Nilai-Nilai Murni

Wahh tajuk macam karangan bahasa melayu la plak...hehehe...tapi xde kaitan pon sebenarnya..ni kaitan aku nak story pasal last week..last week aku kene attend kursus kat PJ 4 hari okay..So aku decide naik train je la sebab nak drive hazab la kan..dengan perut memboyot aku gagah mencelah naik train...Incik suami dah saound awal2 suh aku bawa kete..tapi aku konon-konon xnak alasan jem...Skali naik tren hamik sesak ko.....dah la xdapat duduk...hazab ya amat...Yang paling aku geram bila bahagian seat tu dah sah-sah letak sign priority zone tuk orang OKU,orang tua,ibu mengandung dan ibu n anak kecik..tapi yang duduk tu plak orang-orang yang sihat walafiat...geram weh..duduk tu fine aku boleh trima..tapi bila ko dah nampak orang-orang yang priority tu naik k bagi je la tempat kat dorang...ni haram boleh plak wat dek n tdo je...hangin weh...
Ni story aku last wek kene memang kat aku..dah la tengah membawa perut kan..kene berdiri kat dalan train 2hari berturut-turut...wadehel kan ko yang elok buat dek je...aku sabar lagi..masuk hari ke-3,aku pitam dalam train...masa tu aku dah len macam dah rasa..yela kene berdiri n bersesak kan...dah bepeluh-peluh aku....muka pucat lesi..mujur ada kakak opis aku dgn aku ms tu..tapi yang aku ralat tu xdak sorang pon yang peduli..then bila opismate aku dah tengok aku pucat dia mintakla sorang penumpang bangun nak kasi aku duduk...tapi yang bangun tu wat aku rasa terharu orang yang bagi seat kat aku tu pon macam aku jugak..rupenye dia jugak pregnen...yang sebelah dia wat dek je...dah xde nilai-nilai keprihatinan dah zaman sekarang...gamaknye kalo aku terbongkang jatuh dalam tren mau sume wat xreti je....
Betul-betul xpaham dengan manusia zaman sekarang..makin maju..makin hilang nilai keprihatinan...aku rasa patut letak sorang pengawal kat dalam tren..pastu pantau kalo de orang yang bodoh duduk kawasan priority zone je ko trus kasi cotar...puas hati aku!!!...

No comments: