Bloglist IqbalHakimi | Jom Terbang!!


Masa ahkak blogwalking kt blog budakbotak..nampak plak bloglist iqbalhakimi nih..so rasa nak join-join la....meh kita terbang ke blog iqbalhakimi....

So meh ler reramai join yer...kompom ler kategori pelajar perempuan yang cute...

the adventure of merlin...

google


saper yang layan citer nih?...aku memang suka sangat since season 1 lagik...so bersempena cuti nih..aku marathon citer ni kat youtube...sonok je sbb incik suami pegi kelas...masak pon x arini...heaven2..yolaaa incik suami balik petangkan...k mau layan dulu itu crita...

Angin weh

lately aku geram betul kat guard opis aku tu...bab dorang jaga jln 2 ok fine..bagusla...tapi yang sakit ati 2...dahla jaga traffik lintang-pukang..da satu aritu time aku balik keje...masa tu aku balik lewat skit ngan biku...n kalo lewat tu aku bajet kete da kurang...
ni bukan pundi kencing tp aku nk tunjuk story aku
So kuar parking...tengok kete da xbanyak...lega rasa sbb xyah nak ikut arahan guard2 yang rasa diri cam polis traffik..layan pica aku lukis dengan penuh kegigihan...yang arrow merah tu patutnya laluan aku...aku nak lalu ikut ctu...tp guard yang sengal tu xbagi...ohhh yer lupa yang biru tu guard...dia suh aku ikut laluan ijau...yang sah-sah bukan laluan aku...geramla...bila aku xfollow yang dia suh...siap tiup wisel...wah2 bajet polis trafik plak...nyampah aku...penah skali tu nyaris xcident sbb ikut laluan dia tu...sebabnye tu laluan bertentangan....hanginla....
time xdak orang pon suh ikut laluan yang dia wat tu....bajet polis trafik tol...2la dolu-dolu xmo mintak polis....geram weh....

Teater Muzikal Tun Dr. Mahathir II

 Pagi tadi masa bukak blog kawan aku ciknisa pasal teater muzika Tun Mahathir II...besnye dia dah g tengok..aku nih penah la tengok iklan kat tb pasal nih....rasa ati nak pegi tengok tapi nan ado kawan kan..so pendam je...berbalik pada teater ni..ngat plak aku kejadian nih masa weken baru-baru nih lah...minggu lepaskan incik suami xkeje malam...so minggu lepas adalah minggu cukup kasih sayang...n minggu nih aku dah kekurangan kasih sayang balik...hooooiii choii kan...time kurang kasih sayang nih....mula la sms bagai....ok dah balik pada story asal...meh aku story

(dr blog nisa)


Tempat Kejadian : Dalam umah aku time tengok tb
Heroin : aku
Hero :incik suami
extra pelakon : xdak sebab aku ngan incik suami je y de kat umah tu

aku: abg jom p tengok teater ni nak...
incik suami : huh malasla...
aku : ala xbesla dah lama nak tengok dari yang 1st lagi
incik suami : xmau eh...xminat..tapi kalo wat cita Nik Aziz nak p la....
(google)   
aku : erkk..apekah????

hamik nak sangat bole aku request x kat erma fatima wat teater nik aziz tu...untung-untung laki aku nak bawak aku g tengok teater...stress weh kadang-kadang....aku slalu ckp kat laki aku..untung sungguh aku jadi bini dia..sebab kalo masuk bertanding kompom menang....bab ni aku slalu kalah kalo berdebat..sebab aku xminat sangat bab politik..daftar ngundi pon sebab hari-hari kene brain wash..mana tahan weh!!!..last skali g daftar jugak....

nota kaki harini : citer takde kaitan ngan tajuk pon....

Mari membungkus JSM

Pukul 3 adalah sessi warpup untuk JSM dengan SAP....sesi membungkus yang sangat boring tahap gaban..tapi adalah sangat best bila tengok boss-boss sume terhanguk-hanguk cam paham...padahal tdo....what the fishkan..aku yang duduk belakang dah sengih-sengih tengok sorg-sorg angguk kepala.......malas tol aku bab nak wrapup-wrapup nih..padahal xde kaitan pon..tapi kene turun dengar jugak....dan hasilnya adalah tidak paham...n bila bos tanya jawapan adalah seperti menggoreng pisang...hahahaha....ok mood tengah down sebab kene attend sessi membungkus JSM...menci mak!!!

Malu...semalu..kemaluan?????

Hokey ini crita aku nak kasi tau...xtually jadik kat aku pagi tadi....nak kata aku ni buta...xlagi...tapi aku adalah rabun....tapi aku dah pakai spek dah aku rasa...xtau la plak..tetbe bijik mata aku nih leh plak jadi xbetul pagi nih....story ni jadi time pagi-pagi...sebabkan opis aku nih da yang jenis suka suh puch kat dorang...benci okay..sebab aku adalah mangsa utama sebabnye aku masuk opis kol 8!!!..seteress!!!! kalo skali skala xpa..ni hari-hari...okay ulang suara hari-hari!!!....eh jap tetbe hemo plak...balik pada story aku...

okay pagi ni de makan-makan kat opis aku...part ni i loike k....opismate aku kol suh pegi parking sebabnye tolong angkut makanan...so aku kuar bilik..tetbe aku sangat teruja.....trus aku jadik xkeruan...dok sengih-sengih....nasib xmelompat-lompat..tetbe mak hover....tapi yang aku pelik...opismate aku tu leh plak tengok aku cam xde reaksi....aku cam pelik..tapi aku tetap pegi kat dia then sengih-sengih mulut dah bising-bising jerit nama dia......bila makin dekat dalam ati aku.."eh-eh nape plak sifeeda nih xsenyum ngan aku???"pelik gak tengok muka dia cam tak xcited jumpe aku....so makin dekat tetbe... minah sorg tu wat dek je kat aku...muka pon cam pelik tengok aku menonong laju jalan kat dia...yang besnye aku siap tengok perut dia...dah kata pegnen...yang pelik perut xde la memboyot....rupa-rupanye eh-eh silap orang weh!!!...very d shy-shy cat...malu siot....cam zassstt ilang kepala rasa..mujur time tu orang xramai..de la 2orang...hahahaha.....tidak mau besar kemaluan malu aku tu......
(source:google)

nota buntuit: feeda adalah click aku y dah berpinah nun dutara..dia la match maker aku ngn incik suami.....
                   feeda i rindu sama u...dah bersalin ke???

Little Taiwan

Lunch tadik aku ngan opismate kuar ke alamanda..sebabnye aku nak carik barang kat watson...so decide ke alamanda la kan..mana lagi yang de kat putrajaya nih...tu la satu-satunye shopping mall pon..xkanla aku kegigihan nak ke equine or ioi kot..ingat opis tu bapak aku ke suka-suka masuk keje lambat...

So dah makan bawak haluan masing-masing aku menuju ke watson..dah abih membeli tetbe tringin plak little taiwan tu..bukan pe sebab tengah de porno promotionkan so beli la...yang aku xpaham nape la aku ske beli yang pelik-pelik..aku beli mint pearl milk tea...huh rasa dia xleh blah..cam ubat gigi....tapi aku suka bubble tu..kenyal-kenyal bila gigit...superb..tapi rasa...mak aii telan ubat gigi ke hape ntah...membe aku dah xleh minum..tp yang bes aku leh perabih je walaupon rasanye cam ubat gigi...ala cam xbese telan ubat gigi masa memberus...tu zaman budak-budak la...dah berus bukan luahkan tapi telan...erk...apekah????

lebih kurang camtu la..ubah packaging je..tp ni aku google.

UFO lawat Menara KL?

source:kosmo  
Tadi baca paper kosmo..bukan otomen kosmos okay....rasa cam cite x-files plak kan...ufo...ufo nih...nak caya ke tak terpulang lah...tapi kalo betul errr.....takotnye kang kene culik ngan alien...trus terbayang citer-citer alien kan...kang tak pasal-pasal p ngandung ank alien...eh-eh xmau aku...aku nak anak ngan incik suami bukan anak ngan alien.uwaaaaaaaaaaaaaa........scary...scary....dah-dah aku merapu lebey nih...imagine bukan-bukan memamg aku teror...so sape nak tau lebih p baca paper kosmo.

Haruskah Amik pic bermuka cumel????

