Baiti Jannati

Aku penah story tak pasal rumah aku beli dulu kan...Semangat tol aku tengok orang dok mendeko-deko rumahkan..syoknya hangpa suma dok deko-deko eric...aku jugak yang tak deco-deco eric...rumah aku tu aku dah bagi sewa..Ye la dari biar kosong baikla bagi menyewa kan..dapat juga hasil kan..hehehe...
Tapi de masa aku rasa best jugak kalo dapat deko umah kan..yela orang lain semangat nak masuk rumah sendiri..pastu siap syoknya la pegi survey barang-barang rumahkan..haishh...bila cakap kat incik suami..kene smash balik tu la ajak pindah tak mau..blagak nak jadi orang putrajaya..erk...hamik tekene...so janganla mencuba menjolok sarang tebuan...
Tapi serius weh ada masa aku rasa waaah syoknya tengok orang dok siap sembang nak deko rumah..buat kitchen kabinetla..hias tang ni la..hias tang tu la..nak-nak tengok si nana hias umah dia..adoiii syoknya lah..takpe-takpe de rezki kita pindah balik sana dan masa tu hang deko puas-puas naaa...hehehe....

Kat dalam ig aku de letak gambar rumah aku tu..takde la besar nau..bukan bungalow pon..rumah biasa-biasa ajo..aku beli dah setahun lebih semi-d. Nak beli bungalow duit tak berapa nak cukup..yela kalo dah laki bini beli umah...jenuh nak membayar tu kan..laki aku tu cakap kat aku nak jadi orang putrajaya..padahal dia beli uamh kat kl ni..hoiii...sapa yang nak jadi orang key ell sebenaqnya..hehehe....apa-apa pon aku bersyukur dengan rezeki yang Allah bagi pada kami sekeluarga..eh..tu pon ajak aku cari lagi sebijik rumah kat cni..erk...kena tunggu anak ke-3 nanti kita cari sebijik lagi..baru adil kan tiap anak dapat sorang sebijik..sekarang baru 2 bijik  ok la tu kan..hehehe...amboi macam riak dan takbur je ayat tu...bukan niat nak riak atau takbur..just nak kongsi saja..ok bye...

No comments: