Ilham dan Lelah

before baca n3 kali nih agak panjang lebar..sebab banyak sangat cerita tertangguh....aku agak kebizian sebab Ilham demam dengan lelah yang agak teruk..Kali ni aku rasa lelah paling lama..memula batuk dan selsema tapi tak dak plak demam kan..so aku bagi ubat la macam biasa...tapi makin lama makin teruk batuk ilham specially time 3-4 pagi...mula la penat..aku dah macam eh..eh..ni dah nak kena lelah macamni..sok tu aku tetap la bawak ilham ke nursery...pastu cikgu nursery sms aku bagitau ilham muntah dan batuk..badan dah mula dedar-dedar..so aku ngat ok la kot...pastu bila aku pegi tengok ilham..mula la wat prangai kan..nangis tak behenti..so decide petang ke shah alam..sebab incik suami keje..so pegi shah alam senang leh pegi klinik dengan incik suami skali..
Pas balik keje trus shoot ke shah alam..tapi nasib tak berapa nak baik..ujan plak sepanjang jalan...so bila dah ujan paham-paham aje la kan..jalan ke shah alam jemmmm......ilham memula ok lagi..tapi dah lama dalam carseat mula start enjin...masa ni ok lagi, enjin tak berapa nak turbo kan...tapi makin lama makin kuat plak...aku plak tengah drive mana leh nak amik..so aku mula la nyani macam-macam lagu..tapi tak jalan eh...pastu aku nyanyi aku nama-nama nabi..haaa yang ni dia diam...tapi bila aku benti dia nangis..so kena nyanyi lagi..tiap kali aku nyanyi dia senyap..bayangkan aku dok ulang lagu tu sampai ke opis incik suami..dah kering tekak aku dok ulang nyanyi..dah rupa cd player dah aku nih...sepanjang jalan dok ulang lagu nama-nama nabi...huh sampai kat opis incik suami aku cakapla letih aih dok ulang lagu kat ilham..dah kering tekak nih..incik suami leh plak gelak..adoi...pastu trus ke klinik..sampai turn ilham dok cek trus suh amik neb..memula muka epy je..lama-lama mula la teriak tak mau-mau...lama jugak kene neb..so doktor cek balik ckp still ada lagi tapi dah ok skit dari memula tadi..so amik ubat..aku trus balik putrajaya..time balik mak aii lagi skali teriak..kali ni sume lagu aku nyanyi tak jalan..so aku biarkan aje..last-last stop sendiri...letih gamaknye..hehehe....mujur la sok tu cuti kan...
Pastu isnin lepas ingat dah baik..sebab ilham bila makan ubat demam ok..abih je 6jam ubat demam panas balik badan...kat nursery mula wat perangai lagi..pastu cirit-birit plak..muntah lak..aku cuak trus petang amik time off suh incik suami balik..ke azzahra bangi..memula nak ke klinik dr.saiful.tapi klinik dia buka petang..so trus ke azzahra and appointment dengan pakar kanak-kanak...jumpa dr nazim..aku suka la sebab doktor tu jenis soft spoken..and suka bagi penerangan...puas atila..kat sana skali lagi kene amik neb..pastu masuk ubat montot sebab ilham demam panas 38celcius...skali lagi drama teriak sebab amik neb..
Alhamdulillah lepas amik ubat kt azzahra ilham makin sihat..kahak makin kurang, dah tak batuk pukul 3-4pagi dah..cuma berak je la kerap..tapi takpela kuar kahak..arini dah leh bloging balik..tidak takde mood nak menulis..susah hati weh anak kena lelah nih...

No comments: