2nd annivesary

Semalam adalah 2nd annivesary aku...tapi xpegi jalan jauh-jauh pon sebab aku xberapa nak larat..ye la perut tengah membesar bagai johan..semalam kuar makan-makan..then pusing-pusing je..tu pon dah rasa nak teabut pinggang aku ni haaa...then nak tengok wayang...tapi sebabkan full so balik umah tengok tv je..hahaha...
Pe-pe pon tahun ni teruja sambut 2nd annivesary sebab ber3..tapi bb mash dalam perut..insyaAllah umur panjang next year leh sambut dengan bb skali..

no idea..

Lagi 6 hari nak sambut 2nd annivesary tapi aku xde idea langsung nak celebrate...dok pk nak holiday xlarat nak pegi jauh-jauh...ye la perut tengah memboyot..then aku plak 6 bulan dah macam 8 bulan..so pegerakkan agak terhad...xleh nak speedy la weh...ada idea x nak celebrate macamana??last year aku celebrate kat umah..aku masak n wat kek..tahun ni nak len plak..tapi non idea..ishh....nak kuar makan..tapi macam dah selalu je...adoi..pening den ni haaa...nak bagi adiah kebenda pon xtau...tunggu je la sampai tarikh sampai kot-kot tetbe ada plan ke..hehehee....

.....

Semalam incik suami MC sebab food poisoning..sian tol sampai termuntah-muntah...aku xkene sebab aku xikut dia kuar malam sebelum tu..dia makan kt luar tu yang kene..aku mujur la xikut..tidak kalo kene kat aku xtahula nak cakap apa..sian kat bb kalo kene...de kaitan ke???hehehe..then pagi ni aku cekup  xsaba nak g tengok bb...arini nak wat scan 4d..baru clear kan muka bb nampak..so hopefully everything ok..

p/s:tahniah harimau muda dah berjaya kalahkan garuda.

Mak Buyung kene tinggal..

sedih nih..sob..sob..sob..incik suami pegi teambuilding xlama pon 3 hari je...tapi rasa cam betahun jer kan..jadi mak buyung kene tinggal sorang-sorang..aku xkisah sangat b4 nih kene tinggal..tapi sejak pegnen nih..xboleh plak kene tinggal..bukan apa aku malam-malam asyik berjaga jer..susah nak tdo..so kalo ada teman atleast bila terjaga ada teman..ni kalo terjaga tengok sebelah xde teman..mau sepanjang malam aku tdo pasang lampu...hahahaha.....cepatla balik yer..bb rindu nanti..hehehee...

Bengkak..

Alohaaa....aku ni macam biskut chipmore kejap ada kejap tak de..ni tetbe muncul balik..hehehe...xde story yang gempak pon..bese-bese jer...balik raya..tapi kali ni aku balik kampung sangat lama seminggu noks!!!...heaven..tapi dalam dok heaven tu ada jugak hazabnye..ye kaki dan tangan aku bengkak..mak aku on pelik padahal baru 6 bulan..dah start bengkak kaki..kasut dah xmuat..boleh masuk separuh je..sian kat aku..nak berdiri pon sakit..xtaula kot orang len de macam aku ke x??anak buah incik suami xde plak bengkak-bengkak kaki..ke sebab peningkatan yang memberangsangkan hehehehe....tapi besnye balik kampung aku jadi princess..mak xbagi buat keje..duduk rilek je..makan sume berhidang..wahhh kalo macam ni hari-hari mau seronok..xsaba tunggu mak aku nak datang bulan 12 ni..duduk seminggu umah aku..lagi heaven sebab nanti kakak kompom-kompom ikut sama...dah datang nanti jangan lupa galas beg LV tu.hahahaha......

sudah dirembat..

Okay semalam aku merapu pasal pilihan hati kan..so balik semalam..puas aku mikirin...so aku decide yer..ikut tahap kemampuan aku..so aku amik unimom allegro..xpe walaupon xboleh heavy duty tapi untuk penyusuan exclusive baby aku...aku sanggup juga...lagipon aku plan nak beli 2nd pump manual..so xpe la aku beli yang tu dulu..so kene Lunatots la kite...tapi luch aku pegi sana..mas register adik sales tu cakap oohh anniversary akak bulan nih eh..sebab bulan ni anniversary so sume produk yang de brand Lunatots akan dapt 20%..wahh...suka mak nak!!..tapi sebabkan aku plan nak beli breastpump je..so pasni aku leh beli lagi la..suka la aku pegi Lunatots..sebab tengok barang baby,barang mak baby n macam-macam la..hehehe..




aku amik yang tu tapi tambah double pump..senang..so tambahla duit rm59.90 suka aku baik bebenor adik-adik yang keje kat ctu...pasni boleh beli lagi barang kat ctu..