Nyah Ko Sedih..

Entry kali ni berbaur emosi skit..so harap paham je la yor..bila jiwa tengah kacau nih..

Minggu ni nak kata bz..agak-agak jugakla bz...plus plak dengan jiwa kacau...seyes seteres rasa....sebabnye meroyan bila dengar inlaw aku pegnen...bukan aku jeles tp tuk orang-orang yang cam aku yang memang berharap sangat tuk zuriat..bila dengar orang pegnen je mesti rasa sedih...1 ari down mood aku..pegi gym pon sampai pitam-pitam..sume gara-gara aku sangat meroyan...hahahaha..tp kejap je la..balik gym aku dah ok dah...
Lately ni selalu gak la aku bermonolog sendiri kan(ceh..ceh..tetbe guna bahasa sastera plak...)rasa sedih bila pk zuriat nih...problem sure la ada sebab aku nih irregular...xcam kebanyakan orang pompuan yang every month datang bulan..aku nih urmm...hanya mampu berdoa saja.berusaha+tawakal+redha..ada ketika aku boleh hadapi sumenye..tapi ada ketika aku rasa sangat lemah tuk sumenye...
Harapan xpenah padam tuk miliki zuriat...sape xnak anak weh....yela mati nanti de jugak anak yang nak mendoakan kita kan...dulu b4 kawen aku ngat senang je nak dapat anak nih...yela aku tengok kebanyakan kawan aku kawen...xlama pastu dah pegnen..so aku pon xde la amik kisah sangat...tapi bila turn aku...memang dugaan betul...kadang-kadang bila orang tanya aku boleh sengih-sengih je cam kerang busuk...yang paham ok fine..tapi orang yang xpaham or saja buat-buat xpaham tu yang sangat-sangatla menyampah okay...
panjang plak entry aku yang tengah hemo-hemo nih..

13 comments:

cumel~* said...

mmg dugaan tu sentiasa ada..sabar yer..

dihaDiha said...

InsyaAllah akan ada. Sy doakan.

Anonymous said...

sama lah saya..2 tahun dah kawen..inlaw saya prgnnt dulu even baru beberapa bulan kawen.. yg terbaru in law yg baru kawen bulan lepas dah disahkan prgnant..huhuh..rsa sam satu tamparan hebat baut saya

CikSweety85 said...

mungkin belum ada rezeki.. mohon banyak berdoa & berusaha, jumpa pakar yang bertauliah..

Irtiyah said...

Salam

kadang2 kita memang down.. tapi insyaAllah, kalau Allah dah nak beri.. irregular pun dapat juga. Amin

cikcoklat a.k.a Haiza said...

cikcumel:time kasih...bersabar dan bertabah!!!
dihaDiha:terima kasih harap
anonymous:tu ler pasal..mmg tiap kali dgr org pegnen...rs cam tamparan wanita betul..hik...hik..hik...
ciksweety:thaks yer..lm xjmpe
Irtiyah:a'aah mmg kdg2 rs down...tp kene kuat jugak tuk sume tu..kalo down sampai bila2 pon akn rs down...


Thanks sume y bg support

ehyeke.com said...

sabar aje la..;)

DeLancrettLurpak said...

aku mcm hang gak dulu, lambat pregnant.. abah aku suruh pi urut, sebab dulu aku active main sport, a month lepas urut, terus pregnant..

sabar ye.. usaha dulu and tawakkal

*AniE* said...

sob...sob...samela Haiza..tp sejak berblogging ni, ramai jumpa gang wanita yang ame n sangat memahami.., rase hepi sikit...Allah sedang uji kite...Follow ur blog, n salam kenal..

E K A said...

salam kenalan.sabar ye haiza...kalu eka pun mesti sedih bila dgr kawan2 yg baru je kawen dah pregnangt.walhal sepatutunya kene happy utk dia...tah la benci perasaan ni

KayNisa said...

sabor ye kak.. t akak p study.. dh bz ng study lak.. sabor tau. ade hikmah blaka sume tu.. insyaAllah nanti ade le tu.. k.haiza kn comel.. jgn hemo2

cikcoklat a.k.a Haiza said...

nisa:comel eh...sgt teruja rs...huhuhu...doa2 bg akk dptsambg study ok..

chinta... said...

salam perkenalan..ramai rupenya orang senasib ngan chinta..harap2 doa kita diperkenankan amin..