Segmen : Bloglist Oktober 2015 by Nysa

http://pemilikcintahati.blogspot.my/2015/09/segmen-bloglist-oktober-2015-by-nysa.html
Lama tak join bloglist kan..So hari ni sempena esok nak raya maka marilah kita join bloglist cik Nisa..Tak susah pon just follow blog cik Nisa Kecik comel tu..then tinggal le jejak korang...Jom join reramai kan...

Tudung Aidijuma Giveaway by Anies

http://aniesandyou.blogspot.my/2015/09/tudung-aidijuma-giveaway-by-anies.html
GA kembali lagi..since aku salah seorang peminat Aidijuma..Maka mari la kita join..Mana tau rejeki dapat free..hehehe...so nak join boleh klik banner GA ni..Syarat pon tak susah dan tak banyak pon..just ikut je step dia mcm kat bawah ni:

1. Follow Blog Anies
    - Aku dah Follow

2.Buat Satu entry Bertajuk "TUDUNG AIDIJUMA GIVEAWAY by ANIES
(tulis je pengalaman/cerita menarik tentang tudung or mcm apa2 la...)
   - Pengalaman aku pakai tudung masa zaman sekolah memang tak suka nak lipat tudung..sampaikan ada seorg cikgu math siap warning pada geng2 aku..kalo kitaorang xlipat tudung nanti dia yang akan lipat tudung kitaorang tu...hehehe..geng tudung muncung..gler hebat rasa masa tu kalo tak lipat tudung..hehehe...kalo lipat tudung tu rs macam nerd je...)


GA ni start dari 14 sept hingga 24 sept 2015..so ada masa lagi nak join..Korang boleh cek hadiah-hadiah yang ditawarkan..menarik-menarik.....

Memori Daun Pisang

Tajuk macam lagu Amelina plak..hehehe..Ini cerita aku dengan incik suami.Masa kitaorang baru kenal dalam 3minggu kot..tengok tarikh posting tu 4 jun 2009 lepas 2 hari besday aku..hehehe..Kan story aku dengan incik suami ni sangat pantas..zap..zup..zap..tau-tau dah tunang then kawen..kami bukan bercinta bagai nak rak pon..
Sebenarnya masa aku tengok blog tetiba teringat blog incik suami..apa lagi zassss buka blog sopijoe ni...belek-belek posting..tengok tajuk posting ni...Lawak plak baca posting ni..Rasa macam baru semalam bercinta..Memang incik suami aku tak penah cakap direct dia sayang aku or cakap i lebiu tu..Bila baca balik posting tu, ayat yang dia sayang jam loceng (aku la tu)..Susah sangatkan nak cakap saya suka awak ke saya nak dekat awak kan..hehehe...
Aku pon tak tahu macam mana aku dengan incik suami bole terus nak kawen..Jumpa tak sampai sebulan terus decide nak tunang, then tunang plak tak lama dalam 4 ke 5 bulan terus nikah..memang semuanya pantas dan sangat smooth jalannye..Allah permudahkan semuanya..mungkin juga restu dari orang tua..betul la kan kalo dah mak kita restu maka Allah permudahkan semua..

Sama-sama frust..dah la frust tahun yang sama pastu single dalam 2 tahun..Sekali kawan aku kenalkan terus melekat..thanks feeda match maker kitaorang..hehehe..

Nak kena suruh incik suami aktif blog balik la..last posting blog..jemputan kahwin kitaorang..hehehe...


Koleksi Anggun Rizman Ruzaini



Memandangkan tak lama lagi dah nak Raya Haji. Sangat sesuaila pada mereka-mereka yang tengah mencari baju raya.Pastu baju plak rekaan designer yang meletops!!! Kenai dak Rizman Ruzaini???hoii rugi tak kenai oiii..dah la macho buat baju pon lawa-lawa..Sentuhan penuh magis gitu kan.
Memandangkan industri fesyen tempatan sememangnya meriah dengan koleksi pakaian hasil sentuhan pereka-pereka fesyen yang berbakat dan salah satunya adalah Rizman Ruzaini yang cukup disegani. Nama yang seangkatan pereka-pererka terkenal yang lain seperti Jovian Mandagie, Rizalman dan Hatta Dolmat ini cukup mendapat perhatian ramai penggemar fesyen termasuklah selebriti-selebriti terkenal tanah air. Meleleh ayaq mata tengok design yang memang cun sangat nih



Nama-nama besar seperti Dato Siti Nurhaliza, kak ZZ (Ziana Zain) Misha Omar dan Erra Fazira merupakan diantara selebriti yang sering tampil dengan menggayakan koleksi pakaian menawan hasil sentuhan ajaib pereka fesyen muda yang berbakat ini.Ha kan dah cakap bukan sebarang selebriti yang pakai kalau korang beli pakai masa raya nanti..KOMPOM balik kampung orang kampung ingat retis datang beraya umah ko.Mengakui trend fesyen Muslimah yang kian mendapat perhatian ramai, Rizman Ruzaini juga kini turut tampil dengan koleksi pakaian Muslimah seperti baju kurung dan jubah dengan sentuhan moden yang cukup anggun. Memang sesuai sangatkan..No more excuses nak melawa..Sekarang muslimah pon dah boleh berfesyen kan.Nah akak payung lagi gambar koleksi Rizman Ruzaini kat bawah nih..
 



