My 1st experience breastfeeding

ha aku tak penah story mory d morning glory pasal breastfeed Ilhami kan...ni pengalaman aku ler kan sebab journey aku breastfeed nih berliku-liku yer...sebabnye aku cakap berliku-liku adalah aku nih mempunyai problem inverted nipple..so buat ibu yang 1st timer jadi mama nih memang nak teriak weh aku rasa bila nak menyusu anak tapi tak reti...yer masa pas deliver susu aku tak kuar 4hari..tapi masa tu aku memang confident yang susu aku ada so bagi ilham isap juga..walaupon susah sangat nak bagi..tapi masa kat spital aku rasa nurse bagi Ilham susu fm..pas kuar spital ilham dok nangis je..mak aku cakap ilham lapar n mak aku cek breast aku picit-picit..tapi susu tak kuar so mak aku sound incik suami beli susu fm...aku masa nih bermati-matian cakap susu ada..tapi tu ler akhirnye terpaksa redha bagi jugak ilham minum...
pastu balik pantang kat kampung tak sempat duduk umah mak..ilham kene warded jaundice..masa kat spital lagi aku stress tengok mak-mak dok nyusu direct..aku nih tiap kali bagi ilham akan menagis sebab tak dapat nipple tu..masa ni aku dok teriak dalam ati la..meraung-raung..yang mak aku dok sound jangan dok pk n susah ati..risau aku kene meroyan kang!!!dengan keazaman dan tekad nak anak cepat baik..aku  pam setiap 2jam..so tengah-tengah malam kat wad gigih aku bangun pam susu..Alhamdulillah ler 4hari warded Ilham boleh kuar..eh lupa masa kat spital mak aku bawa makcik tukang urut..siap urut aku kat spital nak bagi kuar susu..pastu nah memancut-mancut la..
So bermula journey aku menyusukan ilham..tapi aku agak frusted la sebab before nih dah bagi ilham susu fm..so bila balik cni masa ni tak abih pantang lagi..aku nekad nak fully breastfedd kat ilham.
Now Alhamdulillah Ilhami memang menyusu sepenuhnya susu aku..xde campur-campur..kira aku bayar balik hutang pada ilham sebab bagi dia susu fm..walaupon aku bagi tak lama..tapi bila pikir balik memang aku tetap rasa bersalah..sekarang aku makan macam-macam yang boleh membanyakkan susu aku..nanti aku review pasal set shaklee yang aku amik tu..ok tata..mau balik dulu jumpe sia buah hati

reverse osmosis

ni story weken baru-baru nih...si budak bolat demam..tapi mamanye kene keje..so si ayah punya turn kene jaga si budak bolat..tapi petang jumaat tu bs Ilhami dah bagitau yang Ilhami dah panas skit..tapi still consider tak demam..balik jer umah aku tempek coolfever dengan bagi makan ubat demam siap-saip..ye la sedia kan payung sebelum ujan orang kata..so petang tu Ilhami still aktif mulut dok potpetpotpet..sampaikan aku dok sembang tepon ngan mak aku pon dia leh join dok potpet jugak...tapi yang aku perasan Ilhami dah bole menyulur.yer anak aku dah start menyulur..cuma bukan menyulur ke depan..tapi dok reverse..tapi mujurla ilham demam 2hari jer..pastu sekarang pantang meniarap asyik nak mereverse je kejenyer...

muka budak bolat demam

dah start menjilat sume benda

dok nak menjilat je kejenyer

harap-harap cepat ler menyulur ke depan n merangkak yer...

KURSUS SAP

Tuan tanah kedaung tengah berkursus yer..alah bukan jauh pong..kat dalam opis ni jugak..so hari ni dah hari ke-2..sok last day..ok yang best kursus nih adalah...trainner suka tanya soklan..n bes jugak time jawab sebab leh tengok notes..hahaha...so sila layan gambo si kenit bolat dulu la yer

gambo xberapa sharp guna henpon murah ajo...

meniarap..ditiarap..tertiarap

yeay...finale 12/06/2012 jam 5:45ptg Ilhami dah leh meniarap sendiri...ye umo 4 bulan 4minggu 1 hari..kalo ikutkan due date asal baru 3bulan 3 minggu 5hari..apa-apa pon syabas buat anak mama sorang nih...
nak meniarap riuh 1 umah dgn suara dia..
Tapi yang tak tahan..bila tak leh memusing punya la marah..hehehe...pasni cepa-cepatla merangkak yer...

LUCKY DRAW BY WWW.MYADYNA.COM

Disebabkan pagi tadi rasa stress..so aku pon dok berbw sambil tenangkan jiwa raga nih...so ternampak la plak lucky draw nih..semenjak ada si budak bambam nih...syok plak tengok dapat mainan kan..so dengan kegigihan menjoinkan diri mana tau ada rezki si budak bambam Ilhami kan...
So sape-sape nak join leh ler pegi ke blog www.myadyna.com.ha cepat2 sok dah tutup yer...so gud luck tuk aku n pada sume yang join LD nih...

Tuan Bosar yang tak berapa nak bosar..

Aritu aku p gatai tangan masuk ebay cari bamboo seat kat Ilham..sebabnye Ilham nih bukan jenis pesyen yang nak kita telentang kan dia..Ilham ni lebih suka duduk..so aku pon gatai tangan dok surveyla bamboo seat tu...survey puny survey last-last jumpa brand anbebe seat..ni kira murah lagi dari bamboo seat tu..so tangan pon gataila dok p bid ke harga..last-last cek menang weh...tak pasal-pasal melayang duit cek ..hehehe..tapi demi Ilhami mama sanggup je..hehehe..so layan gamba Ilhami duduk,pasni mama dah tak payah nak pegang ilham duduk dah yer sayang...
tengah usha mainan
yeeeeey..saya dah boleh duduk sendiri...
Bagus jugak ada seat nih..atleast time makan tu xyah la nak pegang-pegang lagi..letak je atas seat tu..Ilham pon bukan main sengih lagi..kompom prasan dah leh duduk ler tu..hehehe..anbebe seat ni besar skit dari bamboo seat..aku beli dapat skali dengan tray..yang incik suami memula tak nak bagi Ilham duduk sebab dia cakap ilham kecik lagi...padahal yang si anak bukan main hepi je bila letak dia dalam tu...tapi mama langgar perintah..letak jugak anak mama..hehehe....tapi seat nih make sure yang baby tu dah keras skit la kepala dia..bila kita bagi duduk kepala xde telentok-lentok..aku letak pon tak lama..kejap-kejap je la..sok 1st time Ilham ni travel jauh balik kampung..harap-harap anak mama tak buat perangaila duduk lama dalam kete..