Misi Pencarian Bermula..

Aku rasa dah leh start mula misi mencari barang bb dah nih..ye la nak tggu 7 bulan..kang dah memboyot mau xlarat nak bejalan mentawaf mall..so aku decide masuk 5 bulan harus mencari sikit-skit barang bb..Lagipon barang bb pon leh tahan regenye kan..kalo nak beli skali gus..mau nangis kuar air mata ngan idung sume...
Urmm..warehouse sale barang bb kat ikano dah start..so sok leh la ajak incik suami mulakan pencarian yang pertama...checklist dah lama buat..tapi rasa aku rasa kalo dah mula beli mesti tamak jadiknye..nak-nak plak tengok barang bb yang cute-cute kan...eh..sape-sape yang murah ati nak tolong bagi adiah pon boleh...dengan rela dan senang hati aku terima..hahaha...boleh????
Aku sekarang bermasalah dengan sistem pembuangan...kalo time membuang bercinta la aku duduk dalam toilet..eh de kaitan ke minum susu dengan sembelit????anyone yang tau leh tolong aku x???nak kata kurang minum air dah bergelas-gelas aku minum..buah pon banyak aku makan..tapi masih la sembelit tetap menyerang...risau kang xpasal-pasal kene buasir aku nih....uwaaaaaaaaaaaaaaaaaa....

Jiwa Tak Berapa Nak Kental..

Lately aku perasan la kan jiwa aku macam xberapa nak kental je...ye la sebelum ni aku nih jenis yang susah nak nangis...memang kalo tengok citer sedih tu haram nak kuar air mata...tapi kan aku perasaan la..sejak-sejak aku pegnen jiwa aku nih dah xberapa kental...tengok citer sedih mesti ratu air mata...nak-nak plak kalo citer sedih pasal mak-mak nih...ish...mau meleleh-leleh air mata + air idung nih...hahaha....ke sebab pembawakan baby???anyone leh jawab x?..yang paling tak tahan pagi tadi,masa ondway pegi keje..dengar radio hot fm..yang panggilan hangit tu..pagi td pasal anak dia saja-saja pekena mak dia..padahal benda tu lawak je...tapi hati aku sedih...haaa sudah..boleh plak hati jadi sayu..sensitip betul mak nak...
Gamaknye bila dah nak jadi mak-mak nih...jiwa dah xberapa kental la gamaknye...cepat bebenor nak jadi ratu air mata....hahahaha......Kandungan aku Alhamdulillah...dah mula rasa gerak-gerak comel dari baby...mula-mula tu ngatkan angin ke apa..sekarang masih belum berkungfu lagi..baru shy-shy kick baru...Semoga anak Ibu sihat n jangan nakal-nakal dalam perut Ibu.....

1st checkup at FPP Putrajaya

Arini 1st day aku pegi checkup kat hospital putrajaya...sebelum ni aku checkup kat HUKM..so aku decide ngan incik suami nak tukar ke putrajaya...senang dan dekat sama...nanti next cehckup lehla aku pegi sendiri kalo incik suami xdapat teman..kalo kat HUKM tu memang bercinta la nak pegi...Tapi 1st day checkup parking kat spital amatla hazab..mau dekat 3x aku berpusing cari park..
Dah dapat park.Pegi kaunter tuk register la kan..then aku ngat macam kat HUKM dah kata berbayar kan...tapi q pon panjang jugakla...tapi nurse ramah-ramah..so xde la nak bermoody kan...maklumla 1st time pegi...so orang kata 1st impression tu kan penting...hehehe...ok la dah melalut aku nih...tadi checkup sume Alhamdulillah...sumenye normal..dan masa scan tadi doktor cakap nampak macam bb .....Malas nak bagitau dulu...rahsia dulu la eh..hehehe....
ok bulan depan checkup lagi...daaaaaaaaaaaaaaa...

Madu oh madu...

Story ni a few weeks dah la...masa ni dalam bulan pose baru-baru nih..masa kejadian malam pas berbuka..tapi time ni aku duduk sorang-sorang kat umah..incik suami pegi terawih...aku xpegi.bukan malas tau..tapi aku xbape sihat...yela 1st trimester ni aku alah boleh tahan la...selalu pas berbuka aku lembik la...pas semayang trus tdo je...so malam tu aku duduk sorang-sorang la...Tengah layan jiwa tetbe tepon aku bunyi....

Masa kejadian: around 8.30pm
Tempat kejadian:ruang tamu umah aku la..(xkan jiran aku plak kan)

Aku:hello sape ni? (masa ni suara aku time ni memang cam orang sakit tenat...dah kata xsihat kan)
M: Madu awak...(ni orang ya kol aku tu jawab)
Aku : Madu????(masa ni aku blur lagi..)
then dia jawab balik
M: Madu awak...
Aku : Madu apa? (sumpah aku memang blur masa nih..xtepk apa-apa pon)
M : madu awak dari tawau..
masa ni aku terdiam kejap..bukan apa otak dok pk kot-kot la aku ada order madu dari membe aku y ddk tawau kan...pastu aku jawab balik.

Aku : ishhh...saya xde order madu pon...silap no nih..(bagus sungguhkan aku masa nih..memang nerd giler...hahahah)

then trus phone diletakkan...hahaha...bila dah letak baru aku terpk madu yang orang tu maksud kan adalah dia bini no.2 incik suami...wakakaakakaka......masa tu aku gelak sorang-sorang...de ke patut....leh plak aku xpaham kan...Incik suami balik terawih aku citer kt dia..dia pon gelak...bila masa plak dah aku ada madu kat tawau nih.....selang 2 hari de kol lagi..tapi kali ni aku incik suami yang jawab..tapi bila incik suami jawab tau plak takut trus senyap...kene maki ngan incik suami trus sampai sekarang xkol-kol dah...hahaha...

Demam...:(

Jangan tekezut..mood rajin hupdate datang kembali....tapi aku demam....aku rasa b4 raya aritu aku demam sampaila ke arini xbaik-baik..kalo baik pon kejap je...ni idung aku sumbat balik...adoi..demam-dema time preggy nih punya la seksa uols..nak telan ubat pon xleh..so redha kan je la...yang aku wat minum plain water banyak-banyak sampai buncit...eh-eh bukan dah buncit ke sekarang ni???...
Masa 1 hari b4 raya dah demam..mana ke tak demam berulang alik perak kedah..dah kata nak adil kan..2hari perak 2 hari kedah la...aku yang sedia lembik ni lagi bertambah-tambah la...tengah badan macamni kalo travelling memang lemau abih...Ni dah start keje demam kembali lagi....yehaaa....syok ke? kalo takat tersumbat idung xdenye doktor nak bagi ko mc weh...harap-harap cepat la sembuh...

Selamat hari Raya...dah telewat pon...

Rasanya xlambat kot aku ucap selamat hari raya...memang aku menyepi lama kat donia blogging nih...Bukan apa sebabnye aku ada masalah kesihatan..dah bulan posa aritu mujur dapat berpuasa jugak..even de la lopong...pasni aku ganti balik...Senyap bukan bermakna aku tinggalkan trus dunia blogging nih..tapi keadaan x berapa mengizinkan dengan alahan yang aku alamai...
Raya aku tahun ni agak kurang memberangsangkan la...walaupon anak-anak buah sume balik..tapi aku asyikla dok xlarat memanjang,....kandungan pon dah 4bulan tapi makan tetap memilih lagi....ayam jauh skali la boleh jamah...udang pon sama...air teo 'o' pon langsung xdapat telan...memang dugaan skit la...dah la masa raya ke-3 abang ipar aku wat open house nasi ayam..orang len makan ayam..aku makan nasi dengan salad n timun...betul-betul vegi anak aku nih...tapi badan mak tetap maintain....ngatkan leh kurus....yang besnye perut ank buah incik suami kecik je aku tengok...tapi perut aku baru 4 bulan tapi dah macam 5-6 bulan...haa sapa nak jawab tu....
Harap-harap kandungan aku sihatla hendaknya...pasni jangan memilih makan yer nak..ibu pon nak makan sedap-sedap jugak nih...pasni nak kene berpantang..hihihihihi