Penggunaan fabrik selesa dengan pemilihan warna pastel yang lembut menjadikan penampilan si pemakai kelihatan begitu feminine dan bergaya. Memang selesa sangatkan.Tengok gambar pon dah tahu. Bukan itu sahaja, Rizman Ruzaini juga bijak menggunakan elemen lace sebagai perincian utama yang menonjolkan lagi koleksi terbaru beliau.
Untuk koleksi Rizman Ruzaini for ZALORA ini, anda juga berpeluang untuk memilikinya secara online di laman web ZALORA Malaysia dalam tawaran harga yang cukup berpatutan. Pembelian yang amat pantas dan mudah dengan hanya beberapa klik. Buat pembelian anda hari ini juga dan nikmati perkhidmatan penghantaran secara percuma terus ke rumah anda serta pemulangan juga percuma selama 30 hari selepas tarikh pembelian. Ha tunggu apa lagi sila la ke website ZALORA dapatkan koleksi terkini RIZMAN RUZAINI dan feeling retis gitu..

Giveaway 1.0 Missdae

http://missdae.blogspot.my/2015/09/giveaway-10-missdae.html

Siapa yang nak pergi bercuti free? Cepat-cepat meh sini aku nak bagitau..Sila la join Giveaway 1.0 Missdae nih.. GA ni 1st time Missdae buat..So mari kita memeriahkan suasana hari raya.Tak susah pon nak join..Just follow je syarat-syarat yang dibuat.

1. Follow blog Missdae

2. Buat entry GA nih

3. Like Missdae page

4. Follow Ig 

5. Copy and paste link ke dalam blog kita

 

Dateline : 11/9/2015 Jumaat

 

Hadiah memang aku suka sebabnya korang tengok sendiri la hadiah yang di bagi tu..Rugi kot kalau tak join.

So simple kan..

Giveaway 1.0 by ENA

http://www.aeinnamusa.com/2015/08/giveaway-1.0-by-ena.html

Mood join GA kembali lagi. Maka mari la kita join Giveaway 1.0 by Ena ni. Sempena anniversary yang ke 5 kan..So jom meriahkan GA Ena.. Bukan susah pon..

SYARAT-SYARAT



 1) follow BLOG ENA


2) follow google plus  (g+)  ENA


3) like FB PAGE ENA


4) Copy Banner di atas dan buat satu ENTRY bertajuk Giveaway 1.0 by ENA  


5) Back link ke entry ini.


6) Tinggalkan  LINK URL  tersebut di komen entry ini sebagai bukti penyertaan anda




HADIAH

Ena akan pilih secara undian :

1 PEMENANG untuk menerima hadiah misteri dari ena ( ena akan poslajukan)

 3 PEMENANG dari senarai peserta untuk ena review BLOG secara PERCUMA;)

6 PEMENANG untuk disenaraikan dalam BLOGLIST SEPTEMBER DAN NOVEMBER di www.aeinnamusa.com ;)
 
 
Dateline :28 Ogos - 8 Sept 2015

Aidil Adha GiveAway by Dyana Hassan


Cepat-cepat nak dapat baju raya AidilAdha free..meh la join GA Dynana Hassan ni..Berbaloi folow blog si dyana hassan ni weh..sebab dyana de jual baju jugak..yang ni akak suka bab shoppong-shopping dik..pastu dyana rajin la jugak review bab-bab makan..ko macam tau-tau je akak suka makan kan..rajin bebenau si dyana review bkn makan je..produk pon....hehe...ha apa lagi Klik je link kat bawah ni:


 Hadiah cantik-cantik yer..Dapat baju kurung Saloma




Syarat syarat penyertaan : 
1. Warganegara Malaysia - dah

2. Mesti follow blog DyanaHassan - dah 
3. Follow Instagram - @dyana_fd - dah

4. Follow Instagram - @closetcloud.fd - dah

5. Buat 1 entry bertajuk "Aidil Adha GiveAway by Dyana Hassan"
Content entry:
(i)  3 sebab (atau lebih) kenapa blog Dyana Hassan berbaloi untuk di follow - ni pon dah
(ii) Backlink ke entry ini (letak link entry giveaway ini di dalam entry anda) - dah buat jugak
(iii)Tag 5 rakan blogger anda di entry blog anda


1. Leyna hafiz
2. mama mursyid
3.ctmah
4. Huda
5. mastura


Start GA dari 25/8/2015 - 15/9/2015 cepat-cepat ada masa lagi nak join...GOOD LUCK semua