Lately ...aku sangatla bermalasan untuk hupdate blog...ntah antoo mana nyampuk kasi malas....pegang ja lappy trus matik idea...b4 tu punyala karangan berjela-jela...tapi ngadap je lappy trus ilang....tambah plak lappy aku yang keyboard meroyan tu....haaa meh cni aku tengah banyak idea nak nulih...
Bila aku blogwalking...aku prasan banyak bebenorla pompuan-pompuan yang amik gambo sendiri pastu buat-buat muka cumel...aku pon pelik..haruskah membuat muka cumel???dah la amik gambo sendirik2 then wat plak muka bajet cumel......... nyampah plak aku tengok....erk..de ke yang terasa???tapi tOl la apa yang aku cakap nih...amik pic dalam toilet pon jadik...hahaha....tapi memang xleh blahla wat muka cumel tu..seyes meluat plak aku tengok....amik je la gamba muka asli..xyah nak bajet cumel..kalo dah azali xcumel tu...

yang ni aku suka..sbb sooo cute...

1st Giveaway by HEZE SUZE

Fuhh...baru dapat membalas utang tag dari ZUE.Mahap yer sbb sy sgt kebizian...

So meh reramai jon GA nih....dari heze suze nih

Syarat2 penyertaan adalah seperti berikut:-
 DONE

  •   Opkos kene wat 1 enty about this GA ye...
DONE 
  • Letakkan BANNER di sidebar uols dan link back ke entry ni ye.
    DONE
    • TAG 2 rakan uols..
        • Akhir sekali jangan lupa tinggalkan komen di entry ni &juga email uols ok.

          ron 97 naik lagik

          mulai tghmlmni ron97 nek lagi 10sen atau kata len sekupang!!adusssss....haruskah p keja jalan kaki...
          pk2 kan lah...pasni pn.orange aku minum minyak kelapa mak aku wat je la

          "Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak"

           
          1) Buat 1 entry dan letak tajuk "Jom Sertai Bloglist Blog Bdk Botak"
          Hokey dah buat

          2) Letak gambar atas tu kat awal2 entry korang.
          tu gedebuk pica budak toyol botak

          3) Nyatakan korang lelaki @ perempuan (senang nk kelaskan)
          aku adalah tina(Gadis ayu...gadis ke???) boleh ke..sebab dolu-dolu masa sekolah rendah aku ngat jantina adalah shortform pada jantan atau betina...hahahaha

          4) Tag 3 orang kawan2 korang yg berminat
          seperti biasa mereka yang bertuah
          Hokey DONE!!!!

          Selamat Tahun Baru 2011

          Fuhhhh............harap xterlambat la eh aku nak wish epy new year 2011....Baru 3 ari kan...so kira sempat lagi lah nak wish....asyik bz memanjang sampaikan xsempat nak hupdate blog..bertambah-tambah dengan kemalasan....So 2010 da selamat meninggalkan kite sume...azam tahun lepas dah sume tercapai ke..bak kata mencapai kah KPI anda itu????hehehehhehe...bagi aku KPI lom mencapai 100% sebab bajet dapat anak tahun lepas..tapi hampeh...xpregnen2 la plak..so azam 2011 adalah mau bikin anak....hahahahahahaa...harap-harap mencapai azam aku kali nih...incik suami pe lagi musti bekerja keras!!!!

          Tahun baru azam baru..haruskah setiap tahun de azam baru kalo azam yang sebelum-sebelum ni xpenah tercapai????haruskah azam tu berderet-deret...kalo tengok list da rupe list nak beli barang...sume nak buat..las-last satu pon xtercapai....xyah tamak-tamak...buat takat yang mampu n xyah berjela-jela list azam korang tu..xyah la nak gantung kat wall bilik...semat dalam hati sudah....ni siap gantung kat wall..padahal aku nengok dok camtu je....hahaha...

          Tetbe leh jadik panjang plak aku merapu nih....tengah isi skt kt hrmis ni..tapi line adalah tahap siput vavi...buat-buat..bila save je..dah benggong..choiii de gak yang cam aku xisi-isi SKT lagi ke???


          Nota kakibudu:tahun lepanye azam nak kurus..tapi badan nek mencanak-canak..pada hal azam nak kurus...perlu ke azam lagi nak kurus badan????