Bengkak kaki dan tangan

Weken baru-baru nih aku bawak mak aku pegi jusco...sebab mak aku bising nak cari handbeg baru..so bawa je la ke jusco..dekat je pon..nak menapak ke KL nun aku xlarat..incik suami keje..so kene la aku yang drive..kakak aku hampeh xtau jalan katanya...padahal aku ada leh guide..dengan perut membesar bagai johan..kaki dan tangan membengkak..aku rasa kaki dengan tangan aku dah sama size dah...so sampai jusco mak aku sibuk dok cari handbeg aku duduk je..yela kalo dah kaki aku dah xmuat nak masuk dalam kasut..kalo leh masuk pon ujung-ujung je...memang seyes pembengkakan yang aku alamai..kalo bangun pagi xyah cakapla tangan kiri kanan xleh genggam...memula tu aku letak jugak minyak panas..ngtakan sebab angin..tapi sama je...pastu mak aku cakap xyah letak la..memang dah macamtu..nak tunggu kecut pas bersalin la...adoi jenuh aku menunggu nih...da lagi 2 bulan...agaknye dalam masa 2 bulan mau macam belon panas aku..ahhahaha....tapi xpe la demi anakku...bak kata nasihat tengah malam buta incik suami kat aku..xpe sebab tu la orang mengandung dapat banyak pahala..masa ni aku tangah sakit pinggang la...nak memusing kiri kene mintak bantuan incik suami tolong tolakkan..hahaa..dah cam lumpuh aku rasa..nak plak bangun pagi tangan ni xleh nak genggam apa2 pon..
ni lah namanya dugaan orang mengandung...perlukan kesabaran yer..tengokla betapa susahnya mak-mak kita mengandung 9 bulan kan kita..then nak melahirkan pulak..baru la kita paham la perasaan seorang ibu bila anak melawan cakap mak..insaf betul rasanya..

No comments: