Rindu Rakan TTC

Ingat lagi masa mula berblog sebab aku tepengaruh dengan kawan aku..Pastu masa tu aku bujangan lagi..orang cakap suka-suka je..Lepas kawen blogla tempat buat luahan perasaan..hehehe..Kemudian terjumpa dengan rakan-rakan ttc..Baca luahan dan pengalaman diaorang..Ada yang berjaya dan ada yang masih mencuba..Aku kagum dengan semangat rakan TTC yang tak pernah putus asa..
Saling support each other..Seronok dulu berbalas comment..baca kisah rakan-rakan semua..

Mana rakan-rakan TTC semua tu sekarang..Alhamdulillah aku dah nak masuk 3orang anak..aku ada kawan yang sudah berkahwin hampir 10 tahun...macam-macam dugaan dia..Sampai dia ambil anak angkat sehingga anak angkat berumur 6tahun..Tiba-tiba dia bagitau pada aku dan rakan-rakan dia hamil anak pertama..Alhamdulillah..Siapa sangka akhirnya penantian dia dan suami untuk dikurniakan zuriat sendiri termakbul.Pada rakan-rakan TTC, Aku sentiasa doakan rakan-rakan dikurniakan cahaya mata..Jangan berhenti berdoa dan berharap..InsyaAllah cepat dan lambat je Allah akan kurniakan juga pada rakan-rakan semua..

Ok la kalau ada rakan-rakan TTC yang baca boleh la drop comment dan keep in touch balik..

My 3rd Pregnancy

Dah lama tak update..Ni mood rajin kembali lagi..Ye aku pragnant anak no 3..So aku dah join club mak beranak 3..Sekarang pon aku dah third trimester hokey mean dah 37w...Wowie anytime mak boleh beranak.hehehe.....
Since aku pregnen anak no.3 ni..memang tak story sangat bab no.3 ni..bukan tak eksited..Tapi aku malas betul nak mengupdate blog..Dengan keadaan tak berapa ok..Ye pregnen anak no 3 ni aku kena GDM..ho mai...Sepanjang pregnen anak 1st and 2nd mak clear okay..tup-tup time minum air gula untuk no.3 sangkut...Hoo stress-stress...
Since awal pregnen aku de problem urine dengan protien la..so start buat buku merah aku dah kena checkup setiap 2 minggu..Sampai sekarang dah masuk 37w ni dah start checkup semingu-seminggu..Alhamdulillah urine aku takde problem dah..Ingat lagi kes protien...albumin dan ketone..aku kena hangkut tong urine 24h..nangis weh nak kena collect sample urine tu..esoknye nak kena pulak pegi klinik hantar..hoii memang pregnen no.3 ni macam-macam problem..Tapi mak redho ye la..Semua tu ujian..nak cakap apa kan..sendiri cari penyakit...hahaha...
Ilham dan Imani Alhamdulillah..mujur tak banyak ragam.nak-nak si Imani..So far tidur pon dengan ayah..cuma siabang plak manja telebih, semua nak mama..tidur pon nak dengan mama..kesnye sebab nak tidur si Ilham kena main telinga mama..Kalau dengan ayah, dia akan cakap ayah rimas..hahaha..pandai plak dengan ayah ok je tidur tak main telinga..
Incik suami pon dah pindah dekat dengkil..So ujung-ujung pregnen ni mujurla dia dapat hantar dan amik aku dengan anak-anak..tidak mau masak jugak aku nak drive nih...Oh yee due aku ikutkan yang doktor bagi 3 nov 2016..Tetapi kalau ikutkan gaya mak ni macam ujung oktober je,bukan apa semua yang jumpa aku akan cakap dah tak lama ni...nampak sarat sangat...Hoii..debar weh walaupun dah nak masuk 3..Debaran tu still sama macam nak beranak anak 1st...
Persiapan kali ni aku rasa macam gigih pulak..yela masa ilham aku guna set berpantang nona roguy...Tapi tak abih pon..So masa imani aku beli bidan kampung buat je..Alhamdulillah aku guna abih..Tapi anak no.3 ni gigih plak aku beli set..hahahaa...fefeling anak 1st jugak..puas google dan baca review..aku pilih Set berpantang Afiat..Rasa ok skit harga pon murah,.so kalau tak abih xde la rs cam nyesal kan..hehehe..Hopefully berjaya la guna semua..Mandian plak kali ni aku cakap dekat incik asben tak payah suruh anak buah dia hantar daun-daun kayu dari kampung..cukupla aku beli mandia bersalin TYT je..Bukan apa guna uncang senang..bilik air pon takdela bersepah dengan daun-daun kan..Lagipon rasa macam nyusahkan dorang plak nak bawak dari utara nun...Barut plak aku beli dekat lunatots y begkung bertali dengan zip skali.Tapi ada lagi barang yang aku xabih beli lagi rasanya..Untuk kali ni aku lebih fokus pada barang aku sendiri..Sebabnya barang baby semua still elok lagi..just tambah 2...3 helai je baju,seluar...pastu kakak aku bagi barut baju anak dia..so banyak la pulak baju sikecik ni..maka mak pon fokus untuk diri mak je la..hehehe...Minyak baby aku guna barang tropika.
Nah layan kan gambar Ilham dan Imani..

part ni aku paling suka sebab bilik bau jamu..memang feel nak beranak hokay...