1st trial PASS!!!

Masa anibeseri aku 28/11 baru nih aku plan nak berdating ber2 ajo ngan incik suami.....so aku dah book tiket tengok wayang..tengok Twilight uols...bukan pergi ber2 yer..tapi ber3 sebab incik suami suh angkut jugak Ilhami skali..mama nak feeling pon tak boleh tau..sebab Ilhami nih macam dah tau yang dia nak kene tinggal ngan opah n mummy dia..so bila tengok mamanye bersiap..mula la tak senang duduk..bagi tdo pon tak nak tdo.so solution adalah angkut sama p tengok wayang..memula dalam kete bising-bising mulut Ilhami nak menyusu..aku try sumbat botol...tapi tak nak...aku pon selak baju laju je Ilhami tangkap..hahaha....tak sempat nak kuar putrajaya dah telentok kawan kite nih...
Sampai wayang pon tak bangun-bangun...dari start masuk panggung sampai ler ke habis story twilight tu memang Ilhami tak bangun-bangun....Memula aku risau gak takut dia terkejut dengar sound movie kan...tapi nan hado nak bangun hero sorang ni...sedap telentok atas incik suami sampai ternganga..hahahaa...syabas bete..syabas...pasni leh mama n ayah angkut lagi p tengom wayang yer ILHAMI sayang...

3rd Anniversary

Alhamdulillah esok merupakan 3rd anniversary aku ngan incik suami...bermakna genapla 3tahun usia perkahwinan kami..yer baru lagi 3 tahun..last year ber2 sebab Ilhami dalam perut lagi...tahun nih dah kuar..so ber3 la yer...Semoga hubungan suci yang terbina akan kekal selamanya dan dirahmati ALLAH...


GAJI 2013

Pada semua penjawat awam..nah jadual gaji 2013..dah boleh buat bajet yer...hehehe

Berubah Bulan

Now Ilhami dah pon 10bulan...tapi lastweek ilhami kene cerry berry la plak ngan muntah..dah la anak aku nih kecik..bila kena camni koi kecikla jadinya..tapi tetap maintain mengemas 1 umah...pastu ahad baru-baru nih abang ipar aku kembali ke rahmatullah..so kami sekeluarga zasss balik utara..nah el trus 3 hari...pastu balik putrajaya...
Tapi now yang wat aku pening adalah...eh-eh bukan-bukan aku tak pegnen...tapi aku pening sebab peel ilhami nih...now tak boleh nak bertinggai langsung...dulu takpe pon..sekarang kalo letak bawah je menangis da macam kena balun ngan aku jer..padahal aku tak buat apa pon...kalo takat nangis merengek takpe..ni pi teriak selak..sampai kalo xde incik suami memang aku tak boleh buat keje..duaploh pat jam jer la dengan ilhami..ke sebab dia dah mula kenal mak ayah eh...tadi anta umah pengasuh..dulu-dulu kalo anto pagi-pagi tak teriak pon..tapi pagi nih teriak..pening weh..dah tu pengasuh sms kata ilhami menagis sampai tak boleh bertinggai...
Ada sapa-sapa yang de experience ke eh anak macam ni???tolong la aku sat...penat weh..takkan nak bawak anak mai opis plak kan...Anak oh anak...

SALAM MAAL HIJRAH 1434

Aku nak ucapkan ALAM MAAL HIJRAH 1434 pada sume kawam-kawan..Semoga tahun baru ini akan lebih menambahkan rasa takwa pada diri kita semua...jangan lupa ptg nih kita baca doa akhir tahun dan juga awal tahun yer..
source google

HOT & SEKSIS Pemanggang Ajaib

Korang sume dah de ke pemanggang ajaib nih????ala y pemes tu..kalo lom meh beli kat aku..heheheeeee
source google

google
Aku jual murah ajo..harga asal RM129 kan..aku jual RM125 tak termasuk postage eh...kalo area putrajaya/bangi/equine/puchong tu leh je COD..tapi kalo korang rajin nak mai amik sendiri pon boleh jugak..xde la kos postage tu yer...luar kawasan aku postage yer untuk postage RM15/sabah n sarawak RM25...ok sape-sape yang mau leh email aku eh cikcoklat1235@gmail.com

CUTI SEKOLAH

Sok bermulanya cuti skolah..tapi aku tak cuti eh..sebab aku bukan cikgu der...aku adalah kuli batak..yang mana kene berkerja jugak..dan kadang-kadang time orang len sedap dok tidoq sampai keluaq ayaq liuq basi aku kene berkerja!!!!...Next week bs Ilhami bercuti sebab nak bawak anak-anak dia berjalan..ya la aku pon paham gak aih..dia pon nak jugak pi holiday..so next week Ilhami kene p nursery..nanti kita tengok lagu mana Ilhami dok nursery...teriak ke tak...Tapi aku yang dah dok risau nih...ha la kat umah bs dia tdo dalam doi(buai) ni kat nursery mana ada doi...harap-harap mau la Ilhami tdoq kat bawah dengan bebudak lain..

Cuti skolah aku tak p mana-mana..dah kata anniversary ujung bulan nih tapi boleh tak plan nak p mana-mana lagi...sebabnya aku malas nak bersesak-sesak dengan orang ramai..kata incik suami dah tak mau bersesak dok kat umah je..huh mana mau kan..tetbe p beli tiket p obesi ka mana nak tau kan..aku ni kan suka wat tindakan luar kawalan...hahahaha....Yang bestnya tahun ni tahun ke-3 aniversary dan tahun ni sambut ber3..ye tahun lepas pon ber3 tapi Ilhami dalam perut lagi..tahun ni dah ada dia skali..besnyer rasa..

Tengah rancak taip kawan sebelah aku nih tegur..apa ko taip nih..laju jer..ishhhhhhh..kacau eh ilang idea aku...okla chow dulu..sebab idea dah ilang...