Campak Oooo Campak

Salam,

wah macam nak menulih surat pulak kan..hehehe...lama kan aku tak menaip nih...penatla sekarang ni..nak-nak plak aku dah tukar masuk waktu keja nih..dulu wp2 mean pukul 8am aku masuk opis..tapi now aku dah tukar ke wp1 maknanya jam 7.30 pagi aku masuk opis..tapi tak pe 4.30 gua dah chow...tapi penatla kan dah masuk 7.30 takkan ko nak bangun kol 6 kan..As usual bangun harusla awal jugak..tapi before nih pon aku dah bangun 5.30 am..tapi ntahla..mebi kalut skit la..sume nak kene setel dengan kadar kelajuan F1..dulu kol 8 masuk keje..kol 6 tu lenggang mak limah lagi..now kol 6 kene make sure sume dah proper siap...
Tapi syukurnye anak aku si Ilhami sekarang aku tengok schedule tido dia dah berubah..kalo dulu jam 8.30pm @ 9pm dah tdo..now lagi awal yoo tido..caya tak kalo aku cakap ilhami sekarang tido jam 7pm @ 7.30pm...hebat tak??hehehe...tu pon kalo 7.30pm aku yang tahan dia tak bagi tido lagi..kalo ikutkan dia mau kol 7 dah nak tido..dan Alhamdulillah bila tido tu terus sampai ke pagi yer..cuma nanti dalam kol 9 akan merengek, tapi mak tak de hal..sumbat kan ajo t*t*k kat mulut..terus zasss senyap tido balik..hehehe...memang heaven la anak tido awal..so aku pon dapatla rehat awal kan...
Minggu ni incik suami kene kuarantin dari aku ngan ilhami..sebabnye si apaknye kene campak tapi bukan chicken pox tu...memula before kena incik suami ngadu nak demam..aku masa tu aih...takkan kot ilham nak dapat adik..ye la dulu before dapat ilhami incik suami demam kan..aku dah ishhh...kacaula camni..mana tak risau aku dah miss sebulan peod nih..tapi cek -ve..adoi la...tup-tup bangun pagi incik suami tunjuk kat aku badan dia penuh ngan bijik-bijik halus cam ruam tu,...hamik skali campak..tapi pelik pegi klinik doktor kata jangkitan vairus...tapi tak pe la kira kuarantin kan si ayah siap-siap kan..harap-harap tak de berjangkit dengan si anak plak..tidak mau abih cuti amaknye...
Mujurla now dah turun ke kaki..n  so far Ilhami alhamdulillah..harap-harap dilindungi la..dah amik cucuk tambahan pneumococcal tapi baru dos 1..hehehe...nanti nak amik dos ke 2 pulak..okay mau anto ilhami kat ayah dia jap..mama ilhami is kene keje malam...

so chowwww

2 comments:

ctmah said...

hoho!sila kuarantin kan diri yek =)
akak keje shift ke?

cikcoklat a.k.a Haiza said...

mmg dah kuarantin awl2 dah...xla..tp time de aktiviti nak update patches n kernel..kena la stndby sampai ke pagi..kn siapkan b4 working days..tdk bisingla org acc nak wat keje..nak2 plak time nak proses gj..mau marah org gomen kang gaji lambat..hehehe..