iyer ke idak????

Salam....lama kan aku menyepi...bukan apa mood dah ke laut balik...lagipon aku sangat-sangat letih..tak tahu nape...energy dah makin low...rasa lemah badan je..plus Ilhami kene asthma balik..so merasa la menjaga dia yang tetbe aku kene el 2hari okay...now Alhamdulillah dah baik...last week aku ngat aku dah kene campak..kisahnye jumaat petang muka aku naik bijik-bijik...balik petang tu abih 1 badan gatai-gatai...badan aku dah merah-merah...aku sms incik suami cakap badan aku gatai-gatai..dia cakap mayb campak kot...aku dah..ishhh..kalo campak mau kena stop bf nih...so malam tu kene la bertabah bila ilham nangis nak menyusu...sungguh tragis tau bila dengar anak menangis nak menyusu..malam tu incik suami yang handle..sian betul aku dengar ilhami nangis...tapi hati kene kuat la..bagi botol lagi kuat nangis dia...
Soknye ke klinik la kite...doktor cakap bukan campak...doktor tanya de makan apa-apa tak..bile aku pikior-pikior balik teringat makan laksa..cakap kat doc aku makan laksa..so doktor cakap maybe allergic kuah laksa..adoiii before nih takde allergic plak...so doktor cakap maybe ikan yang lama..ermm...xpela kan allergic dari campak...
so let's continue bagi bf balik pada si anakku ittew...tapi now aku alamai masalah keletihan yang melampau..sampai mood nak berpumping pon dah out..kalo kat opis slalu 2session..but now dah jadi 1 session jer...pastu pump pon susu dah tak memberangsangkan..Alhamdulillah Ilhami dah menunjukkan peningkatan nak minum susu guna botol kat umah..kadang-kadang akan mintak dengan sendiri..so tak de la aku risau sangat..walaupon dia minum susu tu tak abis pon..atleast dia nak dah berbotol di umah...maka bermula episod mencari botol...semangat aihh nak beli botol banyak-banyak..hehehe...
Pastu aku perasan lately aku macam de simptom loya bila tengok makanan..eh-eh..macam pegnen ilhami dulu..adekah ilhami bakal menjadi abang long?????ermm...nanti kita check okay...tapi tahap meloya tu boleh tahan la..nak-nak plak kalo tengok makanan.....incik suami senyum lebar je kalo aku cakap camni...tapi peod aku still ting tong lagi..hehehe....Marilah berdoa yer kawan-kawan...hehehe....

2 comments:

ctmah said...

ehem2...ilhami nk dapat adik la tu...hihihi

cikcoklat a.k.a Haiza said...

hehehe..no..no...