SUSU MAK vs SUSU FM

Now si jantung hati dah masuk 9bulan..mean 9bulan la Ilhami menyusu fully bf aku...de satu ketika aku de terpikiaq nak campur susu Ilhami..bila aku cakap kat incik suami, dia plak suruh aku telan bebanyak vitamin kasi susu aku banyak...aishhh....dulu dia yang dok suh kasi susu tepung..Now dia plak yang suh aku teruskan mission dengan fully bf...ermmm..syukurkan dapat incik suami yang sangat menyaport bini..Dan kerana itu lah aku masih bertahan memberi Ilhami susu badan..ALhamdulillah...Tapi tu ler(de jugak tapi eih) time aku demam aritu memang letih sangat-sangat badan nak nyusukan Ilhami...gagah jugak..bagi stok memang boleh,tapi aku nih tak de la wat stok sampai penuh peti ais aku tu..kira cukup-cukupla tuk Ilhami kan...
Maka dengan rasminya aku dah beli susu FM tapi sampai sekarang aku tak bukak-bukak lagi hehehehe..sebab tetbe rasa sayang plak nak bagi susu FM kat Ilhami...Macam bersalah plak kat anak aku kan,sebab menidakkan haknye untuk terus menyusu dari ibunya sendiri...ye bertabahlah wahai hati..demi untuk anakku ILHAMI.tak pe sayang..mama akan terus mengepam hingga ketitisan terakhir...Doakanlah mission aku berjaya...aku kagum sungguh tengok ibu-ibu yang dapat susu kan anak depa sampai 2tahun...Aku pon berharap dapat teruskan jugak impian aku tu...tapi kalo dah rezki takat tu je tak pe lah anak ku....

p/s:Ya ALLAH engkau berilah aku kekuatan dan ketabahan untuk meneruskan penyusuan aku ini..Engkau murahkan rezki aku serta anak ku ya ALLAH...aminnnn....

pica lama...

1 comment:

CikSweety85 said...

hope dpt fully bf smpi 2thn juga,kna bkorban masa n tenaga Pumping..Nsb baik enviroment keja mgizinkan tuk terus berbakti pd ank..Sama-sama kita doa semoga niat murni kita tercapai jua :)