Madu oh madu...

Story ni a few weeks dah la...masa ni dalam bulan pose baru-baru nih..masa kejadian malam pas berbuka..tapi time ni aku duduk sorang-sorang kat umah..incik suami pegi terawih...aku xpegi.bukan malas tau..tapi aku xbape sihat...yela 1st trimester ni aku alah boleh tahan la...selalu pas berbuka aku lembik la...pas semayang trus tdo je...so malam tu aku duduk sorang-sorang la...Tengah layan jiwa tetbe tepon aku bunyi....

Masa kejadian: around 8.30pm
Tempat kejadian:ruang tamu umah aku la..(xkan jiran aku plak kan)

Aku:hello sape ni? (masa ni suara aku time ni memang cam orang sakit tenat...dah kata xsihat kan)
M: Madu awak...(ni orang ya kol aku tu jawab)
Aku : Madu????(masa ni aku blur lagi..)
then dia jawab balik
M: Madu awak...
Aku : Madu apa? (sumpah aku memang blur masa nih..xtepk apa-apa pon)
M : madu awak dari tawau..
masa ni aku terdiam kejap..bukan apa otak dok pk kot-kot la aku ada order madu dari membe aku y ddk tawau kan...pastu aku jawab balik.

Aku : ishhh...saya xde order madu pon...silap no nih..(bagus sungguhkan aku masa nih..memang nerd giler...hahahah)

then trus phone diletakkan...hahaha...bila dah letak baru aku terpk madu yang orang tu maksud kan adalah dia bini no.2 incik suami...wakakaakakaka......masa tu aku gelak sorang-sorang...de ke patut....leh plak aku xpaham kan...Incik suami balik terawih aku citer kt dia..dia pon gelak...bila masa plak dah aku ada madu kat tawau nih.....selang 2 hari de kol lagi..tapi kali ni aku incik suami yang jawab..tapi bila incik suami jawab tau plak takut trus senyap...kene maki ngan incik suami trus sampai sekarang xkol-kol dah...hahaha...

4 comments:

F a i z a h ' s said...

eh takutnya.... bleh lak awk xphm kan?? hehe :P so apa cer skrg? sapakah gerangan yg call ngaku madu tersebut??

cikcoklat a.k.a Haiza said...

hehehe...tu la pasal...ntahla..last kol incik suami yang jwb...tp y kol tu xbersuara pon..mayb dorg nak main2 je...adat asam garam rumahtangga..hidup sentiasa ceria n +ve...

KayNisa said...

tak pasal2 order madu from tawau eh..hikhik.. comel je

cikcoklat a.k.a Haiza said...

tu ler pasal nisa...leh plak akk terpk camtu..