Dulu 2 pastu 3 kini 4????

Lama tak update kan..semua orang bz update pasal raya..aku je yang malas update bukan apa aku tak sihat since sebelum raya sampaila raya aku tak sihat-sihat..da hasil dari tak sihat tu adalah




























AKU PREGNANT UTK 2nd BABY.

as ussual la aku nih..sendiri pegnen boleh tak tau...baru lagi dalam 5week..ok bye aku dah tak larat yang 2nd ni lain macam skit..apa pon tak boleh..baru sebut makan loyanye punya la dasyat.

Contest baby ceria by http://barangbabymurah.blogspot.com

Jom reramai join contest piya osman nih


hai




 " Mari membeli barang baby dengan harga borong,minimum 1barang di blog http://barangbabymurah.blogspot.com"
"Nama :Muhammad Ilhami Ilman bin Mohamad Sofi

Nama Mama:FazliyatulHaiza

Selamat berkenalan..pewwwiiittt adelia...(haip kecik-kecik da pandai ngorat yer awk ni ilhami...)
Ok dah join..hopefu;;y de la rezeki ilhami yer...
Kalo ada rezeki menang aku nak TOY STORAGE CARS
dah lama dok survey storage ni..mana nak p tau kot ada rezki ini kali..hahahaha...
meh kasi meriah kita join ramai-ramai ini contest
CHAIYOK2!!!!

Header baru

comel tak kak ton hihihihi
okay perasan tak header aku dah bertukau..ni memula yumie la nih..aku tengok hader dia cun..so terus ym dia ty nak jugak..nak ode kt saper..so aku pon add fb si umie. So cakap nak design yang simple-simple aje...so umie tunjuk header yangd ia buat..aku suka aje..tak tahan dia tanya nak tulis apa lagi..aku cakap tak tau..so dia punya ayat tak tahan betul aku..tapi aku suka..maka jadila header yang cun macam aku nih...hehehe
pada sape-sape nak buat header baru tu sila la ke blog http://dunialesungpipitumie.blogspot.com/ murah je RM10 je kan...

thanks yer umi akak suka sangat..

trunki bag in d houzzzzz

Yeayyy....finally trunki bag in d houzzz..setelah hampir 2bulan woo aku tunggu..memula konon nak pakai masa pegi sabah last month..tapi jiwa ku hampa..sebab tak sampai-sampai...so pendamkan aje rasa kuciwa ittew...aku penah story pasal trunki bag ni pada post lepas..ce baca balik link ni trunki bag. So sampai semalam kat opis...memula pegi amik ingatkan berat..ececeh ringan jer...
Aku beli kat livingsocial..harga yang amat murah aku ras rm98.aku dah upload kat ig dah semalm..Meh tengok trunki bag ilhamkat blog pulak...


taraaa...
yellow kaler yer..hihihihi

KoTa KiNaBaLu Part 1

Salam semua... lama kan aku tak update blog..takde story nak citer...Perkembangan ilhami sekarang dah boleh sebut 2,3 patah perkataan yang simple..fish,nak tak,nanak(taknak ler tu),ayah n mama dah lama boleh sebut...paling aku suka bila aku pakai tudung dia akan cakap cantikkkkk..tapi bukan cantik mama dia..dia cakap cantik brooch mama dia..hehehe...
Ok aku nak story pasal vacation famili kecil aku nih..Pergi bercoti-coti dalam malaysia ajer pong...oberdsea china selatan..nun kat Sabahan..hehehe....Tiket p sabah aku beli masa airasia buat fair..tak salah aku dalam awal tahun rasanya...Memula plan pegi 2 famili..sekali dengan anak buah incik suami..Tapi last minit anak buah aku tak dapat join, sebabnye asben dia tak boleh bercuti..cuti kena beku..so membeku la dorang kat KL..hehehe....
Aku pegi Sabah 5hari 4 malam..aku pegi sabtu lepas..balik rabu..huh penat takyah cakap la..travel bawak anak kan..memang letih la...nak-nak plak kecik lagi..So bermula expdc keluarga kecik aku ke sabah...

