Alhamdulillah Ya ALLAH

Tiada apa yang dapat ku katakan selain mengucapkan rasa syukur dan Alhamdulillah bumi sudah disimbahi hujan..syukur sangat-sangat ya ALLAH..serius teruja aku bila hujan membasahi bumi...yela hampir sebulan lebih kan kemarau..Sungguh besar dugaan ALLAH bagi pada kita..Kesian kawasan yang kene catuan air..pastu dengan jerebu yang teruk..
Teruskan berdoa semoga ALLAH menurunkan rahmatnya pada kita semua...jauhkan la dari kemurkaanNYA..hentikan perkara yang lagha...( kita semakin alpa dengan duniawi..)saling ingat mengingati.


#syukur jerebu beransur hilang
#prayfor MH370

Baiti Jannati

Aku penah story tak pasal rumah aku beli dulu kan...Semangat tol aku tengok orang dok mendeko-deko rumahkan..syoknya hangpa suma dok deko-deko eric...aku jugak yang tak deco-deco eric...rumah aku tu aku dah bagi sewa..Ye la dari biar kosong baikla bagi menyewa kan..dapat juga hasil kan..hehehe...
Tapi de masa aku rasa best jugak kalo dapat deko umah kan..yela orang lain semangat nak masuk rumah sendiri..pastu siap syoknya la pegi survey barang-barang rumahkan..haishh...bila cakap kat incik suami..kene smash balik tu la ajak pindah tak mau..blagak nak jadi orang putrajaya..erk...hamik tekene...so janganla mencuba menjolok sarang tebuan...
Tapi serius weh ada masa aku rasa waaah syoknya tengok orang dok siap sembang nak deko rumah..buat kitchen kabinetla..hias tang ni la..hias tang tu la..nak-nak tengok si nana hias umah dia..adoiii syoknya lah..takpe-takpe de rezki kita pindah balik sana dan masa tu hang deko puas-puas naaa...hehehe....

Kat dalam ig aku de letak gambar rumah aku tu..takde la besar nau..bukan bungalow pon..rumah biasa-biasa ajo..aku beli dah setahun lebih semi-d. Nak beli bungalow duit tak berapa nak cukup..yela kalo dah laki bini beli umah...jenuh nak membayar tu kan..laki aku tu cakap kat aku nak jadi orang putrajaya..padahal dia beli uamh kat kl ni..hoiii...sapa yang nak jadi orang key ell sebenaqnya..hehehe....apa-apa pon aku bersyukur dengan rezeki yang Allah bagi pada kami sekeluarga..eh..tu pon ajak aku cari lagi sebijik rumah kat cni..erk...kena tunggu anak ke-3 nanti kita cari sebijik lagi..baru adil kan tiap anak dapat sorang sebijik..sekarang baru 2 bijik  ok la tu kan..hehehe...amboi macam riak dan takbur je ayat tu...bukan niat nak riak atau takbur..just nak kongsi saja..ok bye...

Now 35weeks...

Halo-halo aku tak leh tido ni...jam dah tunjuk pukul 3.08am aku terjaga time ni..memang lately aku dah susah nak tdo dengan aman..yela kata ko ngandung..perut dah makin membesar dengan cemerlang...pastu tahap kepanasan aku plak melebihi dari orang biasa kan...hok aloh kawe kan ibu mengandung panas tu harusla..maka jadinya every night aku akan terjaga time cenggini..
Actually aku nak bagitahu arini genap 35weeks usia pregnancy ku..eleh tu pon nak habaq..hehehe...harusla aku nak habaq hang...sebab masa pregnan 1st anak sulung ku tu..ilhami time-time cenggini la aku dah bersalin but not exactly 35weeks je trus branak kan..tapi dalam 35+5 weeks gitu...paham dok? Ok tak paham abai kan...hehehe..
aku ni bedebar jugak takut si adik turun cam si abang..hari-hari aku berdoa pada Allah agar kali ni baby tak kluat awal sangat and tak lewat sangat..orang cakap ngam-ngam hooo...tiap-tiap hari jugakla aku cakap kat baby jangan kluar awal..yela ujung minggu ni nak balik kampung..ank buah incik suami nak kawen...kang incase terberanak naya pengantin wali xbalik...mau meraung tak leh nikah..huhuhu...oh incik suamiku jadi wali pada anak buah dia..sebabnya abang kepada incik suami dah meninggal..
Debar jugak ni dah masuk 8bulan..erk..bulan depan je tinggal kan..kali aku xde bengkak-bengkak kaki tangan cam ilhami dulu..cuma tangan kanan je la rasa kebas..baju kenduri takde lagi ni..camno ni..sok rr pk..ok bye nk tido..benci arr aku slalu tak reti nak buat ending...k bye

1st GA HM FL Clutch By BondaQalish

http://bondaqalish.blogspot.com/2014/03/1st-ga-hm-fl-clutch-by-bondaqalish.html
aku terjerbak join GA ni sebab hang weh sibah lama aku xjoin GA ni..So lets join mana tau rezeki adik baby leh dapat FL Clucth comey Bonda Qalish