Mudahnya Bershopping Dengan Tesco Online

Rupa macam duta Tesco aje aku ni kan...hehehe..Tapi aku nak story my 1st experience membeli-belah tesco online ni..Ye la memandangkan daku sudah menjadi mak beranak 2 ni..langkah pon dah tak boleh besau-besau..Nak bershopping lenggang kangkung memang takde harapan la yer..since masih lagi dalam mood cuti berpantang...Alu dah abih pantang dah tapi dah kata cuti amik 3bulan..so duduk umah je la..
Aku penah try kluar 3branak kekonon nak practice ler bawak ilham ngan imani nanti naik keje takde la aku kalut..tapi rasanya hazab jugak bawak anak kecik kluar ni..N tu le 1st n last itme aku try..pas pada tu aku tunggu je incik suami balik keje..dengan keadaan sekarang kes culik makin jadik2..so duduk rumah adalah yang terbaik..hehehe..
Ok back to the story...biasa la aku kan suka kona-kona dulu baru masuk citer yang sebenar..hehehe...Masa aku dok membelek FB nampak post kawan aku cakap tesco buat sale pampers so dengan selajunya aku masuk web Tesco...pastu aku ni plak de sejenis penyakit tak boleh tengok sunlight buat sale..harus meroyan aku membeli..aku cukup susah hati kalo pencuci pinggan kat umah abih..so dah temgok murah aku pon borong shnlight..pastu dynamo 4kg pon tengah murah aku beli..tops pon tengah sale..beli lagi..kelik-kelik then checkout..yang aku suka masa nak bayar tu kita bole pilih nak bayar camne..nak cash or kredit..so aku pilih kredit..tapi kredit tu bukan bayar masa ko checkout bayar masa delivery tesco dekat rumah..haa mudah kan..pasni lagi senag idup aku..hehehe..dah tak payah tunggu incik suami kalo nak bershopping..hehehe...adoiii dulu-dulu aku rasa kalo cuti berpantang duit jimat..tapi sejak-sejak telnologi canggih ni..dunia dihujung jari laju je tangan dok klik bershopping..


Hasil tangkapan di tesco online


p/s:daku bukan duta tesco..hanya pengguna ajo....

2 comments:

CikLily Putih said...

ramai orang cakap bagus service ni, tapi kite belum pernah cuba lagi.. ermm nanti nak cuba gak la

cikcoklat a.k.a Haiza said...

Aah service ok..n plg best cepat..brg pon xrosak