Merancang,Terancang,Perancang????

Merancang,terancang,dirancang,perancang sume tu mesti ada dalam idup kita..macam idup aku jugak..merancang nak anak awai..tup-tup hamik 2 tahun kawen baru nak boleh..ye la tu kita yang meracang..penentunye adalah ALLAH taala..kalo kun fayakun maka jadi la ia...then aku punya plan 2012 adalah nak ada umah...so far Alhamdulillah rezki Allah jugak bagi hamik ko 2 bijik umah skali beli kan..tapi bukan aku beli 2bijik skali..sorang sebijik la..ingat gaji aku ribu riban ka...aku beli nun di utara sebabnye tu umah berskala besar dan jugak untuk long term..and incik suami beli umah ala-ala orang kedekut..hahahahaaaa...beli pon kat kl jugak la...tu untuk investment..Alhamdulillah jugak la sebab apa yang di rancang termakbul jugak...
Tukar kereta xde dalam perancangan..so pakai ler sampai mereput Puan Orengo n Mr.PET tu...maybe not now la bab kete tu..InsyaAllah len tahun kita masukkan dalam list yer...Perancangan incik suami tuk tahun depan dah ada dah...dok dalam ranking 1st lagi weh..MAU TAMBAH ANAK...huh jenuh kena sesah weh tahun depan...
Planning aku jugak tahun ni tidak aku dah masuk study master..tapi tu ler Allah dah tetapkan tahun ni aku tak p sambung blajaq tapi aku p beli umah...memula tu aku extend ja dulu study yela tengah mabuk mood nak study ke laut..dah abih pantang dapat surat p register tup-tup aku dapat full time study..mana mau weh..si bolat hamba tu aku nak p letak celah mana plak kalo aku study full time..pastu keje aku plak camna kan..so setelah tolak terajang sume..incik suami kata tak pa tak yah blajaq lagi sebab bagi laluan kat dia nak study dulu..padahal senang nak suh aku wat asemen dia kan...tu pon stress jugak weh..bila aku cakap tak ingatla nak wat asemen dia..siap perli-perli aku cakap tu pon ada hati nak sambung master...suh wat asemen dia pon tak siap-siap...eh helo aku dah tinggal berkurun eh subjek-subjek tu...mau reput otak aku nih nak recall balik....ye la asemen programming mana aku nak ingat dah..ni pon tengah struggle balik nih dok study buku java...stress aku tahap sama ngan orang study jugak..tiap kali buka sem baru sure aku stress sebab skali-skali aku kene wat asemen.Sapa mau duit lebih meh aku nak upah tolong wat asemen incik suami...

Apa-apa pon perancangan Allah itu sungguh cantik..Setiap yang berlaku ada hikmahnye...Aku bersyukur...

2 comments:

Mrs.Yana @ K.M & B.U.M.P said...

Alhamdulillah, kita merancang, Allah makbulkan..

cikcoklat a.k.a Haiza said...

A'aah yana...