KoTa KiNaBaLu Part 1

Salam semua... lama kan aku tak update blog..takde story nak citer...Perkembangan ilhami sekarang dah boleh sebut 2,3 patah perkataan yang simple..fish,nak tak,nanak(taknak ler tu),ayah n mama dah lama boleh sebut...paling aku suka bila aku pakai tudung dia akan cakap cantikkkkk..tapi bukan cantik mama dia..dia cakap cantik brooch mama dia..hehehe...
Ok aku nak story pasal vacation famili kecil aku nih..Pergi bercoti-coti dalam malaysia ajer pong...oberdsea china selatan..nun kat Sabahan..hehehe....Tiket p sabah aku beli masa airasia buat fair..tak salah aku dalam awal tahun rasanya...Memula plan pegi 2 famili..sekali dengan anak buah incik suami..Tapi last minit anak buah aku tak dapat join, sebabnye asben dia tak boleh bercuti..cuti kena beku..so membeku la dorang kat KL..hehehe....
Aku pegi Sabah 5hari 4 malam..aku pegi sabtu lepas..balik rabu..huh penat takyah cakap la..travel bawak anak kan..memang letih la...nak-nak plak kecik lagi..So bermula expdc keluarga kecik aku ke sabah...

Day 1 (sabtu 11/5/2013)
Bertolak dari rumah ke putrajaya central ni aku naik kete aku..so dari putrajaya central ke lcct aku cam bese train..aku beli tiket bas n train skali rm5.50(utk seorg) aku beli untuk 2orang so darab sendiri yer...Ilhami tak payah tiket..
Sebab aku dah checkin awal so tak payah bersusah payah nak checkin...just tunggu kaunter bukak nak antar luggage aje...by the time nak sampai masa aku p solat asar dulu..siap solat tengok kaunter dah buka so pegi antar luggage..ye tersilap beli masa booking tiket dulu..giler tamak beli beli luggage sorang satu hamik pegi saja 40kg...hehehe..skali timbang baru 14kg..tu untuk 2orang yer...

Flight aku ke Kota Kinabalu 7.05malam..tapi delay skit 7.25 baru gerak...Aku sampai airport KK around 10pm..giler ngantuk dengan lapar weh...Ilhami dah selamat dah dalam flight lagi...memandangkan aku tak book kete lagi masa sampai..so aku amik teksi aje ke hotel..teksi ke hotel aku harga standard yer rm30..Tapi teksi plak p anto salah hotel..oh yer aku booking hotel backpakers ajer..kekonon nak tido je kan..bila dah sampai alamak salah hotel..tanya tokei hotel dia cakap itu hotel lain maa...erk..dah la lewat dah ni..mujur la teksi ada..so amik teksi lain kene rm10..tak kisah la aku dah penat..inchik suami pon dah penat..Ilhami tak payah tanya dia dah tido..amik teksi ke iskandar sinsuran guesthouse..yer tempat aku nih bebetul depan pasar philipne..sebelah hotel lemeridien..tapi sadis bila sampai tempat tak seperti yang digambarkan.Memandangkan dah tengah malam..sume dah penat ok kan ajer lah..nak tido je pong...
Sampai bilik mandi sume trus makan kfc yang tapau kat airport tadi..tengah makan Ilhami bangun hamik ko..dia punya lapar..abih nasi kfc semangkuk ko..siap mkn trus zasss tido..sok nak ke pulau...
teaser dulu

Budget

Shuttle Bus Ticket
RM 5.50 *2 (one way/perhead)
teksi
RM30 dari aiport ke hotel
*tapi tesalah hotel so kene amik teksi lagi nak ke hotel betul
RM10

Total :RM51


No comments: