Disebalik keajaiban part I

Pertama skali aku nak ucapkan bebanyak terima kasih pada kawan-kawan yang ucapkan tahniah pada aku....(cece..cam menang award plak)...sebenarnya aku ngan husben pon xsangka...maklumla peyed aku ni tunggang-langgang bagai....tapi tu ler kalo dah namanye rezeki tu..sampai masanya pasti akan dapat jugak...

Aku pon ada PCOS jugak..sebenarnya pada kawan-kawan yang ada PCOS jangan pk kita xleh pregnen...Sebenarnya kita pon boleh jugak..cuma masalah telur kita je...so make sure anda hasilkan telur...xperlu untuk drilling bagai..pebetul rahim bagai..ni apa yang prof cakap kat aku la kan...aku hanya menyampaikan apa yang aku dengar..

Start awal tahun 2011 aku dah xbuat treatment..frust kononnye..hehehe...aku amik inisiatif sendiri dengan pegi gym.(tu pon lepas kena sentapkan maut dari incik suami)baru gigih..memang aku konsisten ke gym..balik keje trus masuk gym..malam aku join aerobik.sume tu gara-gara mulut puaka incik suami yang sound badan aku dah cam belon...so aku nekad!!!..plus aku makan EPO...memang cun peyed aku datang every 1hb.then incik suami suh aku try stop EPO..tengok samada bulan berikutnye aku peyed ke x..n guess what???memang xperiod pon...memula tu aku pk aku pegnen..wat upt..harapan???hancus masa tu..then aku biarkan sebulan peyed xdatang...last choice incik suami ajak aku cuba IUI plak..so aku continue treatment balik..tapi cam bese la pegi jumpe prof..dia bagi aku pil diane plak dengan glocophage tuk 1 cycle...dah kata nak wat IUI kan..so aku telan cam bese la..tapi tu ler..makan tu aku memang xtahan effect nye aku dah cam orang pegnen..mabuk bagai...breast aku dah rasa sakit cam nak peyed..memula aku pk nak peyed nih..

Memang xterlintas lansung la pegnen...hari ke-4 aku gatai wat upt...memang double line tapi blur...tapi incik suami cakap ala tu kesan ubat jangan excited sangat..so aku pon rilek je...tengahari pegi klinik test upt result -ve.doktor ada offer scan..tapi aku ngan confident cakap...xyahla doktor memang xpregnen pon...so aku truskan makan ubat tu....dalam masa dok makan tu..aku alami simptom cam orang pegnen..mabuk memanjang..tengok makan loya..tapi otak aku tune sebab ubat..sampai tdo malam pon limau kt idung..punyala truk mabuk...Until cukup cycle 21hari aku telan ubat turun darah tu...namum peyed aku xkuar-kuar....pastu husben suh wat upt lagi..aku cam malas...tapi buat jugak..pepagi buta aku buat...n result double line n kali ni terang jelas dan nyata!!!tapi tu ler aku dok dalam bilik air temenung...betul ke x ni..kompius sume ada...kuar bilik air tunjuk kat husben,dia pon sama cam aku..kompius...hehehe...then petang tu pegi klinik..scan doktor cakap nampak kantung..tapi hati aku ngan husben cam xnak pecaya lagi..balik klinik beli upt buat lagi..soknye sah double line lagi..

Ok2 dah..t aku sambung lagi yer...camne sampai kitaorang percaya aku memang pegnen...

2+1=3

Alhamdulillah...akhirnya Allah makbulkan doa kami....
Semoga anakku membesar dengan sihat didalam rahim ibu...dan menjadi anak yang taat pada agama dan ibubapa...Aminnnn....

"Ya Allah,peliharalah anakku selama ia berada di dalam kandunganku  dan sihatkanlah dia, Engkaulah yang menyembuhkan , tidak ada penawar melainkan penawar-Mu , penawar yang tidak meninggalkan penyakit.
Ya Allah ,Engkau perelokkanlah kejadiannya yang sempurna dan tetapkanlah hatinya agar beriman kepada-Mu dan kepada Rasul-Mu.
Ya Allah , zahirkanlah dia ke dunia dengan mudah dan selamat .
Ya Allah anugerahkanlah dia kesihatan yang sempurna , berakal dan bijaksana  , alim dan beramal .
Ya Allah ,panjangkanlah umurnya dalam ketaatan , sihatkanlah tubuh badannya ,dan indahkanlah akhlaknya , fasihkanlah lidahnya , perelokkanlah suaranya untuk membaca al-Quran dan hadis dengan berkat Nabi Muhamad s.a.w. dan segala puji bagi Allah Tuhan Semesta Alam ."


p/s:sekarang dah 9weeks so keadaan xberapa mengizinkan tuk update blog...morning sickness.....