Pureen warehouse Sale 2011

Hari Sabtu baru-baru ni aku dengan gigih pegi pureen warehouse sale..yang bestnye kakak n mak aku ikut sama..so aku rasa teruja sebab nanti aku xpayah gigih berebut-berebut sebab kompom kakak aku tu yang akan gigih lebih..heheheehe...gamba memang aku xsnap pon kalo dah manusia penuh..xdenye aku dengan gigih nak snap-snap nih...lagipon aku dah jadi tahap parkinson sebab ramai orang....tapi puas hati memborong barang baby..memang murah-murah...Pasni dah xyah pikir nak beli lagi dah sebab mostly barang dah siap beli..later lehla kutip yang mana xde je...and beli barang untuk mama plak...hehehe...
Untungnye pegi dengan kakak,mak n incik suami sebab dorang yang lelebih excited amik barang..then dah siap amik duduk tepi kaki lima mula la memilih barang yang nak dengan xnak..tapi mostly sume aku amik..hahahaha....
Time nak bayar hazab giler..kene q panjang pastu kaunter cashier macam cibai tutup tu 1 bab la..paham dorang break lunch tapi ko ganti je la dengan orang len ni x..ko duduk kat kaunter cashier melantak...hangin weh..dah la dengan bepeluh-peluh ketiak aku dok q nih..then bila dah buka kaunter tu boleh plak xsampai 10minit dah nak tutup...lagi la mendidih kan..yang best sume pakat dok mengamuk bising-bising termasuk aku la...hahaha...dah kene sound boleh plak buka kaunter tu...geram betul..bukan baru 1st time ko buat warehouse sale nih..xkanla xpaham-paham lagi...
Balik dari tu tetbe Mr.PET buat hal...aku rasa panas sebab aircond angin xsejuk...mula rasa pelik dok cakap gas abihla..lama xservis la..last-last mata aku tetengok kat temperature haaa hamik ko mencanak naik jarum tu...mula gelabah benti tepi..cek sume aku dah cuak dah...mujurla xberasap enjin...incik suami dah jerus-jerus air bagi sejuk enjin..mujur la de workshop dekat..dah sejuk isi air lain gerak p workshop...sampai workshop cek-cek water pump bocor..nah ko...dah berapa lama boco pon xsedar..mujur xjadi pe-pe masa aku yang bawa sorg-sorang...tidak jadi kambing golek la...repair sume dekat sehari duduk kat sana...sian kat mak aku kene tunggu sama..lagi kesian kat aku bengak kaki tangan sume...tapi gigih jugak nak pegi kan...rasakan penangan malam xleh tdo...Pe-pe pon puas ati dapat bershopping barang baby..pasni dah xmo pegi dah....penat weh....

2 comments:

fiey zara malaiqa said...

kehkehkeh..banyak tul "gigih"
:)

anyway follow sini :)

cikcoklat a.k.a Haiza said...

hehehe...sebab memang sume sangat gigih...