Nursery...

Arini 1stday aku start anta Ilhami kat nursery...kalo dulu aku cakap nak start anto umo setahunkan..tapi bila discus balik ngan incik suami..better antar awal and lagi pon tak payah nyusah pala otak aku nih nak kene bayar 2x..1 kat bs and 1 kat nursery..so baik kita lumsum kan trus ye dak...Pagi nih anta Ilhami wat prangai..tak nak duduk nak bekepit dengan aku jer...aiyooooo...anak camne mama nak keje...hati pon mula la rasa berat nak tinggal..tapi sebabkan Ilham dah 10 bulan lebih..maka kecekalan hati aku agak kuat berbanding masa dia umo 3bulan dulu...yer aku penah try anto ilham masa umo 3bulan kat nursery...tapi masa tu aku tak dak ketabahan tahap dewa kelapanploh..so aku anta sekerat hari..then trus cari babysitter kat ilhami..Alhamdulillah jumpe sampaila Ilham umo 10bulan dia jaga...
Cabaran anta kat BS nih aku rasa kurang skit kot..cume memula ilham tak biasa...tapi aku takde risau sangat...now dah ke nursery harap-harap ilhami boleh survive la....yela kata umo 2tahun dah nak bagi adik kat ilhami kan..hahaha....opismate aku cakap duduk nursery kena la belajar cara sharing..ye la selama nih ko makan biskut sorang-sorang..now ramai..jadi kena la bahagi-bahagi sama ye dak...Tapi bagus jugak tuk develop skill social dia..jangan terlebih social sudah ler anak oi...
Ok mau pegi mengepam kejap...stok pon nyawa-nyawa ikan jer sekarang..

No comments: