Hampir-Hampir Kemalangan..

Pagi JUmaat yang barakah, jam tangan aku menunjukkan 7.34 pagi, arini aku pasang proper belt carseat kat ilhami.selalunya aku akan pasang belt tak berapa proper..tapi sebabkan semalam masa balik ilhami leh meloloskan dirinyer dan berdiri atas carseat so aku pon pasang bagi kemas..pastu masa kuar parking dari rumah aku..hati aku tetibe terdetik,"kalaula jadi excident kat aku dengan ilhami,aku mesti peluk ilhami kuat-kuat,supaya dia tak apa-apa..biar aku yang teruk"tu hati aku berbisik..So drive kete macam biasa la kan..

Macam pagi-pagi sebelumnya aku drive,tapi pagi nih hati macam sedikit tak ketahuan, tapi aku malas nak layan sangatkan..so drive la, kalo pecut pon takde la laju mana pon..yela kalo takat sang kancil kan..nak laju mana eh..nak-nak plak area putrajaya nih..so masa naik bukit,aku tekan minyak laju skit,sebab myvi depan aku tu pon laju..tengah sedap menekan minyak,tetbe myvi depan aku brek mengejut...aku lak masa nih dah dekat sangat dengan myvi tu,kan..aku masa nih tak tau nak wat pe..so tru pulas stereng ke kiri..masa ni aku dah terpikir memang kena belakang myvi tu..tapi syukur Alhamdulillah..Allah melindungi aku dengan Ilhami,kete aku trus panjat divider tepi..mujurla ilhami tak menagis atau terkejut..aku masa nih teketar-ketar terkejut..trus tangan capai henpon kol opismate aku..mujurla opismate aku datang tolong..yela nak kol incik suami.nun di shah alam kan..kang dia terperanjat tegopoh-gopoh nak balik bahaya plak..lagipon aku ngan ilhami tak de pe2..opismate aku tolong turunkan kete aku dari divider and tolong drive kete aku sampai opis.aku ngan ilhami nek kete opismate sorang lagi...apa-apa pon aku bersyukur kerana ALLAH masih panjangkan umur aku dan Ilhami serta melindungi kami dua beranak...AMIN....

6 comments:

Feeda said...

Alhamdullillah...Allah lindungi...

:.noRuL.: said...

Syukur alhamdulillah akak ngan anak xde pape..

cikcoklat a.k.a Haiza said...

aaah feeda

cikcoklat a.k.a Haiza said...

huda:Alhamdulillah la y oenting Ilham xde pe2

ctmah said...

Alhamdulillah..kak haiza, lepas ni hati2 ek..safety 1st..
salam perkenalan :p

cikcoklat a.k.a Haiza said...

cTimah:kene lebih hati-hati..sgt takut kalo jd pe2 kat Ilhami..Waahh macam baru kenal jer..hihihi