The Result............(**,)

salam...

Semalam kan aku de cakap yang aku mabuk-mabuk yang konon feeling pegnen tu kan..n yes pagi tadi bangun tdo gigih wat upt...hehehe..siap set reminder sebab takut telupa..and the result.............
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
NEGETIVE

hehehe..saje je tau bikin gempak..tapi aku still rasa loya lagi..cuma now luch hour aku dah tak makan..n guess what baju batik aku wat masa jamang anak dara dulu...dah leh pakai balik...eleh tu pong nak bising kan..bukan apa sebabnye baju tu aku wat kurung moden pastu masa tu wat baju moden sume yang jenis nak melekap je kan..biler dah kawen boleh pakai tapi dah rupe sarung nangka..siap kene perli lagi ngan incik suami..pas bersalin trus out tak leh pakai..pagi tadi saja la iron batik nih...memang aku tak try pon..dah iron aku pakai and trus macam..vavavavavavavava....muat la..incik suami pon tak cakap apa...kompom tengok bini dah kurus..tapi tu ler laki den sorang nih bini kurus pon tak penah puji tau..menchi i tau..(sambil lari tutup muka)hahaha..macam mau kena lempang jer kan....tapi memang hakikat ler incik suami tak kan cakap pon aku kurus..selalu cakap aku gemuk...mujurla bini dia dah imun tahap bangsa yang dah tak lut..kalo pompuan lain mau merajuk dah..aku...hehehe...lantak ler nak kata pa pon..kadang-kadang aku smash balik..ok ler kan...hahahaha

ok la tu je bebelan aku kala menunggu masa nak balik nih...jiwa kacau ler mak aku tak jadi datang cuti skolah..dah tu tak jadi balik kampung plak..geram aihhh...tak sabaq nak amik kunci umah nih...i dah dapat kunci umah uolls...dapat je la..duduknye idak..nak p wat sewa..sayangkan...umah baru n besar pastu bagi orang sewa...tak pe dari biar kosong kang makhluk len yang p dok..banyak benda nak kena urus kan nanti...nak kena balik pegi tnb,pastu p syarkat air lagi..macam tak sempat je cuti 3ari kan...nantila pikir balik nak cuti lama mana..sebabnye bulan 5 ni nak cuti panjang..pegi holiday uollss...hehehehee...ok ta-ta-ta

iyer ke idak????

Salam....lama kan aku menyepi...bukan apa mood dah ke laut balik...lagipon aku sangat-sangat letih..tak tahu nape...energy dah makin low...rasa lemah badan je..plus Ilhami kene asthma balik..so merasa la menjaga dia yang tetbe aku kene el 2hari okay...now Alhamdulillah dah baik...last week aku ngat aku dah kene campak..kisahnye jumaat petang muka aku naik bijik-bijik...balik petang tu abih 1 badan gatai-gatai...badan aku dah merah-merah...aku sms incik suami cakap badan aku gatai-gatai..dia cakap mayb campak kot...aku dah..ishhh..kalo campak mau kena stop bf nih...so malam tu kene la bertabah bila ilham nangis nak menyusu...sungguh tragis tau bila dengar anak menangis nak menyusu..malam tu incik suami yang handle..sian betul aku dengar ilhami nangis...tapi hati kene kuat la..bagi botol lagi kuat nangis dia...
Soknye ke klinik la kite...doktor cakap bukan campak...doktor tanya de makan apa-apa tak..bile aku pikior-pikior balik teringat makan laksa..cakap kat doc aku makan laksa..so doktor cakap maybe allergic kuah laksa..adoiii before nih takde allergic plak...so doktor cakap maybe ikan yang lama..ermm...xpela kan allergic dari campak...
so let's continue bagi bf balik pada si anakku ittew...tapi now aku alamai masalah keletihan yang melampau..sampai mood nak berpumping pon dah out..kalo kat opis slalu 2session..but now dah jadi 1 session jer...pastu pump pon susu dah tak memberangsangkan..Alhamdulillah Ilhami dah menunjukkan peningkatan nak minum susu guna botol kat umah..kadang-kadang akan mintak dengan sendiri..so tak de la aku risau sangat..walaupon dia minum susu tu tak abis pon..atleast dia nak dah berbotol di umah...maka bermula episod mencari botol...semangat aihh nak beli botol banyak-banyak..hehehe...
Pastu aku perasan lately aku macam de simptom loya bila tengok makanan..eh-eh..macam pegnen ilhami dulu..adekah ilhami bakal menjadi abang long?????ermm...nanti kita check okay...tapi tahap meloya tu boleh tahan la..nak-nak plak kalo tengok makanan.....incik suami senyum lebar je kalo aku cakap camni...tapi peod aku still ting tong lagi..hehehe....Marilah berdoa yer kawan-kawan...hehehe....

Campak Oooo Campak

Salam,

wah macam nak menulih surat pulak kan..hehehe...lama kan aku tak menaip nih...penatla sekarang ni..nak-nak plak aku dah tukar masuk waktu keja nih..dulu wp2 mean pukul 8am aku masuk opis..tapi now aku dah tukar ke wp1 maknanya jam 7.30 pagi aku masuk opis..tapi tak pe 4.30 gua dah chow...tapi penatla kan dah masuk 7.30 takkan ko nak bangun kol 6 kan..As usual bangun harusla awal jugak..tapi before nih pon aku dah bangun 5.30 am..tapi ntahla..mebi kalut skit la..sume nak kene setel dengan kadar kelajuan F1..dulu kol 8 masuk keje..kol 6 tu lenggang mak limah lagi..now kol 6 kene make sure sume dah proper siap...
Tapi syukurnye anak aku si Ilhami sekarang aku tengok schedule tido dia dah berubah..kalo dulu jam 8.30pm @ 9pm dah tdo..now lagi awal yoo tido..caya tak kalo aku cakap ilhami sekarang tido jam 7pm @ 7.30pm...hebat tak??hehehe...tu pon kalo 7.30pm aku yang tahan dia tak bagi tido lagi..kalo ikutkan dia mau kol 7 dah nak tido..dan Alhamdulillah bila tido tu terus sampai ke pagi yer..cuma nanti dalam kol 9 akan merengek, tapi mak tak de hal..sumbat kan ajo t*t*k kat mulut..terus zasss senyap tido balik..hehehe...memang heaven la anak tido awal..so aku pon dapatla rehat awal kan...
Minggu ni incik suami kene kuarantin dari aku ngan ilhami..sebabnye si apaknye kene campak tapi bukan chicken pox tu...memula before kena incik suami ngadu nak demam..aku masa tu aih...takkan kot ilham nak dapat adik..ye la dulu before dapat ilhami incik suami demam kan..aku dah ishhh...kacaula camni..mana tak risau aku dah miss sebulan peod nih..tapi cek -ve..adoi la...tup-tup bangun pagi incik suami tunjuk kat aku badan dia penuh ngan bijik-bijik halus cam ruam tu,...hamik skali campak..tapi pelik pegi klinik doktor kata jangkitan vairus...tapi tak pe la kira kuarantin kan si ayah siap-siap kan..harap-harap tak de berjangkit dengan si anak plak..tidak mau abih cuti amaknye...
Mujurla now dah turun ke kaki..n  so far Ilhami alhamdulillah..harap-harap dilindungi la..dah amik cucuk tambahan pneumococcal tapi baru dos 1..hehehe...nanti nak amik dos ke 2 pulak..okay mau anto ilhami kat ayah dia jap..mama ilhami is kene keje malam...

so chowwww