Kenapa Saya Sayang Si Orengo Saya...

Tajuk hari ini macam tajuk karangan skolah ler plak kan..Tapi tu pon memang yang aku nak story pong!!!! ye kenapa saya sayang si orengo saya...pada yang tak tau tu sape plak si orengo tu tengok balik story aku yang lepas pasal siorengo...after aku kasi baju baru tu kan...aku memang bawak balik orengo tu..tapi pastu problem mula berlaku..yer gear tak leh nak masuk n paling best kuar asap bekepuk-kepuk kaler putih...hishhh memalukan betul la...tengok body perhhh cun seyh..tetbe enjin spoil kan...so aku pon protes dah tak nak bawak orengo...incik suami memula sound nak jual..tapi aku masih sayangkan orengo..maka tersadaila orengo aku tu almost 1 year kt parking umah...
Sakit ati memanglakan sebab tengok part body dah cun tapi enjin hampeh..pastu dengan incik suami dok beletiaq pasai orengo...tapi masa tu aku wat dek sebab time aku pegnen kan...so malas nak pikiaq sangatla..aku cakap pas bersalin la kita wat balik kete tu..
So tahun ni trus upgrade enjin tukar pada auto sebab aku dah malas nak guna manual..n dashboard pong tukar jugak...b4 raya puasa kiteorg anta masuk spital orengo aku tu...kire p wat plastic surgery la eh...and after raya orengo kembali merempit kat jalan..memula nek Ilhami muka cam pelik..ye la nak oii slalu nek kete ayah yang besaq..ni kete mama plak haluih ja...surela dok pusing kiri kanan..Ramai yang dok suh aku juaikan je orengo aku tu...tapi ntahla aku sayang sangat-sangat kat orengo tu....yer la ramai cakap aku nih sentimental...ohh opkosla orengo tu de nilai sentimental value kat aku tau...sebabnye tu ler last pemberian arwah ayah aku kat anak dia nih..n orengo jugakla cari kete last yang ayah aku bawa b4 meninggal..so ce cakap camna aku nak juai weh..banyak sangat memory kat aku nih...dan sebab itulah sebabnye saya sayang orengo saya...tak payah nak racun-racun aku juai n beli kete baru eh...lagipon orengo dah bekurun abih bayaq..malas aku nak menambah utang weh...biar aku guna orengo sampai relai pueh hati weh!!!....


p/s:saper mau meh kita kasi test orengo punya performance..hahahaa

No comments: