak soping sakan......lagipon troli da abih sume org amik.so aku ngn opismate aku dengan penuh kegigihan pegang je barang yang kteorg beli........memamg rakyat malaysia ni suka beshopping la.pantang de sale da rupe semut kerumun gula aku nengok........termasukla aku jugak.geram je aku tengok rege comforter.........ikut napsu yang gler membara mau angkut je,tapi kang nak bawak camne mau aku heret je kalo da penuh tangan........xceli incik suami xtahu pon yang aku pegi jcard nih...kalo tau matik kutuk mak noks!!!!kaki aku nih xyah dok cakapla gler babeng sakit sebab berdiri tuk beratur bayar skit punya lama dengan pakai heel lagik..nyesal aku xpakai slipper pink aku masa tu.........abih shopping singgah makan kat restoran ulam bangi.sebab kelaparan blasah makan nasik xhenggat donia aku n opismate aku nih............bayangkan gler gigih shopping lapo n dahaga pon sanggup tahan........hahahaha......malas nak amik gambo sebab masa tu mood da low gler penat...........memandangkan jumaat tu coti coti malaysia (depavali macha) so baet leh rilek la malam tu.....aku malas nak memasak so aku ajak incik suami ngan anak buah dia kuar makan steamboat antarabangsa kt bangi........bagi aku ok la tapi aku lebih prefer redwok lagik.......da kenyang isi tank incik suami aak plak pegi downtown cheras......mak aiii gler malas aku sebab kaki da sakit xlarat nak bejalan......tapi incik suami xtau kan kang kalo cakap mau kene fire so gagah ugak pegi sana......as ussual la kalo pegi tu cuci mata je la....beli haram la....heheHeHe......like incik suami cakap mula kita usha je dulu....pastu bajet.......cukup bajet kite beli......tengokla incik suami aku nih......nak kata akauntan bukan........mujurla aku da paham bebenor kan.....mula kawen dolu muncung bedepa jugak la.....now da imune so paham sangatla......hehehehe.........ish da xlama nak anniversary aku....aku de ani nak story pasal aku n incik bos kan.....so tungggggguuuuuuuu

Anda Gilerrrrrr KEJU???????

Nampak tak tajuk n3 aku tue...specially pada sape-sape yang giler keju a.k.a cheezzzzeeeeee....kalo korang sume gile chesse pe kata jom ramai-ramai ke PIZZA HUT untuk menikmati Extreme Cheesy 6 Pizza memang superb la rasa cheese dia...sekarang pizza hut tengah promotion extreme cheesy 6 pizza yang baru tu...tengok tak iklan yang kt tv tue..memang superb giler la budak-budak tu punya nak makan extreme cheesy pizza sanggup buat keje rumah...hahahaha....
Xceli bukan budak-budak je yang suka..aku pon suka jugak extreme cheesy pizza nih...nak plak memang aku giler chesse..kalo makan mest tamak nak cheese lebih...hahaha....wooo bes wooo pegi makan ramai-ramai..sure berebut-rebut n 1 morething is sape-sape yang de credit card maybank tu dapat plak 30% diskaun weh!!! haaa pe tunggu lagik..ajak ler kawan-kawan korang sume yang de credit card bank rimau tu...sure berbaloi-baloi lah....da makan plak de lagik y best siap leh join contest yang bermula dari 1 Nov - 31 Dec 
bahgianye makan je leh join plak sms contest nih..nak tau sume tu double click pic tu...n more detail lagi masuk web pizza lagi detail korang dapat....So what r u waitting for???waahh cam lagu miss nina plak kan..hihihi...jom serbu pizza hut n make it crazzy there...GILER KEJU punya pasal.....

and pastikan korang sume “I’m crazy about Cheeeeeeeeeeeeeeeeeese!”

PB...Oh..PB

Lately kalo aku baca blog ramai plak promote pasal PB nih...maksudnye premium beautiful...bila aku tengok orang-orang yang pakai tu sume da jadi slim melim..xcited plak rasa..sbbnye aku pon de gak PB nih..tapi rasanya dok berhabuk je kot da lm dok simpan...lately je y aku start pakai balik...maka bermula la episod kegigihan bangun pagi tuk pakai pb nih..nak mintak tulun dari incik suami...harap MAAF bukan apa kang incik suami aku tu banyak plak mengkondemkan aku..bukan mengkondom yer....last wek aku de la pakai dalam 2ari..pastu da xpakai sebab basuh..yela aku de pon 1 je..lenla kalo aku cam ct nurhaliza nun..blasah 5 pasang ko..mau meroyan aku kalo nak membeli sampai 5 pasang...so d sebabkan de 1 je..harusla dbasuh selalu kang bau hapak plak..tapi aku nak story pasai aku pakai pb nih...aku start pakai masa zaman anak dara..sebab dperkenalkan oleh kawan aku..n smpai sekarang xabih bayo lagik..hehehe...tapi aku pakai tu sebab nak kawen punya pasai..so masa tu badan cun la kan..sumenye mencanak je...tapi pas kawen aku xpakai dah..sebab da malas nak gigih pagi-pagi..n da kawen da jaga diet2 nih..n sekarang aku start balik nak pakai pb nih..sebabnye da stress asyik kene smash ngan incik suami jer...badan naik mencanak-canak...diet pon da xajalan sekarang nih..

Agaknye sebab badan naik jugakla de kaitan dengan hormon aku yang tunggang-langgang nih aku rasa...kalo aku diet n start pakai pb nih agak-agak de harapan tak untuk aku preggy?????haraplakan dengan segala bagai usaha yang aku n incik suami cuba...de la rezki untuk kami...eh bulan ni da bulan nov kan..waaa da dekat la anniversary aku...nant next n3 aku story kisah cinta aku plak..camno den leh kenal itu jejaka yang dalam hati gua sekarang