Day 1 (sabtu 11/5/2013)
Bertolak dari rumah ke putrajaya central ni aku naik kete aku..so dari putrajaya central ke lcct aku cam bese train..aku beli tiket bas n train skali rm5.50(utk seorg) aku beli untuk 2orang so darab sendiri yer...Ilhami tak payah tiket..
Sebab aku dah checkin awal so tak payah bersusah payah nak checkin...just tunggu kaunter bukak nak antar luggage aje...by the time nak sampai masa aku p solat asar dulu..siap solat tengok kaunter dah buka so pegi antar luggage..ye tersilap beli masa booking tiket dulu..giler tamak beli beli luggage sorang satu hamik pegi saja 40kg...hehehe..skali timbang baru 14kg..tu untuk 2orang yer...

Flight aku ke Kota Kinabalu 7.05malam..tapi delay skit 7.25 baru gerak...Aku sampai airport KK around 10pm..giler ngantuk dengan lapar weh...Ilhami dah selamat dah dalam flight lagi...memandangkan aku tak book kete lagi masa sampai..so aku amik teksi aje ke hotel..teksi ke hotel aku harga standard yer rm30..Tapi teksi plak p anto salah hotel..oh yer aku booking hotel backpakers ajer..kekonon nak tido je kan..bila dah sampai alamak salah hotel..tanya tokei hotel dia cakap itu hotel lain maa...erk..dah la lewat dah ni..mujur la teksi ada..so amik teksi lain kene rm10..tak kisah la aku dah penat..inchik suami pon dah penat..Ilhami tak payah tanya dia dah tido..amik teksi ke iskandar sinsuran guesthouse..yer tempat aku nih bebetul depan pasar philipne..sebelah hotel lemeridien..tapi sadis bila sampai tempat tak seperti yang digambarkan.Memandangkan dah tengah malam..sume dah penat ok kan ajer lah..nak tido je pong...
Sampai bilik mandi sume trus makan kfc yang tapau kat airport tadi..tengah makan Ilhami bangun hamik ko..dia punya lapar..abih nasi kfc semangkuk ko..siap mkn trus zasss tido..sok nak ke pulau...
teaser dulu

Budget

Shuttle Bus Ticket
RM 5.50 *2 (one way/perhead)
teksi
RM30 dari aiport ke hotel
*tapi tesalah hotel so kene amik teksi lagi nak ke hotel betul
RM10

Total :RM51


PRU 13

Semua sibuk pasal PRU13 kan..aku pon nak sibuk samala kan..hehehe...malamni gerak balik kampung....nak balik mengundi jugak...excited sebab dapat balik kampung..hehehe...lagi 1 aku ni 1st timer nak mengundi..so rasa berdebar-debar macam memula nak tunang ajo..hahaha...so pada semua..selamat balik kampung...buatlah pilihan yang bijak yoooo...akhir kata SELAMAT MENGUNDI.....




nota:hati terpaut pada s4..dah meronta-ronta nak pegi beli nih...inchik suami sila paham yer...nxt onth besday puan isteri..so jgn lupa yerrr.....

pendant brooch

Salam

waaaaaaaaaaaaa..sume dah senyum jer nih...tau la sok cuti kan..hehehe..tapi is kene standby yer...jadi malamni Ilhami kene tido dengan ayah je la..mama tido opis...:( sian anak mama (padahal sian kat mama n apaknye)...ok dah aku nak cakap aku jual pendant brooch...sape nak leh pm aku yer...CTMAH tolong war-warkan yer....

okay sila tengok dan sila ler berkenan yer..hehehe

Moero attack....

Sok de pertandingan bola tampar..i main tau..hehehe..dah berpuluh-puluh tahun tak main..tetibe nak main..yang bestnye..trainning tak de..tapi terus pegi lawan..hebatkan team aku..hahaha...terus feeling moero attack..dan buat aksi somersault perpusing...hahaha

Sok doakan ler team aku menang yer...daaaaaaaaaaaa...nak berlatih buat somersault berputau-putau..hahahaha

Trunki Bag









Alkisah..minggu yang tangan gatai shopping online.Planning asal nak beli baju tuk diri sendiri...tapi tergoogle trunki bag murah..hahaha...pastu terjumpa kat 1 blog nih..lupa plak nama blog nyer..maafkan saya (versi detective canon)..terus buka living social sebab diabeli kat cni...
cari punya cari yes i jumpa uolls murah kan..rata-rata aku tengok sume 100++..ni under 100..memang terus tangan gatai klik buy now