Cerita Basi kami

Okay mula-mula ni adalah cerita basi aku yang berlaku sebelum balik cuti CNY yang panjang ittew.....memula aku nak story pasal ilhami demam..semua lepas cucuk setahun...before tu dah demam..so aku hold kan dulu cucuk tu..baik demam trus cucuk setahun..Tapi rupanya pas besday ilham tu tetibe badan ilham panas..suhu cecah 38..aku dah cuak..so bagi ubat bontot..tapi suhu macam tak turun..pastu aku basahkan tuala lap badan ilham...tapi tak boleh nak basahkan sangat sebab ilham lelah..kang sejuk-sejuk lagi teruk..so bagi sume ubat ilham makan..malam tu tak berapa nak tido..sian sungguh kali ni ilham kena lelah yang agak teruk..bergilir-gilir aku ngan incik suami bercuti...mula aku cuti soknye incik suami plak..masa ni aku dah tak tahan tengok ilham..tiap kali pas solat aku berdoa moga anak aku cepat sembuh..memang tak tertahan aku tengok..lembik ilham kali ni..susu je muntah..makan je muntah...pastu berak..kalo boleh transfer sakit dia..mau je aku transfer sume penyakit tu kat aku..
Hampir 2minggu ilham demam...last skali before balik kampung..hari rabu, masa tu turn aku cuti jaga ilhami..masa ni aku dah tak tau nak buat macamana..so aku kol kawan aku yang keje nurse tanya dia..so masa sembang-sembang tu aku dok bagi ilham menyusu..pastu tetibe dia batuk..kawan aku cakap tepuk belakang...aku pon tepuk-tepuk belakang dia sambil sapu minyak bawang putih yang aku buat sendiri..pastu ilham muntah..masa ni aku cuak sebab abih susu dia minum kuar balik..aku tengok ilham lembik..aku nak nangis dah..pastu kawan aku cakap takpe tepuk lagi...aku pon ikut je arahan dia...kemudian aku bawak ilham keluar dari bilik..letak kat hall depan..sian aku nengok masa nih..memang melepek jer..pastu muntah lagi..then kuar cecair warna kuning..aku dah eh-eh apa nih..terus tahan guna napkin..sah kahak ilham dah cair..aku fuhh lega bila tengok kahak dia kuar..rasa kepuasan berganda-ganda je..hahaha...
Sok ilham ceria kembali..hehehe....mama pon dah ceria balik bila anak dah ok..so lets balik kampung...
Perjalanan ke kampung kami berhenti dulu tido semalam kat tanjung malim..sebabnye mak n kakak,abang aku sume turun ctu..so lets lepaking sana dulu..mujurla ilham takde masalah.tapi aku still bagi ubat demam n ventolin kat ilham..ahad gerak balik ke kedah..long journey untuk ilham yang baru baik demam..nanti aku sambung balik perjalanan balik ke kedah kami wat persinggahan kat Penang plak...

happy holiday

Yer..tuan tanah mau bercuti panjang balik ke kampung..anak jugak dah sihat..maka boleh balik kampung dengan hati yang tenang...tapi tuan tanah is batuk+selsema so tak berapa nak seronok..so pada yang balik kampung..hati-hati dijalan raya..c u later..

p/s:Pada pencuri hatiku suami terchenta happy birthday laling...

Besday ilham

N3 yang tertunggak aku nak buat..tapi tak buat-buat..now aku gigih upkan jugak n3 nih..sebabnye ni story last month besday anak bujang i..hehehe...So sape-sape nak order leh order kat yus yer..aku tak amik fondant sebab aku tak suka so amik butter cream ajo..Aku wat makan-makan skit je..panggil anak beranak and kawan-kawan jer..malas lagi nak wat beriya sebab anak pon bukan tau lagi pon..hehehe...so layan pica ni aku amik dari blog yus.
Source

Source

Source

Dah dapat surat means dah nak kena potong...

Sepatutnye hati riang kan sebab dah dapat surat dari pemaju yang cakap kunci umah dah nak dapat..and mesti rasa tak menyabaq nak deko-deko eric kan umah tu..tapi aku takde la rasa happy pong..1st  is kalo dapat surat nak dapat kunci means nanti gaji dah nak kene potong bayar kan...waaaaaaaaaaaaaaaaa...dah takleh berjimbas-jimbas soping-soping...dan paling yang buat aku takde keterujaan adalah bukan aku nak balik duduk pong...sebabnye aku berkerja kat putrajaya..umah aku beli adalah nun kat utara..lagipon aku takdak ati nak balik dok sana lagi..jadinya solution is menyewakan rumah aku tu...
Voucher lampu hat pemaju bagi pon aku tak balik-balik amik lagi..bulan 6 nih dah nak expired..tengok betapa aku tak merasa keterujaan pong...ramai opismate cakap sayang la umah baru aku tu nak disewakan..plus umah besar..bape duit sangat nak dapatkan..tapi dari biar jadi tukun ataupon tempat menumpangkan makhluk-makhluk yang tak diundang..baikla aku bagi sewa kan..atleast dapat gak duit dan menampung balik duit hat kena potong...
Ngat raya cina nak balik kampung..tapi anak bujang aku is sakit..lelah kembali menyerang..so lagila takde hati nak balik..plan nak balik survey nak wat wiring,wat grill umah..tapi ntahla...anak aku asyik tak sihat je...erm....aku rasa semenjak beli umah tu..baru 2x aku p tengok..tu pon tiap kali p mesti ilham tdo..so aku tak dapat nak masuk tengok jugak..so pada sapa-sapa yang kerja kat belah utara nun nak sewa umah bagitau aku eh..ha 1 lagi umah incik suami kat bukit puchong pon dah kosong..so sape nak sewa leh contact aku yer...pe-pe hal email ajo eh..kita nego..
Pemanggang masih ada lagi kalo sape-sape yang nak..and nak beli barang sophie paris pon boleh jugak...
okay ending aku tak reti nak buat..so stop dulu la yer..