Coti-coti...

Aku sok dah fly bercoti-coti...so lagi lama lah tak berupdate blog nih....tata..titi..tutu...

Kelesuan...

Lately nih aku asyik xlarat jer...pahit mulut...ngalahkan orang demam...nak minum air masak pon xlalu..ari-ari kene minum air manis baru leh telan...pegnen kah??tapi xpegnen pon...tu yang pelik..seyes pagi-pagi buta aku dah balun air rebina...sebab tu je yang leh telan dek tekak aku...makan still cam bese la..tetap lalu...tapi dalam kuantiti skit ler...tapi kemestian kene berserta dengan buah...pelik betul...nape eh leh pahit mulut????de x yang cam aku...ke sebab ubat yang aku makan eh...
ubat dah cukup cycle 21days...tapi cik Peah lom muncul-muncul lagi...dah la cik Peah nih xdatang jumpe aku hampir sebulan 20 hari dah....upt result negetive...sure la kalo makan pil hormon xkan pegnen plak kan...de sesape leh bgtau x...kompius aku..pagi tadik telupa plak nak wat upt...hehehehe...gigih incik suami beli suh wat upt sebab tengok puan bini dia dah cam orang pegnen....tang mana pon yang sama simpton aku xtaula..tapi kalo tang perut tu kompom 100% dah cam orang pegnen 3 bulan...hahahahaahaaa...

p/s:pasni bz skit la minggu ni..sbb jd pengasuh ank kakak aku...dah la 1st time ni nak jaga budak...adoi...kompom kelam kabut aku ngn incik suami...

Tahniah anak menakan a.k.a saudara

ni kira penyakit rajin update dah menyerang...tetbe aku update tiap saat plak dah...ni pasal anak menakan a.k.a anak sedara incik suami yang kawen last year dah preggy....huh masa tu pegi umah dia...nak gelak pon ada gak...yela masa anak menakan dia nak bagitau kat aku yang dia pegnen tu cam takut-takut je....hehehehe....awat aku nak telan dia ke kalo aku tau....pe-pe pon aku tumpang gumbira la kan...

p/s:cucu dah nak masuk 6orang...yang mak menakan nih xtau bila tahun...dahla tahun ni ramai plak sepupu-sepapat+ipar duai+ank menakan y pregnen...hadoii....

Award dari rakan TTC


Aku dapat award dari rakan blogger TTC...time kasih yer bagi saya award nih...eh lupe plak award ni dari puan irtiyah....meh saya bagi award ni kat kawan-kawan ttc yang len:

1.eka
2.mamafika
3.nurulhikari

Jiwa Kacau

Alohaaa....lama gak aku xupdate blog nih..last update mase buffday aku..hihihi...bukan pe xde story yang bes sangat pon...plus bz kuar g site..tu yang xberupdate....urmm...baru 2ari aku masuk opis..tup-tup nak kene standby malamni...sok plak kene keje weh...mujurla minggu ni adalah minggu kurang kasih sayang...ha sape-sape yang xtau tu minggu kurang kasih sayang ni minggu incik suami keje sampai malam la...so seminggu adalah kekurangan kasih sayang....hehehehe.....

Tapi ni aku nk citer pasal yang jadi kat aku 2hari lepas..masa tu aku kuar g site...aku drive la dengan sorg membe nih...so masa ondway balik tu sembang-sembang la ngan dia...macam-macam la story then masuk bab anak...dam!!!!!! part ni memang aku xsuka betoila....bukan xsuka anak..tapi xsuka orang tanya-tanya bab anak kat aku...bukan baru kenal aku dah nama pon opismate sure-sure la ko dah tau kisah aku kan...de 1 part yang memang wat ati aku sentap gilos babeng....masa tengah sembang tu...tetbe boleh plak dia kuar ayat hamjadah nih...

sipolan:suami akak ok plak kan
masa ni aku diam je..pastu dia sambung lagi ayat hamjadah nih...
sipolan:harap-harap suami xcari yang lainla...

pe riaksi korang weh kalo kene ayat camni...masa ni aku memang kejung abih...dah la tengah drive..nak je aku benti tepi suh kuar balik jalan kaki...tau la ko da de sume..tapi xyah la cakap...memang Allah saja yang tahu perasaan aku masa tu...nape la boleh kuar ayat camtu kat aku....trus haritu mood dah suwa-suwe weh....pastu masa malam plak masa nak tdo...sembang-sembang ngan incik suami...aku memang xcakapla pe yang jadi kat incik suami....so aku pendam je la kan...tetbe incik suami tanya aku bab period...oh..no...no...no...tetbe trus kuar air mata aku...incik suami dah cam cuak...tanya nape..aku xsampai ati nak bagitau..so aku diam kan je...tapi aku tau incik suami sangat-sangat paham perasaan aku..so dia banyak bagi support...aku bukan pe..sedih ingat pe yang sipolan tu cakap kat aku tu.....ntahla aku xtaula mayb dia xsengaja nak cakap atau terkeluar sendiri ke ayat tu..hanya Allah saja yang tahu....

Bab period tu sebab dah delay sebulan lebih...now aku da start makan ubat bg period...tapi xperiod2 lagi...tu yang incik suami dok tanya tu..hehehe....kan aku dah cakap aku ni mood suwe-suwe kejap je..bangun tdo ok dah la...cuma ayat power tu memang melekap trus kat pala otak aku nih....cam xde pe nak tulis skali hamik kau..berjela-jela la plak...hehehehee.....aku kat opis lagi nih...kata kene satndby kan..

Today is my buffday!!!!

Syukur dengan nikmat Allah kerna memanjangkan usia aku sehingga kini...dah masuk 3series nih....adiah dah dapat advance dr incik suami...hehehe..tp ada lagi adiah y amat bermakna blom dapat-dapat lagi....Most valuable gift ANAK...