Ilhami Botol dan Puting...

Ok mood blogging telah menggila..mari hupdate blog secara marathon..hahaha..gelak jahat sebab arini  boss takdak..so tinggal bape ketul anak-anak ayam buah ajo..pagi nih cafe pon tutup rupanya..so marilah beli bekpes diluar yer kawan-kawan...ok aku bukan nak story pasal opis...atpi nak story pasal perihal botol susu dan puting botol ilhami...
Aku dilema sungguhla la ni..Ilham dah setahun tapikan..tapikan  masih tak nak menyusu botol kat umah...kat nursery nak pulak..yer aku tau mesti yang cakap ko pehal tak nak bagi anak menetek kat umah..hoi..bukan aku tak nak kasi..time tengah malam ok la kan, sebab mama ilham pemalas nak bangun bancuh susu..so lets selak ajo baju dan suakan trus kat mulut ilham  setel keje mak kan..ni tengah-tengah aku dok mop lantai tetbe teriak nak menyusu..hoi choi sungguhla..dah la mood nak mengemop ni bukan selalu ada..dah jadi satu keje kene stop sat mengemop pastu bagi susu dulu...pastu bila dah kenyang baru leh sambung balik...mana la keje mengemop aku yang patut bape minit je dah jadi sejam...bukan aku merungut..tapi aku nak la ilham menyusu botol...time-time aku bizi wat keje kan..kalo tengah berkuak lentang tak apa...
pastu weken baru ni aku p beli botol MAM plak kat ilham..sebab ramai cakap puting MAM macam kita punya nipple...memula aku wat susu dalam botol..cewah kemain ko nak...suka muka excited sebab botol baru kan..tapi nan hado sama je..aksi je lebih..bukan isap pon dokla gigit-gigit puting MAM tu dengan wat aksi geram..bila aku n incik suami tegur..boleh plak dok sengih dengan ulang tayang wat aksi..adoii...anak oiii mama dah tak tau nak cari yang macamana lagi..pastu tommie tippee pon sama...tak isap jugak kalo kat umah..kalo aku bancuh susu 3auns..3auns la masuk sinki..sebab tu susu FM ilham leh tahan sebulan..kalo cepat abih pon bukan banyak masuk perut..tapi banyaknye buang saja..mujurla susu murah je ANMUM..tidak mau air mata darah aku..Puting avent pon sama tak jalan jugak...puting NUK pon sama...tapi sume nih bila kat umah la..kat nursery ok je bedal...ni pica puting yang dah penah aku bagi kat ilham cuma puting brand doctor baby n pigeon je blom penah try lagi...
ni puting 1st aku bagi ilham

2nd ok dia minum dari tommee tippee

3rd ok jugak avent

4th MAM ermm..yang ni dok gigit2 wat geram

belum try lagi

belom try jugak
Macam aku cakap memula tadi..bukan aku tak nak kasi ilham menyusu badan..mesti cakap patutnye aku bersyukur dapat menyusu badan sampai ilham setahun..yer aku amat-amat bersyukur..tapi ada tapinye weh...aku pon nak jugak anak aku menyusu botol kat umah kan...memang bila berjalan aku leh lenggang kangkung tak payah nak berangkut beg susu bagai..cuma aku risau bila mana kene pegi kursus sian plak kat apaknye nanti..so pada ibu-ibu diluar sana bantulah aku yer...ada solution tak..

3 comments:

InaAchik said...

salam...
sombong tau, nmpk kite tak tegur... ;)

cikcoklat a.k.a Haiza said...

hehehe..i is malu ler..hehehe...

Mimie Guerrero said...

Puting doctor tu nak beli kat mne ye?