Berjogging di Taman Seri Ampangan Presint 5

Seperti biasa weken je aktiviti wajib sekeluarga adalah berjoging..Weken baru ni kitaorang ke taman Seri Ampangan di presint 5 tu yang ada medan ikan bakar.Kalo tak kesitu kita orang akan ke presint 3 tu..Bangun pagi-pagi lepas solat subuh terus aku buat breakfast nak bawak bekal makan kat sana..Gigih mak  memasak..Siap menu pagi tu nasi lemak..hamik beria berjoging..lepas buang lelemak dan kalori mari kita tambah balik kalori yer..hehehe...

Macam biasa la kan..Incik suami aku joging..Ilham kayuh basikal..imani duduk jadi mem besar dalam stroller..aku plak tukang tolak stroller...Ingat bole la duduk-duduk main tepon..skali incik suami yang mulut puaka sound jangan nak duduk main telepon je...jalan-jalan sama tolak anak bagi keluar peluh...uwaaa punah harapan mak...nangis lemak dengar suara puaka tu sound...

Gambar tak berapa nak bole snap sangat..maklumla dipantau oleh insik suami..kang tangan pegang tepon kena sound..so mari la kita berjalan tolak stroller..berpeluh-peluh jugak aku maklumla lelemak banyak.Semput jugak weh tolak anak ni..kitaorang joging sampai ke pullman..sekali halfway ilhami buat prangai plak letih tak nak kayuh basikal..Mujur kali ni incik suami siap ikat tali dekat basikal tu..So tarik je tali..hehehe...Imani behave dalam stroller tapi boring kot tak boleh nak jalan-jalan..tiap kali berenti bising nak bangun..Maka mama kena tolak non stop.

Dah penat joging..kasi abang sado bawak adik sado naik basikal plak...suka adik dapat naik basikal abang sado bawak..

sampai pejam mata siadik seronok

ayah escort dari belakang takut tetiba abang buat willy ke kan..

dah besar adik n abang

adik kemain happy lagi peluk abang takut jatuh

ayah as ussual la kan..bodyguard..mama tukang snap

2 comments:

Hernee Nazir said...

nama anak kita samalah ilham..hehehe lepas tu nama imani tu pulak mmg reserved utk baby girl..tp blm ade rezeki lagi nak dpt baby girl..hehehe

cikcoklat a.k.a Haiza said...

yeke...hehehe...insyaAllah tak lama dapat la baby girl..nanti letak nama imani yer..bole jd geng iham dan imani..hehehe