TAMAR COCOA

 
Harini aku nak review produk Tamar Cocoa keluaran syarikat bumiputera AL-Haddad..Aku cari produk ni dah lama..kebetulan akak opis aku ada jual..so aku pon try la beli dan minum..Hasilnya adalah lumayan..hehehe..aku suka rasa tamar cocoa ni lagi dari milo..ye la since boikot milo kan..kita cari la altenatif lain..Bukan saja aku je minum..seisi keluarga bole minum tau..Minuman yang berkhasiat..malahan anak aku ilhami minum pon takde batuk dan tak berkahak..
Tamar Cocoa ni ada 2 jenis serbuk dan sachet...yang serbuk tu ada 900gram dan sachet da 20sachet.memang superb sedap weh...aku dah buat stok dekat rumah dengan dekat opis..Dan paling aku suka adalah sebab bila minum tamar cocoa terus stok untuk imani bertambah..hehehe,..Jadi milkbooster aku tau..aku dapat rasa la perubahan tu..memang aku takde masalah bab menyusu ni..rezeki imani ada..cuma tak semeriah macam ilhami dulu..
Perjalanan penyusuan imani bermula agak struggle skit...hari ke 7 baru susu badan ada..dan dalam pantang pon susu aku tak meriah macam masa aku dalam pantang ilham..cumanya aku always keep positive dan teruskan niat nak menyusu imani walau apa cara sekalipon..aku penah cuba TMS tapi mayba tak serasi dengan aku kot..then aku beli halba buat milkbooster..orang lain rendam dalam air suam..aku telan terus..so far menjadi jugak..tapi bila jenuh kau nak menelan hari-hari kan..hehehe...so bila berjumpa sicinta hati TAMAR COCOA ni Alhamdulillah..sesuai dan serasi bersama gitu dengan aku...
So pada mak-mak kat luar sana yang nak menerai tu..bole roger2 aku...aku jual murah-murah je..menolong sesama kita kan...ingat ni sebagai usaha je..selebihnya berdoa kepada ALLAH..sebab DIA yang maha memberi...

p/s:kalo berminat bole pm aku dekat fb dan emai pon pole

My 2nd Princess

Aku jarang bercerita perihal anak kedua aku nih..yela masuk ank kedua mak pon makin malas nak mengupdate pasal anak..Masa anak 1st kalo boleh semua nak update..

Actually si adik ni memang senang jaga compare siabang..sebabnya masa dalam pantang lagi memang mudah sangat adik..Tido je kejenye..abang dulu nangis 3bulan..dah la anak 1st kan..memang mak stress dalam pantang..Bila pegnen 2nd time memang aku berdoa sangat-sangat yang adik tak turun abangnye..Alhamdulillah adik sangat-sangat behave..ko letak le celah mana pon..memang mudah je tidonye..

Meh aku share gambanya anak ke 2 aku namanya Iffatul Imani..aku n asben panggil Iman or Imani..abglong panggil baby or iman..Model michelin dah aku nengok imani
Dah besar anak dara mama 4month

with mama 3month

2Month

5month dah sekarang..


bonding time with abg
eh2..tetbe abglong pon ada
selfie by imani
Ok tu la kisahnya..sekarang dah lenguh mama dukung kamu imani..hasil susu ibu sepenuhnya..beketul2 imani..hehehe


Mini MMR Giveaway



 GA lagi..sekarang memang mood join GA aje aku ni..hehehe..yang ni plak GA dari blog lovelywahmie.blogspot.com 
Moh ler join reramai mana tahu rezeki dapat tasbih digital..bole la masa lapang dok berzikirkan xde la buang masa dok pegang tepon 24h tu kan..Pada yang nak join tu syarat2 nye kat bawah:

Syarat2 GA ni mudah saja


  • Follow blog ni di Google+ - DONE
  • Buat satu entry tentang GA ni kat blog menggunakan gambar diatas  - DONE
  • Kemudian letak link entry kat ruang komen pinned post ni - DONE
  • Jugak link kan entry anda ke blog ini - DONE
  • Anda boleh tag kawan2 anda kalau nak, optional.Ikutla nak tag ke tak