Keguguran?

Jangan tekejut plak tajuk n3 aku tu...kang ngat aku pegnen lagi..bukan-bukan aku tak pegnen..Ilhami baru 4bulan weh..yang gugur adalah rambut aku nih..dah tak tertahan aku rasa gugurnyer..sampai incik suami sound cakap aku dah kene penyakit..sebab rambut aku gugur tahap kronik..dalam bilik air takyah cakapla bekepul-kepul rambut aku kat lantai...tu baru dalam bilik air..tang depan plak bersepah-sepah..sampaikan abih ilham pon kene tempias dek rambut aku nih..lantai umah baru sapu kejap je pebuh rambut balik...dalam bilik pon sama..pendek kata tiap kawasan yang aku jejak kompom penuh rambut...atas katil pon sama..yer aku tau ibu yang baru pas bersalin akan mengalami keguguran rambut.tapi kes aku nih dah melampau-lampau plak aku rasa..sampaikan pegang je rambut sure ada rambut yang telekat..aku plak naik rimas..aku ada baca artikel pasal nih..dari petikan artikel tu cakap rambut ibu akan kembali normal after baby masuk setahun..Mak aiiii...kalo camtu cukup setahun kompom aku botak trus...ni pon incik suami dok cakap nak botakkan aku..sebab rambut gugur banyak sangat..ke ada suggestion yang leh bagi kt aku tuk kurangkan keguguran rambut nih..vitamin dah bebijik aku telan..tak jalan jugak..xkan nak p yunam kot..Tolong la eh kalo sape-sape ada petua ke or experince cam aku nih..amat-amat memerlukan..kang tetbe bangun tdo sedar-sedar sume rambut dah xde..scary weh..

3 comments:

cumel~* said...

meh try gogen collagen..elok utk kulit, rambut & kuku..hoho..bukan promote just kasi cadangan..mana tau bkesan =)

https://www.facebook.com/cumelkushop

♥ ROS ♥ said...

Kak potong rmbut kna pendek.. Try guna syampoo avon yg nama macadamia... Insyallah berkesan.. :)

mama ffeeda said...

mesti dia wat buih air liur kan?? slalu smp 6 bln jer...